Leukocytter i urin: hva du bør vite

Hva er leukocytter?

En komplett test av blodceller (CBC) inkluderer ofte en måling av nivået av leukocytter eller hvite blodlegemer (WBC). Høyere nivåer av leukocytter i blod kan indikere en infeksjon på 8217;. Dette skyldes at hvite blodlegemer er en del av immunsystemet og bidrar til å bekjempe sykdommer og infeksjoner.

Leukocytter kan også bli funnet i en Urinanalyse på 8217 eller i en urintest. Også høye nivåer av hvite blodlegemer i urin foreslår at du har en infeksjon på 8217;. I dette tilfellet prøver kroppen din å bekjempe en infeksjon i urinveiene et sted i urinveiene. Vanligvis betyr dette blære eller # 8217; urinrør, som er røret som bærer blæren urinen. Leukocytter i urin kan også foreslå en nyreinfeksjon på 8217.

Fordi de vises?

Infeksjoner eller Infeksjoner eller Urinekanalen eller Blæren Obstruksjon kan forårsake større mengde leukocytter i urin.

Infeksjoner kan være mer alvorlige hvis du er gravid, noe som øker sjansene for å utvikle problemer som urinveisinfeksjoner (UTI). Hvis du er gravid og du har en infeksjon på 8217; urinveisinfeksjon, er det viktig å motta behandling fordi den kan komplisere graviditeten.

Du er i fare for å utvikle en bakteriell infeksjon på 8217 hvis du holder ut urinen for lenge før du lindrer deg selv. Hold urinen gjentatte ganger for å strekke blæren for mye. Over tid gjør dette blæren mindre sannsynlig å tømme den helt når du går på toalettet. Når urinen forblir i blæren, øker det mulighetene som bakteriene øker i antall, noe som kan føre til en [8217 blæreinfeksjon. Ukomplisert blærebetennelse er et annet navn for en «8217; urininfeksjon begrenset til blære i friske mennesker som ikke er gravid.

Selv nyre steiner, bekkenkreft eller en annen type urinveisblokk kan forårsake utseendet på flere leukocytter.

Symptomer

Leukocytter i urin forårsaker ikke nødvendigvis symptomer alene. Hvis du har leukocytter i urin, vil symptomene dine variere avhengig av tilstanden som forårsaker L’Akkumulering av leukocytter i urin.

Symptomene på en UTI inkluderer:

  • Et hyppig behov for å urinere
  • En brennende følelse under urinering
  • Uklart eller rosa urin
  • Sterk urin lukt
  • Bekken smerte, spesielt hos kvinner

Hindringen i urinveiene kan forårsake en rekke symptomer avhengig av posisjon og type obstruksjon. I de fleste tilfeller er hovedsymptomet smerten på en eller begge sider av # 8217; Abdomen. Nyrescorer kan forårsake symptomer som ligner på en UTI, men de kan også inkludere kvalme, oppkast og intens smerte.

Hvem er i største risiko?

Kvinner har en tendens til å være større risiko for urinveisinfeksjoner, og derfor mer sannsynlig å ha leukocytter i urin. Gravide kvinner har en enda større risiko. Selv menn kan utvikle disse infeksjonene. Å ha en ingrossata prostata, for eksempel, øker risikoen for urinveisinfeksjoner hos menn.

Alle som har et kompromittert immunsystem, kan også være i større risiko for noen form for infeksjon.

Diagnose

Hvis du er sunn, kan du fortsatt ha høye leukocytter i blodstrøm og urin. Et normalt intervall i blodet er mellom 4,500-11 000 GB per mikroliter. Et normalt intervall i urinen er lavere enn den i blodet og kan være mellom 0 og 5 GB per høyt strømfelt (WBC / HPF).

Hvis legen din mistenker at du har en IVU, vil du sannsynligvis be deg om å gi et utvalg av urin. De vil teste urinprøven for:

  • GB
  • røde blodceller
  • bakterie
  • Andre stoffer

Du er forpliktet til å ha noen GB i urin, selv når du er sunn, men hvis en urinprøve identifiserer nivåer som er større enn 5 WBC / HPF, vil du sannsynligvis ha en infeksjon på 8217;. Hvis bakterier oppdages, kan legen kjøre en’urinokultur for å diagnostisere hvilken type bakteriell infeksjon du har.

En urinprøve kan også hjelpe til med diagnosen nyrestein. En X eller TC-skanning kan hjelpe legen din til å se steiner.

Behandling

Behandlingen vil avhenge av årsaken til høye nivåer av leukocytter i urin.

Behandling for urinveisinfeksjoner

Hvis du er diagnostisert med noen form for bakteriell infeksjon, vil det mest sannsynlig at legen vil råde deg til å ansette antibiotika. Hvis dette er første gang du har en UTI, eller hvis du mottar Ivu sjelden, er en kortsiktig antibiotics syklus passende.

Hvis tilbakevendende urinveisinfeksjoner oppstår, kan legen foreskrive en lengre syklus av antibiotika og tilleggstester for å se om det er spesifikke grunner for gjentatte infeksjoner. For kvinner kan det være nyttig å ta et antibiotika etter samleie, men du bør bare ta reseptbelagte legemidler som anbefalt av legen din.

I tillegg til antibiotika kan økende væsker bidra til å finne en IVU. Drikker mer vann kan virke ubehagelig hvis urinering er smertefullt, men kan hjelpe deg med å akselerere helbredelsesprosessen.

hindringer

Hvis A’obstruksjon, som for eksempel en svulst eller nyreberegning, forårsaker høye nivåer av leukocytter, kan kirurgi trenge.

Hvis du har små nyrekalkulasjoner, øker mengden vann du drikker, kan hjelpe deg med å slette dem fra systemet ditt. Passasjen av steiner er ofte smertefullt.

Noen ganger er de større steinene knust med lydbølger. Det kan også være nødvendig å operere for å fjerne store nyrestein.

Hvis blokken oppstår på grunn av en svulst, kan behandlingsalternativer også inkludere kirurgi, kjemoterapi eller strålebehandling.

Outlook

Hvis diagnostisert tidlig og behandlet grundig, løser Ivu vanligvis på kort tid. Nyrescorasjoner er også herdbare. Godartede svulster eller andre vekst kan også behandles i urinveiene, men kan kreve kirurgi og gjenvinningstider.

Kreftvekst kan kreve langsiktig behandling, samt overvåking for å observere kreftdiffusjon til andre deler av kroppen.

Forebygging

En av de enkleste måtene å holde urinveiene fri for infeksjoner eller nyrestein er å forbli hydrert. Drikk forskjellige glass vann om dagen, men snakk med din beste mengde vannlege for deg. Hvis du er skjøre eller lider av en tilstand som hjertesvikt, kan legen din gi deg råd til å begrense væskene. Hvis du er aktiv eller du er gravid, må du kanskje drikke mer vann hver dag.

Å spise tranebær og drikkejuice av tranebær kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle urinveisinfeksjoner. Dette er fordi et stoff i tranebær kan bidra til å beskytte Blæren og gjør det vanskeligere for noen bakterier som stikker til urinveiene.

Tilleggsinformasjon: 7 Beste rettsmidler for L’Blæreinfeksjon »

Fortell legen din dersom du merker noe uvanlig på urinen, som fargen, L’lukt eller ubehag du føler deg under vannlating. Ikke vent. A’urinveisinfeksjon som begynner i # 8217; urinrøret kan spre seg til blæren og nyrene, noe som gjør problemet mye mer alvorlig og kan føre til komplikasjoner.