Migrene og graviditet: Årsaker, behandlinger når du er bekymret

Del på Pinterest

Vi forteller deg umiddelbart: Graviditet kan ødelegge hodet ditt. Og vi snakker ikke bare om hjernens tåke og glemsomhet. Vi snakker også om hodepine, spesielt migreneangrep.

Migrene Det er en type hodepine som kan forårsake intense pulseringer, vanligvis på den ene siden av hodet. Tenk deg å ha et 3 år gammelt barn som bor bak øyehulen og fanget en trommel uopphørlig. Hvert slag sender smertebølger gjennom skallen din. Smerte kan gjøre naturlig fødsel ser ut som en tur i parken.

Være & # 8216; nesten. Kanskje vi ikke burde gå så langt, men migreneangrep kan være veldig smertefulle.

L’migrene treffer om 30 millioner amerikanere, 75% av dem er kvinner. Mens mange kvinner (opp til 80 prosent) De oppdager at deres migreneangrep forbedrer seg med graviditet, andre fortsetter å kjempe.

Faktisk om Fra 15 til 20% av gravide kvinner lider av migrene. Kvinner som har migrene angrep med & # 8220; aura & # 8221; & # 8211; En nevrologisk begivenhet som følger med eller fortsetter alle & migrene og kan manifestere seg som blinkende lys, bølgete linjer, synsavfall og prikking eller nummenhet & # 8211; generelt ser de ikke hodepine under graviditet, andre Eksperter.

Så hva må gjøre en fremtidig mor når et migreneangrep oppstår? Hva er trygt å ta og hva ikke? Migrene er aldri farlig nok til å be om nødhjelp?

De fleste hodepine under graviditet, inkludert migrene, migrene, er ingenting å bekymre seg for. Men dette betyr ikke at migreneangrep ikke er utrolig irriterende, og i noen tilfeller farlig for gravide og for barna sine.

Her er alt du trenger å vite om # 8217; migrene under graviditet, slik at du kan møte smerte & # 8211; med hodet holdt høyt.

Hva forårsaker migrene på grunn av graviditet?

Migrene ser ut til å ha en genetisk komponent, noe som betyr at det har en tendens til å jobbe i familien. Som sa, vanligvis C’det er en utløsende hendelse som utløser dem. En av de vanligste utløsende faktorene, i hvert fall for kvinner, er svingninger av hormonelle nivåer, spesielt økningen og reduksjonen i østrogen.

Fremtidige mødre som lider av migreneangrep har en tendens til å oppleve dem oftere i første trimester av graviditet, når hormonnivåer, inkludert østrogen, har ennå ikke stabilisert seg. (Faktisk er hodepine generelt et tidlig graviditetsskilt for mange kvinner.)

En økning i blodvolumet, som også er vanlig i første kvartal, kan være en ekstra faktor. Når blodkar i hjernen ekspanderer for å ønske en ekstra blodstrøm, kan de trykke mot sensitive nervøsninger, forårsaker smerte.

Andre utløsende faktorer av den vanlige migrene, enten du er gravid eller ikke, inkluderer:

 • Ikke sov nok. De American Academy of Family Physicians Anbefaler 8-10 timer om natten når du er gravid. Beklager, Jimmy Fallon, vi tar deg fra # 8217; andre del.
 • Understreke.
 • Ikke vær hydrert. I følge American Migraine Foundation, En tredjedel av de som lider av migrene sier at dehydrering er en utløsende faktor. Gravide kvinner bør sikte 10 kopper (eller 2.4 liter) væsker om dagen. Se for å drikke alle dagen, slik at søvn ikke avbrytes av nattbesøk på badet.
 • Noe mat. Disse inkluderer sjokolade, krydret oster, viner (ikke du bør drikke noen av disse) og mat som inneholder monosodiumglutamat (Msg).
 • Eksponering for lyst og intens lys. Lysrelaterte utløsere inkluderer sollys og # 8217; fluorescerende belysning.
 • Utstilling til sterke lukt. Eksemplene er maling, parfymer og den eksplosive bleen til barnet ditt.
 • Meteorologiske endringer.

Hva er symptomene på migreneangrep i svangerskapet?

Et migreneangrep under graviditet vil snart se på et migreneangrep når du ikke er gravid. Du er tilbøyelig til å eksperimentere:

 • Smerte til hodeknappen; Det er vanligvis ensidig & # 8211; Bak et øye, for eksempel & # 8211; Men det kan forekomme overalt
 • kvalme
 • Følsomhet for lys, lukter, lyder og bevegelse
 • Han retched

Hva er de sikre behandlingene for graviditet for migrene?

