Svart Ceramine: Årsaker og behandlinger

Beskrivelse

Kerumen hjelper ørene til å holde seg frisk. Låser rusk, avfall, sjampo, vann og andre stoffer i den hørbare kanalen. Bidrar også til å holde syrebalansen alle’inne i den auditive kanalen for å beskytte den mot infeksjoner. Kerumen er også kjent som cerum.

Kerumen er produsert av kjertlene i den ytre delen av den hørbare ledningen. Den består av fett, svette og rusk fra # 8217; # 8217; øre. Det meste av cerosen er gul, fuktig og klebrig. Noen ganger kan de være andre farger, inkludert mørkbrun eller svart.

Black Ceramine er sjelden motiv for bekymring. I mange tilfeller er det svarte ceramine bare et tegn på at øret ditt har opphopning av cerumen. Det kan også bety at 8217; øre ikke naturlig fjerner cerumer som den skal.

Å forstå mulige årsaker og risikofaktorer som kan føre til svart ceramine, kan hjelpe deg med å identifisere mulige behandlinger. Det kan også hjelpe deg med å forhindre mørk fargestoff.

Årsaker til svart ceramine

Det mørke eller svarte ceraminet er ikke et tegn på dårlig hygiene. Med andre ord betyr det mørke ceramine ikke at du er skitten.

Det indikerer imidlertid at du kanskje har å gjøre med en eller flere av disse mulige årsakene og risikofaktorene for svart making:

Cerummings Akkumulering

Den mørke eller svarte ceraminet kan være et tegn på cerumer som forblir rundt høreanalene for en PO & # 8216;.

Eldre er den mørkere, mørkere blir det. Kjertlene Alle’Interiør av den auditive kanalen produserer kontinuerlig cerium. Noen ganger kan kjertlene imidlertid produsere for mye eller # 8217; øret kan ikke være i stand til å fjerne voksens naturligvis som det skal.

I et typisk øre forlater voks sakte eller # 8217; øre i tide. Det vaskes bort, for eksempel under dusjen, eller tørkes. Hvis produksjonen av Ceramine overskrider fjerningen av cerumen, kan voksen akkumulere, tørke opp og bli mørk.

Ekstraherte objekter

Høreapparater og øretelefoner, også kjent som & # 8220; Earphones & # 8221;, kan skyve cerumen i den hørbare kanalen. De kan til og med forhindre aterusionet kommer ut av Earen ut av Earen. Dette kan føre til akkumulering. L’Akkumulering kan herdes og bli mørk.

Komprimert cerumen

Toppene med bomullspissen er ikke egnet for ørene dine, til tross for fristelsen til å bruke dem til å rense ørene dine. Faktisk kan de uskarpe pinnene skyve keraminen dypere inn i den hørbare kanalen. Dette kan kompakt cerumen.

Over tid kan den komprimerte cerumen herdes og bli mørk eller svart. Det kan også føre til andre symptomer, for eksempel:

 • Mal d’ører
 • svimmelhet
 • Tap av’hørsel

Kjønn og alder

Eldre individer, spesielt eldre menn, jeg er mer sannsynlig Å oppleve cerumper akkumulering og mørk eller svart ceramine. Med alderen endres ceramine. Du kan produsere mindre ceramine, men det kan være mer klebrig eller oftere. Dette kan også ta det for å utvikle seg raskere.

Behandlingsalternativer

Svart eller mørk ceramine er sjelden et helseproblem, med mindre andre symptomer er ledsaget. Disse symptomene inkluderer:

 • svimmelhet
 • smerte
 • nedlasting
 • Vanskelighetsgraden til # 8217; høre

Hvis du finner disse symptomene med svart eller mørkt ceramine, kan du vurdere en behandling for å fjerne lagringen.

Hjemmelagde behandlinger

Øredråper

Den harde eller klissete cerumeren kan forlate den hørbare kanalen alene hvis du kan myke den. Å gjøre det:

 • Påfør 2 eller 3 dråper hydrogenperoksid eller naturlige oljer på G’åpning av den hørbare kanalen. Du kan bruke babyolje, mineralolje, oliven eller glyserin.
 • La voksen absorbere hydrogenperoksid eller # 8217; naturlig olje. Voksen skal da begynne å forlate øret.
 • Irrigasjon

  For vanning av eller # 8217; øre, følg disse trinnene:

 • Fyll en sprøyte med gummipære med varmt vann.
 • Sett pæren forsiktig i den hørbare kanalen til den stopper.
 • Spruter vannet i den hørbare kanalen. Tips hodet med øret du irrigerer mot taket.
 • Roter hodet tilbake for å få vann inn i den hørbare kanalen. Hold stillingen i 1 eller 2 minutter, og vipp deretter sidetiden. La avløp vannet og voks.
 • L’bruk av hydrogenperoksid eller naturlig olje før de irrigerer hørselkanalen er en veldig effektivt kombinasjon.

