Hematom Sektal: Symptomer, Behandlinger og hjemmelagde rettsmidler

Beskrivelse

En septum hematom oppstår når blodet samler i # 8217; neseområdet blant neseborene, kalt septum. Vanligvis forstyrrer en slags lesjon blodkar og fjerner belegget fra brusk, slik at blodet kan samle mellom de to. Blod kommer ut av sårede blodkar i det omkringliggende vevet og forårsaker trykk, smerte og blåmerker.

Hva er symptomene?

Nasal septum er generelt stiv og subtil. Hvis du har en septumhematom, vil legen din kunne trykke den med en pute siden området vil bli mykt. De vil også kunne se på deg i nesen for å se om du har hevelse blant neseborene.

Andre symptomer på 8217; septumhematom inkluderer:

  • Vanskelighetsgrad å puste gjennom nesen
  • opphopning
  • ekkymose
  • En endring i den generelle formen av nesen din

Noen ganger er det mulig at folk med en erfaren sektal hematom:

  • hodepine
  • kvalme
  • Han retched
  • svime av

Hva forårsaker er?

Sektale hematomer er vanligvis forårsaket av nasal skade, den vanligste formen for ansikts traumer. En knust nese, kirurgi eller lesjon til myke vev er alle hyppige årsaker til hematom av septumet. Tilstanden forekommer for barn fordi deres septister er tykkere og har et mer fleksibelt belegg.

Hvordan det blir behandlet?

En septumhematom krever akutt behandling av legen for å stoppe ytterligere komplikasjoner. De må vurdere skadeforetningen og bestemme den beste linjen D’behandlingshandling.

L’hematom av septumet må dreneres. Det er to forskjellige prosedyrer som brukes til å få dette resultatet. Som vil velge legen din, vil avhenge av størrelsen på hevelsen eller blodproppen.

Hvis tilstanden blir behandlet raskt og det er fortsatt relativt liten, kan du øve et lite snitt for å tillate blodet å unnslippe.

Hvis septumhematomet har blitt etterlatt for å utvikle, må legen måtte sette inn en mekanisme for å fullstendig fjerne blod fra # 8217;. Dette er en bredere prosedyre.

Når septumhematomet har blitt drenert vellykket, må legen måtte pakke nesehulen med en gasbind. Du må komme tilbake noen dager senere for å fjerne gasbind. På dette tidspunktet kan legen din sjekke om du helbreder.

Husholdningsartikler

Hvis du har lidd en alvorlig nese traumer og du har smerte, blødning eller hevelse, er det viktig at du går til legen din så snart som mulig. Men du kan bruke is eller kaldpakke i # 8217; området umiddelbart etter at skaden oppstod. Dette vil bidra til å redusere hevelse.

Vikle isen i et håndkle for å unngå frysing og prøver å ikke trene for mye press fordi dette kan forårsake ytterligere smerte. Du kan bruke isen på nesen for å lindre smerte og hevelse i 10-15 minutter om gangen og opptil fire ganger om dagen for de første dagene etter skaden;.

Etter behandling av drenering kan du også ta nasal decongestants for å hjelpe deg med å puste lettere. Du kan også ta benk smertestillende midler. Hold hodet alltid hevet, selv mens du sover. Dette vil sikre at hevelsen og lommen ikke blir verre. Noen fant at den aktuelle anvendelsen av Arnica i # 8217; området hjelper dem til å helbrede raskere.

Komplikasjoner

Komplikasjoner kan oppstå hvis septumhematomet har lov til å utvikle seg. Noen komplikasjoner kan være seriøse. Ikke begå feilen for å tro at den sårede nesen vil helbrede seg selv. Søk alltid etter medisinsk hjelp.

Den mest alvorlige komplikasjonen som kan oppstå etter en septumhematom er en betingelse kjent som en sadel nese. Hvis L’blodstrømmen til septumet blir avbrutt på grunn av Dell’forlengelse av hevelsen, brusk blant neseborene kan dø.

Det er også mulig å utvikle feber, infeksjon eller abscess hvis du ikke ser etter så snart som mulig.

Outlook

Så lenge septumhematomet ditt blir behandlet raskt, er ikke C & # 8217, hvorfor bør du ikke helt gjenopprette. Du bør unngå aktivitet der nesen din kan være i fare, som Kontakt sport, i seks uker etter L’skade.

Hvis du forlater den ubehandlede tilstanden og utviklingen som feber, infeksjon eller abscess, så er de fortsatt veldig behandlelige hvis du går til legen din.

Hvis du utvikler sadelens nese, kan kirurgi trenge.