Ta vare på deg selv med HIV: Kosthold, Trening og mer

Når antiretroviral terapi for L’HIV startet, kan du være interessert i å lære mer om COS’Mer du kan gjøre for å holde deg frisk. Spise et næringsrikt kosthold, gjør ganske mosjon og praktiserer selvhjelp kan forbedre din følelse av velvære i stor grad. Bruk denne veiledningen som utgangspunkt for å holde en kropp og et sunt sinn.

Ernæring

Det er normalt for folk som lever med hiv for å oppleve et vekttap. Å spise et næringsrikt og balansert kosthold er en viktig del av immunforsvaret og vedlikehold av god styrke.

Husk at det ikke er noe spesifikt kosthold for HIV, men legen din kan gi deg informasjon om en god makt. Legen din kan også foreslå at du konsulterer en diettist for å skape en sunn matplan for å måle for kroppens behov.

Generelt har de fleste dra nytte av en diett som inkluderer:

 • Mye frukt og grønnsaker
 • Mange amidaceous karbohydrater, som for eksempel integrert ris og fullkorn
 • Noen proteiner, som fisk, egg eller magert kjøtt
 • Noen meieriprodukter, som tynn melk eller ost
 • Sunn fett, som de som finnes i valnøtter, avokadoer eller i # 8217; ekstra jomfruoliven

Under matlaging, bruk sikker håndteringspraksis for å redusere risikoen for infeksjoner for mat. Prøv å holde kjøkkenet den reneste mulige. Vask rå matvarer og vær oppmerksom på riktig forberedelse og bevaring av matvarer. Kok alltid kjøttet i hvert fall opp til Minimum sikkerhetstemperatur.

Det er også viktig å drikke mange væsker og holde seg hydrert. Væsker hjelper kroppsprosessen medisiner som er en del av et typisk behandlingsregime av HIV. Hvis kvaliteten på vannet er et problem, evaluerer det muligheten for å bytte til flaskevann.

Hvis du har tenkt å begynne å ta nye vitaminer, urte mineraler eller kosttilskudd, sørg for at du konsulterer legen din før. Noen kosttilskudd kan samhandle med narkotika for hiv og forårsaker bivirkninger.

Fitness

Et annet sentralt element å føle seg best etter at Antiretroviral Therapy Start har en treningsrutine. I tillegg til vekttap kan folk som lever med hiv oppleve muskelmasse tap. L’Regular mosjon er en fin måte å forhindre dette problemet på.

Det er tre hovedtyper av trening:

 • aerobic
 • Motstandstrening
 • Trening for fleksibilitet

Sekund Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Voksne bør prøve å gjøre minst to og en halv time med aerobic med moderat intensitet hver uke. Dette kan inkludere ting som å lage en rask tur, sykle på flat jord eller gjøre en hyggelig svømmetur.

Det er også mulig å tilfredsstille aerobic-kravene til CDC i midten av tiden hvis du velger en kraftig intensitets aerobic, som krever mer energi. Noen eksempler på høy intensitet aerobic inkluderer jogging, spiller fotball eller gjør en’oppoverbakke utflukt. Hvis du skal inkorporere den høye intensitets aerobic i en treningsrutine, se legen din før du prøver noe slitsomt.

CDC anbefaler også å delta i motstandsmenyen minst to ganger i uken, i ikke-påfølgende dager. Ideelt sett bør dine treningsopplæringsøkter inkorporere alle dine hovedmuskelgrupper, inkludert:

 • væpne
 • Ben
 • flanker
 • abs
 • bryst
 • skuldre
 • tidligere

Som med den kraftige intensitets aerobic, er det en god ide å snakke med legen din før du prøver noen motstandstrening du aldri har gjort før.

Når det gjelder fleksibilitetstrening, er det ingen konkrete retningslinjer for hvor ofte du bør forplikte deg selv. Men du kan merke at fleksibilitetsøvelser som strekk, yoga og pilates hjelper med å lindre stress ved å forbedre din fysiske helse.

I tillegg til de fysiske fordelene med regelmessig trening, kan du passe i forhold til ditt sosiale liv. Delta i aktiviteter som team sport eller gruppe treningsøkter kan hjelpe deg med å forlate hjemmet og møte nye mennesker.

Selvpleie

Hold deg fysisk i god helse er en titt som livsledelse med hiv. Å holde din mentale og følelsesmessige helse er like viktig. Folket som nylig er diagnostisert med HIV, har større risiko for visse psykiske helsemessige forhold, som depresjon.

Hvis du er i tvil om depresjon eller # 8217; angst, snakk med din konsulent lege. Å snakke med noen upartisk kan være nyttig når det gjelder å behandle vanskelige følelser og sette ting i perspektiv.

Støttegrupper er et annet nyttig uttak for å diskutere Dell’HIV. Deltakelse i en støttegruppe kan også føre til at nye venner med andre mennesker som forstår hva det betyr å leve med hiv med hiv.

Det er viktig å huske at en diagnose av HIV ikke betyr å unngå relasjoner med HIV-positive mennesker. Det er nå mulig å ha et sunt seksuelt forhold med en minimal overføringsrisiko for HIV, takket være fremdriften i behandlingen av # 8217; HIV. Snakk med legen din om de beste metodene for å beskytte deg selv og din partner.

L & # 8217;

Selvhjelp er et viktig aspekt for å holde seg frisk og føle seg sterk med hiv med hiv. Husk at din HIV-status ikke påvirker din evne til å forfølge drømmene dine. Med et tilstrekkelig behandlingsregime og sunne livsvaner kan du leve et langt og produktivt liv mens du jobber for å oppnå dine langsiktige mål.