Brain Disorders: Årsaker, symptomer og diagnose

Hva er hjerneforstyrrelser?

Hjernen din er kroppens kontrollsenter. Det er en del av nervesystemet, som også inkluderer ryggmargen og et bredt nettverk av nerver og nevroner. Sammen kontrollerer nervesystemet alt, fra sansene til musklene i hele kroppen.

Når hjernen din er skadet, kan det påvirke mange forskjellige ting, inkludert minnet, dine følelser og til og med din personlighet. Hjerneforstyrrelser inkluderer enhver tilstand eller funksjonshemning som påvirker hjernen din. Dette inkluderer forholdene som er forårsaket av:

  • sykdom
  • Genetikk
  • traumatisk skade

Dette er en bred kategori av lidelser, som varierer sterkt når det gjelder symptomer og alvorlighetsgrad. Les videre for å lære om noen av de største kategoriene av hjerneforstyrrelser.

Hva er de forskjellige typer hjerneforstyrrelser?

Hjerneskade

Brain lesjoner er ofte forårsaket av hjernerivt traumer. Traumet kan skade hjernevevet, nevronene og nerver. Denne skaden påvirker hjernens evne til å kommunisere med resten av kroppen din. Eksempler av hjerneskade å inkludere:

Eksempler på symptomer på en cerebral skade inkluderer:

Deretter kan du utvikle:

Avhengig av hvilken type skade du har, kan behandlingen inkludere narkotika, rehabilitering eller cerebral kirurgi.

Hvem vi er halv av mennesker med alvorlige hjerneskader krever kirurgi for å fjerne eller reparere skadet stoff eller for å lette presset. Personer med små hjerneskader kan ikke trenge noen behandling i tillegg til smertestillende midler.

Mange mennesker med hjerneskade krever rehabilitering. Dette kan inkludere:

  • Fysioterapi
  • Terapi av språk og språk
  • psykiatri

Hjerne tumorer

Noen ganger danner svulster i hjernen og kan være veldig farlig. Disse kalles primær cerebral tumorer. I andre tilfeller sprer kreft et annet sted i kroppen din til hjernen din. Disse kalles sekundære eller metastatiske hjernesvulster.

Hjernesvulster kan være ondartet (Kreft) eller godartet (ikke-kreft). Legene klassifiserer karakteren 1, 2, 3 eller 4 hjernesvulster. Høyeste tall indikerer flere aggressive svulster.

Årsaken til hjernens tumorer er stort sett ukjent. De kan forekomme hos mennesker i alle aldre. Symptomene på hjernesvulster avhenger av størrelsen og posisjonen til svulsten. De vanligste symptomene på cerebrale tumorer er:

Typen av behandling du vil motta, avhenger av mange forskjellige faktorer, for eksempel størrelsen på svulsten, din alder og din generelle helse. Hovedtyper av behandling for hjernesvulster er:

Neurodegenerative sykdommer

Neurodegenerative sykdommer forårsaker forverring av hjernen og nerver over tid. De kan endre din personlighet og skape forvirring. De kan også ødelegge vevet og nervene i hjernen.

Noen hjernesykdommer, som Alzheimers sykdom, kan vokse med alderen i alderen. De kan sakte endre minne og mentale prosesser. Andre sykdommer, som Tay-Sachs sykdom, De er genetiske og begynner i alderen. Andre vanlige neurodegenerative sykdommer inkluderer:

Noen av de vanligste symptomene på neurodegenerative sykdommer inkluderer:

Neurodegenerative sykdommer forårsaker permanent skade, så symptomer har en tendens til å bli verre med utviklingen av sykdommen. Det er sannsynlig at nye symptomer også utvikles over tid.

Det er ingen kur mot neurodegenerative sykdommer, men behandling kan fortsatt hjelpe. Behandling for disse sykdommene forsøker å redusere symptomene og opprettholde livskvaliteten. Behandling omfatter ofte bruk av narkotika for å kontrollere symptomer.

Psykiske lidelser

Psykiske lidelser, eller psykiske lidelser, de er en bred og diversifisert gruppe av forhold som påvirker dine oppførselsmodeller. Noen av de mest diagnostiserte psykiske lidelsene er:

Symptomene på psykiske lidelser varierer i henhold til tilstanden. Ulike mennesker kan oppleve de samme psykiske lidelsene på en helt annen måte. Du bør snakke med legen din dersom du merker en endring i din oppførsel, tenkte ordninger eller stater D & # 8217;.

De to hovedtyper av behandling for psykiske lidelser er narkotika og psykoterapi. Ulike metoder fungerer bedre for forskjellige forhold. Mange finner at en kombinasjon av de to er den mest effektive.

Hvis du tror du har en psykisk lidelse, er det viktig å snakke med legen din for å behandle en behandlingsplan som fungerer for deg. Det er mange ressurs Tilgjengelig & # 8211; Ikke se etter selvmedisinske.

Hva er risikofaktorene for hjerneforstyrrelser?

Hjerneforstyrrelser kan påvirke noen. Risikofaktorer er forskjellige for ulike typer hjerneforstyrrelser.

Traumatisk hjerne lesjon er mer vanlig Hos barn under 4 år, hos unge voksne mellom 15 og 25 år og hos voksne i alderen 65 år.

Brain Tumors kan slå folk i alle aldre. Din personlige risiko avhenger av genetikken din og din eksponering for miljørisikofaktorer som stråling.

L’avansert alder og familiehistorie er de mest betydningsfulle risikofaktorene for neurodegenerative sykdommer.

Psykiske lidelser er svært vanlige. Av 1 av 5 amerikanere voksne Han har opplevd en psykisk helsetilstand. Din risiko kan være større hvis:

  • Den har en familiehistorie av psykisk lidelse
  • har eller har hatt traumatiske eller stressende livsopplevelser
  • De har en historie om misbruk alkohol eller medisinering
  • Han har eller hadde en traumatisk hjerneskade

Hvordan cerebrale lidelser er diagnostisert?

Din grunnleggende lege eller a Nevrologisk spesialist kan diagnostisere en hjerneforstyrrelse.

Legen vil trolig utføre en nevrologisk eksamen for å kontrollere utsikten, hørselen og # 8217; balanse. Legen kan også få bilder av hjernen din for å hjelpe dem med å gjøre en diagnose. De vanligste bildediagnostiske verktøyene er CT, MR Og Kjæledyr skanninger.

Legen kan også trenge å studere væsken fra hjernen og ryggmargen. Dette hjelper dem med å finne blødninger i hjernen, infeksjonene og andre anomalier.

Psykiske helseforstyrrelser er vanligvis diagnostisert basert på en vurdering av symptomer og historie.

Hva er det langsiktige perspektivet?

Utsikter for personer med hjerneforstyrrelser avhenger av typen og alvorlighetsgraden av hjerneforstyrrelsen. Noen forhold kan enkelt behandles med narkotika og terapi. For eksempel lever millioner av mennesker med psykiske lidelser et helt normalt liv.

Andre forstyrrelser, som neurodegenerative sykdommer og noen traumatiske hjernelesjoner, bryr seg ikke. Folk med disse forholdene står ofte overfor permanente endringer i deres oppførsel, mentale evner eller koordinering. I disse tilfellene vil behandlingen forsøke å hjelpe deg med å håndtere sykdommen din og opprettholde maksimal uavhengighet.