Fibrosarcoma: Symptomer, behandling, risiko og mer

Det er vanlig?

Sarcom er en kreft som starter i det myke vevet i kroppen din. Dette er bindevevet som holder alt på plass, for eksempel:

 • Nerver, sener og ledbånd
 • Fibrøst og dypt hudvev
 • Blod og lymfatiske fartøy
 • fett og muskler

Det er mer enn Typer 50 av Mykt vev sarkom. Fibrosarkom representerer opp 5 prosent Primær ben Sarcomas. Det er sjeldent, påvirker 1 på 2 millioner mennesker.

Fibrosarcoma er såkalt fordi den består av maligne smeltede fibroblaster eller myofibroblaster. Start i fibrøst vev som bryter sener, ledbånd og muskler. Selv om det kan stamme i ethvert kroppsområde, er det mer vanlig I bena eller i kofferten.

Hos barn under 1 år, kalles det barnslig eller medfødt fibrosarcoma og er vanligvis sakte voksende. I større barn og voksne kalles det adatthly fibrosarcoma.

Hva er symptomene?

All’Symptomene på fibrosarcoma kan være umerkelig. Du kan merke en smertefri knutepunkt eller hevelse under huden. Når det vokser, kan det forstyrre din evne til å bruke kunsten.

Hvis det starter i # 8217; Abdomen, merker du sannsynligvis ikke det før det er betydelig. Så det kan begynne å skyve på organene, musklene, nerver eller omliggende blodårer. Dette kan føre til smerte og ømhet. Avhengig av posisjonen til svulsten, kan det føre til respiratoriske problemer.

Symptomene på fibrosarcoma ligner de av mange andre forhold. Smerte, hevelse eller en uvanlig nodule er ikke nødvendigvis et tegn på kreft, men det er verdt å bli undersøkt av en lege dersom symptomene er vedvarende og ikke foran trauma eller nyere skader.

Hva forårsaker denne tilstanden og hvem som er i fare?

Den nøyaktige årsaken til fibrosarcoma er ikke kjent, men genetikk kan spille en rolle. Noen faktorer kan øke risikoen for å utvikle sykdommen, inkludert visse arvelige forhold. Disse inkluderer:

Andre risikofaktorer kan omfatte:

 • Tidligere radioterapi
 • Eksponering for visse kjemikalier, så som tøft dioksyd, vinylklorid eller # 8217; arsen
 • Lymphedem, En hevelse av armene og bena

Fibrosarcoma er mer sannsynlig å diagnostisere hos voksne i alderen 20 og 60 år.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Legen vil utføre en fysisk undersøkelse og samle en komplett medisinsk historie. Avhengig av de spesielle symptomene kan diagnostiske tester inkludere en Komplett emochrome (CBC) og blodkjemi.

Imaging tester kan produsere detaljerte bilder som letter L’identifikasjon av tumorer og andre anomalier. Noen avbildningstester som legen din kan foreskrive er:

Hvis en masse er funnet, er L’eneste måte å bekrefte fibrosarcoma er med en biopsi, som kan utføres på forskjellige måter. Legen vil velge biopsi-metoden basert på posisjonen og størrelsen på svulsten.

I en tilfeldig biopsi vil en del av svulsten bli fjernet for å gi et eksempel på stoff. Det samme kan oppnås med en nukleusbiopsi, hvor en bred nål brukes til å fjerne prøven. En spennende biopsi er når & # 8217 er fjernet; hele nodulen eller alt det mistenkelige stoffet.

Lymf Node Metastasis er sjelden, Men stoffprøver kan tas fra lymfeknuter samtidig.

En patolog vil analysere prøvene for å avgjøre om det er kreftceller og i dette tilfellet, hva slags de er.

Hvis kreft er tilstede, kan kreft også klassifiseres på dette tidspunktet. Fibrosarcoma tumorer er klassifisert på en skala fra 1 til 3. Mindre kreftceller virker normale celler, desto større er karakteren. Høykvalitets tumorer har en tendens til å være mer aggressive enn lavverdige svulster, noe som betyr at de sprer seg raskere og kan være vanskeligere å behandle.

Hvordan det går på scenen?

Kreft kan spre på forskjellige måter. Primitive tumorceller kan presse i det nærliggende stoffet, gå inn i lymfesystemet eller la det gå inn i blodet. Dette tillater celler å danne svulster i en ny posisjon (metastase).