Når du er gravid, må du tenke på det to ganger om alt du legger i kroppen din. Den andre koppen kaffe er bra? Hva med en brie murstein? Når du blir rammet av moren til alle hodepine & # 8211; L’migrene & # 8211; Du vil ha en ekte lettelse raskt. Men hva er alternativene dine?

Husholdningsartikler

Disse bør være din første forsvarslinje for å unngå og kurere migrene:

 • Kjenn dine utløsere. Hold deg hydrert, sove, spis med jevne mellomrom og unngå mat du kjenner, forårsaker et migreneangrep.
 • Hot / Cold Packs. Finn ut hva migrene smerter for deg lindrer. En kald pakke (innpakket i et håndkle) sted over hodet kan numme smerten; En elektrisk tallerken rundt halsen kan lindre spenning i avhandlingsmusklene.
 • Bo ALL & # 8217;. Hvis du har luksus, trukket tilbake i et mørkt og stille rom når det treffer et migreneangrep. Lys og støy kan forverre hodepine.

Medisinering

Hvis du er som mange gravide kvinner, kan du avgjøre ideen om å ta medisiner. Men migreneangrep kan være intense og noen ganger det eneste som slår av smerte er narkotika.

Sikker på å ta

Sekund American Academy of Family Physicians (AAFP), Sikkert stoffer som skal brukes til migrene i svangerskapet er:

 • Acetaminofen. Dette er det generiske navnet på stoffet i Tylenol. Det er også solgt med mange andre merker.
 • Metoklopramid. Dette legemidlet brukes ofte til å øke tomhetshastigheten til magen, men noen ganger til og med foreskrevet for migrene, spesielt når kvalme er en sikkerhetsvirkning.

Muligens trygt å ta hensyn til visse omstendigheter

 • Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans). Disse inkluderer ibuprofen (Advil) og naproser (Aleve) og er ok bare i den andre trimesteren av graviditeten. Før da C’Det er en større mulighet for spontan abort; Senere kan det være komplikasjoner som blødning.
 • Triptani. Disse inkluderer imitrex og lurt. Mens deres bruk under graviditet er noe kontroversiell & # 8211; Det er ikke mange velutførte søk som demonstrerer deres sikkerhet & # 8211; Mange leger tror at fordelene med deres bruk overstiger risikoen.

Ingen hund

 • Aspirin i full dose. Hvis du vil gi en fotball til den gamle skolen og gjøre litt & # 8216; av aspirin, ikke gjør det. Hans bruk under graviditeten var knyttet til mange problemer, inkludert abort og blødning i deg og ditt barn. Spør legen din før du tar kombinert medisiner som Excedrin migrene.
 • Opioid. I følge Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), L’bruk av opioider under graviditet kan føre til for tidlig fødsel, død foster og noen feil ved fødselen. Hvis en opioid er foreskrevet, bør den være for begrenset bruk og nøye overvåket av legen.

Når jeg burde bekymre meg?

Ifølge en 2019 studere, Gravide kvinner med migreneangrep har økt risiko for noen komplikasjoner, inkludert:

 • Har høyt blodtrykk under graviditet, som kan utvikle seg i preeklampsi
 • gi fødsel til en baby lav vekt ved fødselen
 • Cesarean Childbirth

Eldre Undersøkelser Viser at gravide kvinner med migrene har større risiko for hjerneslag. MA & # 8211; Ta et dypt pust & # 8211; Eksperter La oss si at risikoen fortsatt er veldig lav.

Dette er dårlige nyheter, og det er viktig å holde det i perspektiv. Kjernen i saken er at de fleste kvinner med migrene vil krysse graviditet uten problemer. Du kan unngå (ordspill) veldig alvorlige problemer når du vet hva du skal være oppmerksom på. Få øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis:

 • lider av hodepine for første gang under graviditeten
 • Du har en sterk hodepine
 • Du har høyt blodtrykk og hodepine
 • Du har hodepine som ikke vil gå bort
 • Du har hodepine ledsaget av endringer i visjonen din, som sløret syn eller lysfølsomhet

L & # 8217;

Takket være et mer konstant bidrag av hormoner, får de fleste kvinner en pause fra migreneangrep under graviditet. For noen uheldige fortsetter imidlertid deres migreneproblemer. Hvis du er en av dem, vil du være mer begrenset i det du kan ta, og når du kan ta det, men behandlingsalternativene er tilgjengelige.

Forbered en forvaltningsplan for Migrene med legen din i begynnelsen av graviditeten (og ideelt før), så du har verktøy på fingertuppene.