Sm kirurgi: behandlingsalternativer og raketter etter generell kirurgi

Beskrivelse

Multiple sklerose (SM) er en progressiv sykdom som ødelegger beskyttelsesbelegget rundt kroppens og hjernens nerver og hjernen. Fører til vanskeligheter med ordet, bevegelsen og andre funksjoner. Over tid kan MS forandre livet ditt. Ca 1.000.000 amerikanere ha denne tilstanden.

MS bryr seg ikke. Imidlertid kan behandlinger bidra til å gjøre symptomene mindre alvorlige og forbedre livskvaliteten.

Kirurgiske behandlinger er tilgjengelige for MS. De fleste av dem er utformet for å gi lindring fra spesifikke symptomer.

Også, folk med SMS kan være bekymret for kirurgi eller # 8217; anestesi kan føre til tvang av MS. Fortsett å lese for å lære mer om SM kirurgiske alternativer, og hvis du er sikker på å gjennomgå kirurgi generelt hvis du har en tilstand.

Kirurgi kan forårsake MS?

Eksperter forstår ikke hva du får MS. Noen undersøkelser undersøkte genetikk, infeksjoner og til og med Hodeskade. Noen forskere tror at en tidligere operasjon kan være knyttet til muligheten for å utvikle MS.

en studere Han fant at folket som hadde lidd en tonsillektomi eller A & # 8217, appendektomi før de 20 årene var mer sannsynlig å utvikle MS. L’Risiko økt var liten, men statistisk signifikant. Forskere har bedt om bredere studier for å undersøke den mulige forbindelsen mellom disse to hendelsene og MS.

Kirurgi kan forårsake fru raketter?

MS er en relapsing-remitting tilstand. Dette betyr at det kan forårsake perioder med noen få symptomer og lav innvirkning etterfulgt av større aktivitet og større problemer. Tider når symptomene øker kalles raketter.

Hver person har flere utløsere for raketter. Noen hendelser, forhold eller stoffer kan øke risikoen for forverring. Unngå at de kan hjelpe deg med å administrere SM-symptomer.

Traumer og infeksjoner er to mulige årsaker til MS Re-oppkjøp. Dette gjør at det virker som operasjonen et komplisert forslag til folk som lever med MS. Imidlertid, den Nasjonalt selskap med multippel sklerose sier at risikoen for den generelle anestesi og # 8217; lokalbedøvelse for folk med SM er alle som folk uten tilstanden.

C’er et unntak. De med avansert SM og et alvorlig nivå av funksjonshemming knyttet til sykdommen kan være mer i fare for komplikasjoner. Gjenoppretting kan være vanskeligere og kan være mer sannsynlig å utvikle åndedrettsproblemer.

Hvis du vurderer kirurgi for SM eller andre forhold, og du har MS, bør du ikke ha noen problemer. Men snakk med legen din. Du må sørge for at du har en plan på plass for å unngå infeksjonen.

Feber kan forårsake en eksacerbation. På samme måte, være begrenset i en seng D’sykehus etter operasjonen kan føre til muskel svakhet. Dette kan gjøre utvinningen vanskeligere. Legen din kan be deg om å jobbe med en fysioterapeut i løpet av sykehusperioden.

Med disse forholdsregler i tankene er det trygt å gjennomgå kirurgi hvis du har MS.

Potensielle kirurgiske behandlinger for MS

Selv om det ikke er noen kur mot MS, kan noen kirurgiske inngrepene lindre symptomer og forbedre livskvaliteten.

Dyp hjernestimulering

Dyp hjernestimulering er en prosedyre som brukes til å behandle alvorlig tremor hos mennesker med SM.

Under denne prosedyren plasserer en kirurg en elektrode i thalameren. Dette er den delen av hjernen din som er ansvarlig for disse problemene. Elektrodene er koblet til en enhet som ligner på en pacemaker via ledninger. Denne enheten er implantert på brystet under huden. Det passerer det elektriske støtet i hjernevevet rundt elektrodene.