  Før du starter noen av disse behandlingene, er det en god ide å konsultere legen din. Hvis i det siste har du hatt Earhower Accumulation Problemer, kan legen kanskje undersøke ørene dine og ekskludere problemer som kan forårsake uvanlig akkumulering. Legen kan også inspisere trommehinnen for å sikre at en cerumper-akkumulering ikke har perforert eller perforert tympanum.

  Medisinske behandlinger

  Hvis øretropsører eller # 8217; vanning hjemme har de ikke lykkes, fikse en avtale med legen din. Hvis du har hatt tidlig opphopningsproblemer i det siste, kan legen din lede deg til et øre, nese og hals. Denne spesialisten kan verifisere tilstedeværelsen av underliggende problemer som kan forårsake svarte dører.

  Legen din kan bruke disse behandlingene for å fjerne overflødig ceramine:

  • Fjerning. Legen din kan fjerne cerumen med et lite skjeformet verktøy som heter Curette. Instrumentet er utformet for å fjerne voks fra den hørbare kanalen uten å komprimere den pluss i # 8217; øre.
  • Irrigasjon. Hvis du ikke har prøvd vanningen, kan legen prøve denne behandlingsteknikken. De kan også bruke en tannpirke, som produserer en flyt d’mer kraftig vann i en gummistyring.
  • Suging. Et lite sugeverktøy som ligner vakuum, kan forsiktig fjerne overflødig ceramin.

  Forhindrer L’cerumming Ackumulation

  Ørene er en del av selvrensende kroppen. Den beste måten å forhindre L’cerummings akkumulering er å forlate dem alene. Men attraktivt, kan en hårpint bli angrepet, en blyant, et klipp eller en bomullspute i den hørbare ledningen, du kan skyve voks dypt inn i den hørbare kanalen og forårsake en cerumper-akkumulering. Over tid, komprimert ceramine kan forårsake smerte, ubehag og tap av’høre. Kerumen kan bli mørk, selv svart.

  Hvis du har hatt problemer i fortiden med akkumuleringen av cerumen eller med svart, kan legen gi deg beskjed om å begynne å bruke medisiner som kan redusere lagring av cerumen. Disse stoffene holder cerumeren myk, noe som kan hjelpe voks til å forlate kanalen naturlig.

  Disse stoffene er ofte tilgjengelige på telleren. Produktene inkluderer systemet for å fjerne det murine ceraminet og kitet for å fjerne debrox-seremonien. Du kan også konsultere legen din hver 6-12 måneder for ørekontroll og rengjøring, om nødvendig.

  Komplikasjoner og når å se legen

  Den svarte ceramine alene er sjelden motiv for bekymring. Det kan bety at din auditive kanal ikke tømmes ørevoksen på den mest effektive måten. Dette kan forårsake bivirkninger, for eksempel hørselstap, men sjelden er A’nødsituasjon.

  Men hvis du begynner å se svart, mørk eller bløder, og du føler deg bedøvet, eller du har tap på’hørsel, fikse en avtale med legen din. Du kan vise tegn på perforert eller revet TYMP. Du trenger omsorg for å hindre en infeksjon i & # 8217;.

  Hva er perspektivet?

  Den mørke eller svarte cerumeren er ikke et tegn på at du har liten hygiene, eller du er ikke ren. Det er imidlertid et tegn på at du bør rengjøre høreanalene fra # 8217; akkumulering av cerumen og til slutt konsultere legen din.

  Den svarte ceraminen kan indikere at du har en cerumper akkumulering. Ørene dine kan ikke naturlig rengjøre deg selv som de burde. Black Ceramine kan også være resultatet av noe du gjør, hvordan du bruker utenlandske gjenstander for & # 8220; Ren & # 8221; ørene.

  Snakk med legen din dersom du er bekymret for fargen, konsistensen eller # 8217; se på cerumen. Selv om det kan være uvanlig, er den svarte ceramine sjelden Grunn til bekymring.