Oregano olje for forkjølelse og influensa: Søk, sikkerhet, metoder og dosering

COS’er oreganooljen?

Som et urte-supplement er oreganooljen kjent for sine antivirale egenskaper, antiinflammatoriske egenskaper og Antioxidant eiendom. Inneholder forskjellige potensielt kurative forbindelser, for eksempel:

 • CarvaCrolo
 • Timol
 • terpinen

Folk brukte tradisjonelt oreganooljen til respiratorisk helse. Det har også blitt et populært alternativt middel for forkjølelse og influensa symptomer.

Oreganooljen brukes til å behandle symptomene på kulde og # 8217; påvirkning, men kan konsumeres i forskjellige former i henhold til preferanser. Det kan kjøpes som et urte supplement, farging eller essensiell olje.

Du kan finne den i de fleste naturlige matbutikker som softgel farging eller kapsel. Du kan også kjøpe den i form av aromatisk essensiell olje, volatil (tendens til å fordampe) høyt konsentrert for ekstern bruk og aromaterapi.

Fortsett å lese Finn ut mer om Forskning bak fordelene med Oregano Oil for symptomene på forkjølelse og # 8217; påvirkning og hvordan du bruker det trygt.

Hva sier forskningen?

Det har vært flere nyere studioer som undersøkte Fordeler for Helse på Oregano Herbal OilOg de fleste av resultatene er lovende.

TIL 2017 Studio Han fant at oregano essensielle olje, spesielt fra bladene av planten av anlegget i Oregano, har sterke antioksidantegenskaper. Forskere bemerket den tradisjonelle bruken av oreganoolje i behandlingen av feber og respiratoriske symptomer, både forbundet med innflytelsen.

Forskning utført i 2011 Han fant at oregano essensielle olje kan hemme menneskelige og animalske virus in vitro.

Forskere bemerket at denne handlingen sannsynligvis skyldes CarvaCrolo, en av de viktigste forbindelsene av origanolje. Mens CarvaCrolo var mer effektivt mot noen virus alene, var oreganooljen mer effektiv mot respiratoriske virus, som influensavirus.

Folk med overlegen luftveisinfeksjoner som deltar i en 2011 studie brukte en slakt til halsen som inneholder oreganoolje og fortynnede essensielle oljer av eukalyptus, peppermynte og rosmarinmynt. L’brukt 5 ganger om dagen i 3 dager.

Sammenlignet med de i placebo-gruppen, har de som brukte sprayen redusert symptomene på ondt i halsen, heshet og hoste 20 minutter etter bruk av den.

Men ikke C’Det var en stor forskjell i symptomene mellom de 2 gruppene etter 3 dagers behandling. Forskerne bemerket at dette kunne skyldes den naturlige forbedringen av symptomene i begge grupper i løpet av de 3 dagene.

Også en liten fil 2013 studie Han fant ut at oreganooljen reduserer smerte hos rotter på grunn av hans smertestillende virkninger. Dette antyder at «Oregano olje kan hjelpe med mer smertefulle influensa symptomer, som Kropps smerte Eller ondt i halsen, men mer omfattende menneskelige studier er nødvendig.

Det er trygt?

L’oreganoolje er generelt trygt å bruke, men kan ha noen bivirkninger.

Unngå å bruke det hvis du er allergisk mot mynte, salvie, basilikum eller lavendel. Hvis du er allergisk mot en av disse, er du sannsynligvis allergisk all & oregano.

Ikke bruk oreganoolje hvis du er gravid eller ammer.

Snakk med barnelege før du bruker det på et barn.

Ikke ta «Oregano olje hvis du har en hemorragisk lidelse eller hvis du tar medisiner som endrer blodkoagulasjon.

Selv om du ikke har en’Allergi, L’oregano oljeinntak kan forårsake:

 • kvalme
 • Han retched
 • diaré
 • Mageproblemer
 • utmattelse
 • Økt blødning
 • muskelsmerter
 • svimmelhet
 • hodepine
 • Vanskelighetsgrad å svelge
 • Overdreven salivasjon
 • Upassende Talkair

Les mer om bivirkningene av origanolje og på når du skal se en lege.

Hvordan bruke det?

Det er forskjellige måter å bruke oreganoolje.

Hvis du bruker formen på ren essensiell olje, husk aldri å innta essensielle oljer. I stedet følger du disse trinnene:

 • Legg til noen få dråper til en dampdiffusor eller en bolle med varmt vann
 • Påfør huden etter å ha lagt til omtrent fem dråper til en vektorolje, for eksempel kokosnøttoljen

Mer informasjon om hvordan du bruker essensielle oljer for innflytelse.

Du kan også kjøpe et fargestoff av oreganoolje, som er et ekstrakt og en blanding av essensielle oljer formulert for å ta oralt. Følg doseringsinstruksjonene på flasken.

Alternativt kan du kjøpe Oregano urteolje i form av kapsler. Les nøye doseringsinstruksjonene på flasken.

Uansett grunnen til at du tar oreganoolje, må du sørge for at du gjør minst en uke pause hver 3. ukers bruk.

Oreganooljen er en kraftig substans, så det er bedre å starte med den minste mulige dosen for å se hvordan kroppen din reagerer. Du kan sakte øke beløpet du tar når du ser hvordan kroppen din svarer.

Pass på at du ikke tar mer enn anbefalt mengde som er angitt på pakken. Videre, vær oppmerksom på at de anbefalte dosene kan variere blant produsentene.

Bunnlinjen

L’Oregano olje har flere helsemessige fordeler støttet av forskning, selv om bredere studier er nødvendig for å forstå hvordan det fungerer fullt ut.

Hvis du har å gjøre med forkjølelse eller A’prøver å bruke urte oreganoolje for lettelse. Pass på at du ikke overskrider anbefalt dosering.