Mannlig skallethet: Årsaker, identifikasjon og forebygging

COS’er mannlig skallethet?

Mannlig skallethet, også kalt androgenetisk alopecia, er den vanligste typen av hårtap hos menn. I følge United States National Medicine Library (NLM), Mer enn 50% av mennene over 50 år vil bli påvirket i en viss grad fra mannlig skallethet.

Hva er årsakene til mannlig skallethet?

En av årsakene til mannlig skallethet er genetikk eller en slektshistorie av skallethet. Forskning har oppdaget at mannlig skallethet er forbundet med mannlige kjønnshormoner kalt androgener. Androgener har mange funksjoner, inkludert regulering av hårvekst.

Hvert hår i hodet har en vekstsyklus. Med mannlig skallethet begynner denne vekstsyklusen å svekke og hårfollikelen krymper, produserer kortere og tynnere tråder. Til slutt slutter vekstsyklusen til hvert hår og ikke noe nytt hår vokser i sin plass.

Arvelig mannlig skallethet har vanligvis ingen bivirkninger. Imidlertid har noen ganger skallethet mer alvorlige årsaker, som noen typer kreft, narkotika, skjoldbruskkjertelen og anabole steroider. Kontakt legen din dersom håravfall oppstår etter å ha antatt nye stoffer eller når det er ledsaget av andre helseforstyrrelser.

Legene bruker hårtapsmodell for å diagnostisere mannlig skallethet. De kan utføre en medisinsk historie og en eksamen for å utelukke visse helsemessige forhold som en årsak, for eksempel soppbunnsforhold eller ernæringsmessige lidelser.

Helseforhold kan forårsake skallethet når en Rødhet, smerte, scenering av hodebunn, hårbrudd, ujevnt hårtap eller et uvanlig diagram over hårtap følger med håravfall. En hudbiopsi og blodprøve kan også være nødvendig for å diagnostisere ansvarlige hårtapsforstyrrelser.

De som er i fare?

Mannlig skallethet kan starte i ungdomsårene, men forekommer for voksne menn, sjanse som øker med alderen. Genetikk spiller en viktig rolle. Menn som har nære slektninger med mannlig skallethet, er til størst risiko. Dette gjelder spesielt når deres slektninger er fra mors en del av familien.

Jeg mister håret ditt?

Hvis hårets tap starter til templene eller på toppen av hodet, kan du lide av mannlig skallethet. Noen menn vil bare ha en skallet punkt. Andre opplever sine tynne linjer som trekker seg tilbake for å danne et skjema A & # 8220; M & # 8221;. I noen menn, vil håret hengende fortsette å trekke seg tilbake til alle eller de fleste hår ikke vil bli forsvunnet.

Teknikker for å håndtere håravfall

Medisinsk behandling er ikke nødvendig hvis andre helsemessige forhold ikke er en årsak. Behandlinger er imidlertid tilgjengelige for menn som ikke er fornøyd med sitt utseende og ønsker utseendet til en fyldigere chioma.

frisyrer

Menn med et begrenset hårtap kan noen ganger skjule hårtap med hårklipp eller den rette frisyren. Spør frisøren din et kreativt kutt som vil gjøre håret ditt.

Parykker eller innlegg

Parykkene kan dekke det tynne håret, de subtile linjer unnvikende og komplette skallethet. De er tilgjengelige i en rekke stiler, farger og teksturer. For et naturlig utseende, velg fargene, stilene og parykkene som ligner på ditt opprinnelige hår. Profesjonelle parykker designere kan hjelpe modell og tilpasse parykker for et enda mer naturlig utseende.

veving

Hår tomter er parykker syet på ditt naturlige hår. Du må ha nok hår til å sy tekstur. Fordelen med tomtene er at de alltid forblir på, selv under aktiviteter som svømming, dusj og søvn. Ulempene er at de må syes når en ny hårvekst oppstår, og sømprosessen kan skade ditt naturlige hår.

Minoxidil (Rogaine)

Minoxidil (Rogaine) er et aktuelt legemiddel på grunn av hodebunnen. Minoxidil bremser hårtap for noen menn og stimulerer hårsekkene for å vokse nytt hår. Minoxidil i fire måneder til et år for å produsere synlige resultater. Hårtap kommer ofte tilbake når det stopper stoffinntaket;.

De mulige bivirkningene forbundet med Minoxidil inkluderer tørrhet, irritasjon, brenning og scenering av hodebunnen. Du bør umiddelbart besøke legen din dersom du har noen av disse alvorlige bivirkningene:

 • vektøkning
 • Face hevelse, hender, ankler eller Dell’Abdomen
 • Vanskelighetsgrad å puste når du ligger ned
 • Akselerert hjerterytme
 • brystsmerter
 • wheezing

Finasterid (Propecia, Proscar)

Finasterid (Propecia, Proscar) er en oral medisinering som senker hårtapet i noen menn. Handler som blokkerer produksjonen av # 8217; mannlig hormon som er ansvarlig for håravfall. Finasterid har en høyere suksessprosent enn minoxidil. Når jeg avbryter L’finasterid inntak, går håravkastning.

Du må ta finasteride fra tre måneder til et år før du ser resultater. Hvis ikke noe hårvekst oppstår, vil legen sannsynligvis anbefale å forstyrre stoffinntaket. Sikkerhetseffekter av Finasteride inkluderer:

 • Depresjon
 • klø
 • utslett
 • urticaria
 • bryst ømhet
 • Brystvekst
 • Hevelse i ansiktet eller leppene
 • Dolorous Ejaculation
 • Testikulær smerte
 • Vanskelighetsgrad å få en’ereksjon

Selv om det er sjeldent, kan finasterid forårsake brystkreft. Du bør ha brystsmerter eller knuter umiddelbart verdsatt av en lege.

Finasterid kan påvirke testene til det spesifikke prostataantigenet (PSA) som brukes til prostata kreft screening. Stoffet senker nivåene av PSA, som forårsaker avlesninger lavere enn normalt. Enhver økning i PSA-nivåene under L’Finasterids inntak må evalueres for prostatakreft.

Hårtransplantasjoner

En hårtransplantasjon er den mest invasive og dyre behandlingen for håravfall. Hårtransplantasjoner arbeider ved å fjerne håret fra hodebunnsområdene som har aktiv hårvekst og transplanterer dem i diradate områder eller skallethet i hodebunnen.

Ofte er det nødvendig med flere behandlinger, og prosedyren innebærer risikoen for arr og infeksjoner. Fordelene ved en hårtransplantasjon er at det ser mer naturlig ut og er permanent.

Rådgivning

Bli skallet kan være en stor forandring. Du kan ha problemer med å akseptere ditt utseende. Du bør se etter en konsultasjon hvis du føler deg angst, lav selvtillit, depresjon eller andre følelsesmessige problemer på grunn av mannlig baldness.

Du kan forhindre håravfall?

Det er ingen kjent måte å forhindre mannlig baldness. En teori er at stress kan føre til at håret faller ved å øke produksjonsnivåene av sexhormoner i kroppen. Du kan redusere stress ved å delta i avslappende aktiviteter, for eksempel å gå, lytte til avslappende musikk og nyte mer fredelige øyeblikk.

Kilder til # 8217; elementet