Elektriske støt gjør denne delen av hjernen inaktivt. Dette kan hjelpe deg med å redusere eller stoppe tremor helt. Det elektriske støtnivået kan justeres for å være sterkere eller mindre intenst, avhengig av reaksjonen. Du kan også helt slå av enheten hvis du starter en type behandling som kan forstyrre stimulering.

Sanguine strømning åpning

En italiensk lege, Paolo Zamboni, brukt angioplasty med ballong for å åpne blokkene i hjernen til folk med SM.

Under hans forskning fant Zamboni at mer enn 90 prosent av pasienter som så med SM hadde en blokk eller misdannelse i venene som drenerer blod fra hjernen. Han hypotes at denne blokken forårsaket en blodbackup, noe som førte til et høyt nivå av jern i hjernen. Hvis han klarte å åpne disse blokkene, trodde han at han var i stand til å lindre symptomene på tilstanden, kanskje også å ta vare på det.

Han utførte denne intervensjonen på 65 personer med SM. To år etter intervensjonen rapporterte Zamboni at 73% av deltakerne ikke hadde noen symptomer.

Men en liten fil studere Dell’Buffalo University kunne ikke replikere resultatene av Zamboni. Forskere i denne studien konkluderte med at mens prosedyren er trygg, forbedrer det ikke resultatene. Ikke C’Det var ingen positiv innvirkning på symptomer, hjerneskade eller livskvalitet.

Tilsvarende, en oppfølging studere Med Zamboni i Canada var det ingen forskjell etter 12 måneder blant folket som hadde blodstrømsprosedyren og de som ikke gjorde L’de gjorde.

IntraTecal Baclofen Pump Therapy

Baclofen er et stoff som virker på hjernen for å redusere spasticitet. Dette er en tilstand som får musklene til å være i en tilstand av kontrakt eller nesten konstant bøyning. Legemidlet kan redusere signalene fra hjernen som forteller musklene å engasjere seg.

Imidlertid kan Baclofen orale former forårsake noen signifikante bivirkninger, inkludert hodepine, kvalme og døsighet. Hvis det injiseres i nærheten av ryggmargen, har personer med SM bedre resultater, krever lavere doser, og de ser færre bivirkninger.

For denne intervensjonen vil en lege øke en pumpe i nærheten av ryggmargen. Denne pumpen er programmert for å levere stoffet regelmessig. For de fleste, er kirurgisk kirurgi lett. Noen mennesker kan prøve smerte rundt stedet for & # 8217;. Pumpen må fylles noen få måneder.

Rhizotomi

En alvorlig komplikasjon eller SM-symptom er en intens smerte i nerver. Det er en konsekvens av skaden på kroppens nerver. Trigeminals neuralgi er en nevropatisk smerte som treffer ansiktet og hodet. En mild stimulering, som å vaske ansiktet ditt eller børste tennene dine, kan være veldig smertefullt hvis du har denne typen smerte i nerver.

Rizotomy er en prosedyre for å kutte bort den delen av spinalnerven som forårsaker denne sterke smerten. Denne intervensjonen gir varig lettelse, men vil også gjøre ansiktet ditt ufølsomt.

L & # 8217;

Hvis du har MS, snakk med legen din om behandlingsalternativer, inkludert operasjonen;. Noen SM-kirurgi er fortsatt i den kliniske eksperimenteringsfasen, men du kan være en kandidat.

På samme måte, hvis du vurderer en elektiv kirurgi og oppdager at du trenger det av en annen grunn, samarbeider du med legen din for å sikre at du tar deg godt fra prosedyren.

Selv om kirurgi er trygt for folk med MS som det er for folk som ikke har tilstanden, er noen aspekter av utvinning viktigere for folk med SM. Dette inkluderer søket etter tegn på infeksjon og fysioterapi for å forhindre muskel svakhet.