MDD og konsentrasjonstap

Major depressiv lidelse (MDD) kan gjøre det vanskelig å konsentrere seg om daglige aktiviteter. Du kan finne vanskelig å følge tomten til et roman eller et fjernsynsprogram. Eller du kan ha problemer med å huske komplekse instruksjoner. Dette er alle normale tegn på depresjon. Men mange teknikker og strategier kan hjelpe deg med å forbedre konsentrasjonen og oppmerksomheten.

L’Virkning av konsentrasjonstap

Hvis du skjønner at du har problemer med å konsentrere deg, er du ikke alene. I følge National Alliance på psykisk sykdom, Mangel på konsentrasjon er et vanlig symptom på depresjon.

L’konsentrasjonsmessig gjør det vanskeligere å ta enda små beslutninger. Et studio i PloS en antyder at mangel på konsentrasjon er en av grunnene til at depresjon har en så viktig sosial innvirkning. Når du ikke kan konsentrere deg, er det vanskeligere å holde tritt med relasjoner og få gode resultater på jobben.

Hvordan depresjon treffer hjernen din

Når du lider av depresjon, er mange deler av hjernen skadet. Dette inkluderer L’AmiPDala og L’Hippocampus. Volumet av HIPCOPUSUSUMSUMS er redusert, noe som påvirker kapasiteten til oppmerksomhet. Selv nevrale kretser jobber annerledes. Ikke-behandlet flere depresjon episoder øker vanligvis alvorlighetsgraden av symptomene. Disse hjerneendringene gjør det vanskeligere å konsentrere seg når du er deprimert.

Behandle blodsukkernivået

Lav glukosekontroll er et alvorlig problem blant mennesker med og uten depresjon. Behandle blodsukker mer effektivt kan forbedre konsentrasjonen. Et studio i Internasjonal diabetes avis i utviklingsland antyder at høyt blodsukkernivåer har negative effekter på depresjon og kognitiv funksjon. Mangelen på konsentrasjon og dårlig minne er blant symptomene forverres av et høyt nivå av blodsukker.

Snakk med legen din

Mange med MDD har allerede antatt antidepressive stoffer. Hvis du ikke tar antidepressiva, kan legen din gi deg den rette. Men hvis du tar medisiner og du fortsatt har konsentrasjonsproblemer, må du kanskje prøve en annen medisinering.

Noen antidepressiva er mer nyttige for å forbedre L & # 8217, oppmerksomhet i forhold til andre.

  • Bupropion (wellbrin) fungerer for å øke dopamin. Dette kan ha en energiserende effekt som kan øke konsentrasjonen.
  • Vortioxetin (Brintellex) er et nyere stoff som også har vist seg å forbedre kognitive evner, inkludert L & # 8217;.
  • Duloxetine (Cymbalta) er et snøremiddel som kan gi forbedringer i kognitive ferdigheter.
  • Escitalopram (Lexapro) er et antidepressivt SSRI som også kan forbedre kognitive evner som minne og L & # 8217, oppmerksomhet.

Du kan også prøve å legge til et annet stoff i ditt vanlige antidepressiva. Noen mennesker drar nytte av å legge til stimulerende stoffer som metylfenidat (Ritalin) eller modafinil (provigil). Stimulerende stoffer forbedrer konsentrasjonen og # 8217; vanlig tretthet i depresjon.

Kontakt en terapeut for en kognitiv-emosjonell trening

Terapi og narkotika er to standardkomponenter av de fleste behandlinger for depresjon. Du kan allerede se en terapeut for MDD, men du kan spørre din terapeutinformasjon om kognitiv-emosjonell trening. L’Kognitiv-emosjonell trening hjelper deg med å få mer kognitiv kontroll over følelsesmessige situasjoner. Et studio i Angst og depresjonsforening av Amerika har funnet små forbedringer i # 8217, oppmerksomhet fra denne spesialiserte konsulentformen.

Gjør mer trening

Nesten alle fordeler helsemessige fordeler ved å gjøre mer trening. Men dette gjelder spesielt for folk med MDD. Selv om du finner det vanskelig å være motivert til å trene, er det viktig å gjøre anstrengelsen. L’Regelmessig trening senker blodsukkeret, som kan forbedre helsen din og din evne til å bli oppmerksom på. Studier som den som er rapportert i Journal of Clinical and Diagnostic Research antyder at 8217; trening forbedrer oppmerksomhetskapasiteten hos voksne. Minst 30 minutters drift fem ganger i uken er nyttig. Hvis du trenger en kortsiktig konsentrasjonsstasjon, ta en kort spasertur til den åpne.

Prøv meditasjon og redusere eksterne distraksjoner

Meditasjon er velkjent for å forbedre oppmerksomhetskapasiteten og konsentrasjonen. Et studio i Aldring og mental helse Han led fordelene med meditasjon for å beskytte seg mot stress hos eldre. Det er gode grunner til å tro at de samme resultatene ville ha blitt observert i alle grupper D’alder.

Start med kortere meditasjonssessioner og fortsett opp til lengre økter som din toleranse øker. Hvis du ikke er kjent med meditasjon, mange App for smarttelefonen kan veilede deg gjennom prosessen.

Moderne liv har mange tilgjengelige distraksjoner som gjør konsentrasjon vanskelig. Multi-tasking gjør det vanskeligere å konsentrere seg om en enkelt aktivitet. Velg å jobbe med en enkelt aktivitet om gangen. Slå av TVen hvis du ønsker å lese en bok eller holde en samtale.

Utfordre deg selv

Et vanlig trekk ved # 8217; MDD er mangelen på selvtillit. Tror ikke du kan gjøre noe det kan bety at du ikke engang føler. Men utfordre deg selv for å lære nye ting øker din tillit og styrker hjernen din.

Selv om tapet av konsentrasjon er et av de vanligste symptomene på MDD, er det også håndterlig. Bruk en rekke terapeutiske tilnærminger, og du kan finne at din oppmerksomhetskapasitet forbedres.