Mobilitetsstøtteenheter for sekundær progressiv SM

Beskrivelse

Progressiv sekundær multippel sklerose (SPMS) kan forårsake en rekke symptomer, inkludert svimmelhet, tretthet, muskel svakhet, muskelspenning og tap av følsomhet for lemmer.

Over tid kan disse symptomene påvirke evnen til å gå. Ifølge National Multiple Sclerosis Society (NMSS), 80 prosent Personer med SM har problemer med å gå innen 10-15 år fra tilstandsutvikling. Mange av dem kan dra nytte av’ved hjelp av en support-enhet for mobilitet, som en pinne, en walker eller en rullestol.

Det kan være på tide å vurdere L’ved hjelp av en support-enhet for mobilitet hvis du har vært:

  • Følelse av ustabilitet stående
  • miste balanse; balanse, snuble eller falle ofte
  • sliter med å kontrollere bevegelsene til føttene eller bena
  • Føl deg veldig sliten etter å ha stått eller gått
  • Unngå visse aktiviteter på grunn av mobilitetsvansker

En støtteanordning for mobilitet kan bidra til å forhindre fall, spare energi og øke aktivitetsnivået. Dette kan hjelpe deg med å nyte bedre helse og livskvalitet.

Ta et øyeblikk å vite noen av mobilitetsstøtteenhetene som kan hjelpe deg med å holde mobil med SPMS.

Custom Guardian

Hvis du har utviklet svakhet eller lammelse i musklene som hevder foten, kan du utvikle en tilstand som kalles fotfallet. Dette kan slippe eller dra foten når du går.

For å hjelpe deg med å støtte foten din, kan legen din eller rehabiliteringsbehandling anbefale en slags veileder kjent som ankel-fot-ortose (AFO). Denne vergeen kan bidra til å holde foten og ankelen i riktig posisjon mens du går, noe som kan bidra til å forhindre tripping og høst.

I noen tilfeller kan legen din eller rehabiliteringsbehandling oppmuntre deg til å bruke en AFO sammen med andre støtteenheter for mobilitet. Hvis du bruker en rullestol, kan en avo for eksempel hjelpe deg med å støtte foten på fotstøtten.

Funksjonell elektrisk stimuleringsanordning

Hvis du har utviklet en fallende fot, kan legen din eller rehabiliteringsbehandling gi deg råd til å prøve funksjonell elektrisk stimulering (FES).

I denne behandlingsmetoden er en lysanordning festet til beinet under kneet. Enheten sender elektriske impulser til den peroneøse nerven, som aktiverer musklene i beinet og foten. Dette kan hjelpe deg med å gå lettere, redusere risikoen for tripping og fallende.

EDF fungerer bare hvis nervene og musklene under kneet er i tilstrekkelig god stand til å motta og svare på elektriske impulser. Over tid kan forholdene til musklene og nerver bli verre.

Din rehabiliteringslege eller terapeut kan hjelpe deg å forstå om EDF kan hjelpe deg.

Pinne, krykker eller walker

Hvis du føler deg litt og # 8216; ustabil stående, kan du dra nytte av [8217; bruk av en pinne, krykker eller en walker som en støtte. Du må ha en god funksjonalitet i armen og hånden for å bruke disse enhetene.

Hvis det brukes riktig, kan disse enhetene bidra til å forbedre balansen og stabiliteten og redusere fellens muligheter. Hvis ikke brukt riktig, kan de øke risikoen for å falle. Hvis du er montert dårlig, kan de bidra til ryggsmerter, bak, albue eller håndledd.

Din rehabiliteringslege eller terapeut kan hjelpe deg å forstå om noen av disse enhetene kan hjelpe deg. De kan også hjelpe deg med å velge en passende enhetsstil, justere den til høyre høyde og vise deg hvordan du bruker den.

Rullestol eller scooter

Hvis du ikke kan gå hvor du må gå uten å føle deg sliten, eller hvis du ofte er redd for å falle, kan det være på tide å investere i en rullestol eller en scooter. Selv om du fortsatt kan gå for korte avstander, kan det være nyttig å ha rullestol eller en scooter for øyeblikkene du vil dekke mer bakken.

Hvis du har en god funksjonalitet av armene og hendene, og du er ikke veldig trøtt, kan du foretrekke en manuell rullestol. Manuelle rullestoler har en tendens til å være mindre voluminøse og billigere enn scootere eller elektriske rullestoler. De gir også en PO & # 8216; trening for armene dine.

Hvis du har problemer med å flytte på en manuell rullestol, kan legen din eller rehabiliteringsbehandling gi deg en motorscooter eller en elektrisk rullestol. Spesialiserte hjul med batteridrevne motorer kan også festes til manuelle rullestoler, i en kjent konfigurasjon som rullestol med servostyring som drives av Pushrim (Papaw).

Legen din eller rehabiliteringsbehandling kan hjelpe deg med å forstå hva slags rullestol eller scooter kan fungere bra for deg. De kan også hjelpe deg med å lære å bruke den.

L & # 8217;

Hvis du er snublet, fallet eller du har problemer med å flytte, informer legen din.

Kan lede deg til en spesialist som kan evaluere og tilfredsstille dine behov som støtter mobilitet. De kan oppmuntre deg til å bruke en støtteenhet for mobilitet for å forbedre din sikkerhet, komfort og aktivitetsnivå i ditt daglige liv.

Hvis du har foreskrevet en støtteenhet for mobilitet, informer legen din eller rehabiliteringsbehandling hvis du finner det ubehagelig eller vanskelig å bruke. De kan gjøre endringer i enheten eller oppfordre deg til å bruke en annen enhet. Din støttebehov kan endres over tid.