Staging er en måte å forklare hvor stor den primære svulsten er, og i hvilken grad kreft kan ha spredt seg.

Imaging Tests kan bidra til å avgjøre om det er flere svulster. Blodkjemi-studier kan avsløre stoffer som indikerer kreft i et bestemt organ eller stoff.

All denne informasjonen kan brukes til å skape kreft og danne en behandlingsplan. Dette er fasene av fibrosarcoma:

1. stadie

 • 1A: Tumoren er lav klasse og 5 centimeter (cm) eller mindre.
 • 1b: Tumoren er lav klasse og større enn 5 cm.

Fase 2

 • 2A: Tumoren er middels eller høy klasse og 5 cm eller mindre.
 • 2b: Tumoren er middels eller høy klasse og større enn 5 cm.

Fase 3

Svulsten kan være:

 • høy kvalitet og større enn 5 cm, eller
 • Av hvilken som helst grad og størrelse, har den også spredt seg til de nærliggende lymfeknuter (avansert stadium 3).

Fase 4

Den primære svulsten er av hvilken som helst grad og størrelse, men kreft har spredt seg til en del av fjernkroppen.

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

Legen din vil basere din behandlingsplan på mange faktorer, for eksempel:

 • grad, størrelse og lokalisering av primær svulst
 • Hvis og i hvilken grad kreft har spredt seg
 • Din alder og generell helse
 • Hvis det er eller ikke en gjentakelse av en tidligere kreft

Avhengig av fasen av diagnosen, kan kirurgi være alt du trenger. Men det er mulig at du trenger en kombinasjon av terapier. Periodiske tester vil hjelpe legen din til å evaluere effektiviteten av disse behandlingene.

Kirurgi

Hovedbehandlingen for fibrosarcoma er operasjonen for å fjerne den primære svulsten, med store marginer rundt svulsten (fjerne noen normale vev) for å sikre at hele svulsten er fjernet. Hvis svulsten er i et lem, kan det være nødvendig å fjerne en del av # 8217; bein som kan erstattes med en protese eller bengraft. Dette er noen ganger referert til som Save-Arts Surgery.

I sjelden I tilfeller der svulsten innebærer nerver og blodkar av et lem, kan det være nødvendig å være nødvendig.

Stråling

Stråling Det er en målrettet terapi som bruker høy-energi-røntgenstråler for å ødelegge kreftceller eller forhindre vekst.

Kan brukes til å redusere svulsten før’kirurgi (neadulant terapi). Det kan også brukes etter operasjonen (adjuvant terapi) for å drepe kreftceller som kan ha blitt igjen tilbake.

Hvis kirurgi ikke er et alternativ, kan legen anbefale høydose stråling for å redusere svulsten som en primær behandling.

Kjemoterapi

Kjemoterapi Det er en systemisk behandling, noe som betyr at den er designet for å drepe kreftceller hvor de kan migreres. Kan anbefales hvis kreft spredt til lymfeknuter eller utover. Som stråling kan den brukes før eller etter operasjonen;.

Rehabilitering og støtte botemidler

En utvidet kirurgi som involverer lemmer, kan påvirke P’bruk av en lem. I disse tilfellene kan fysisk og arbeidsterapi være nødvendig. Andre støttebehandlinger kan omfatte smertebehandling og andre bivirkninger av behandlingen.

Kliniske tester

Du kan ha muligheten til å delta i en klinisk eksperimentering. Disse studiene har ofte strenge kriterier, men kan gi deg tilgang til eksperimentelle behandlinger som ellers ville være tilgjengelige. Spør legen din Mer informasjon om kliniske studier for fibrosarcoma.

Hva er perspektivet?

Legen din er din beste ressurs for informasjon om ditt individuelle perspektiv. Dette bestemmes av en serie ting, inkludert:

 • I hvilken grad kreft har spredt seg
 • Klasse og kreftposisjon
 • Din alder og generell helse
 • Hvor gode tolerere og svare på terapi

Metastatisk hastighet på klasse 2 og 3 fibrosarcomas handler om 50 prosent, Mens Grade 1-svulster har en svært lav metastase rate.

Legen din vil evaluere alle disse faktorene for å gi deg en’ide om hva du kan forvente.

Kan forebygges?

Fordi årsaken til fibrosarcoma ikke er godt forstått, er det ingen kjent forebygging.