Leger av den hyperaktive blæren (OAB)

Legene som omhandler den hyperaktive blæren

Når symptomene på den hyperaktive blæren (OAB) oppstår, er det sannsynlig at du ser etter en behandling fra din egen grunnleggende lege. Noen ganger stopper behandlingen ikke her. Som med enhver medisinsk tilstand kan frakoblet seksjon sende deg til forskjellige leger før problemet er løst.

Legene du ser og behandlingen du mottar, vil avhenge av en rekke faktorer, inkludert kompleksiteten og årsaken til din offline adressebok.

Oversiktsadresseboken er en kronisk tilstand av blæren. Muskelblær Sammentrekninger forårsaker plutselige impulser av urinering.

Sammen med de forskjellige musklene som er involvert i urinering, inkluderer urinsystemet:

 • nyrer
 • Ureteri, rørene som forbinder nyrene til blæren
 • blære
 • urinrør, røret som bærer blæren urin og kropp

Problemer med noen del av urinsystemet kan forårsake OAB. Det kan også være årsaker på undersiden av blærens symptomer. Disse inkluderer diabetes eller noen nevrologiske forhold.

Legen du ser vil avhenge av årsaken til din offline adressebok. Ikke alle de som har en offline adressebok, trenger en henvisning til en spesialist. Mange mennesker trenger bare å besøke din egen grunnleggende lege. Hvis oversiktsadresseboken kan være en «8217 indikasjon på en tilstand nedenfor, vil du bli adressert til en spesialist.

Typer av leger som kan bidra til å kurere oversiktsadresseboken

Familie Doktor

Hvis du opplever symptomene på den offline adresseboken, må du gjøre en avtale med legen din. Denne legen er det du ser for alt, fra en muskel slosset til A’infeksjon ALL’øre. De kjenner din medisinske historie og holder en fil på deg.

For mange mennesker kan deres grunnleggende lege analysere symptomer, gjennomføre tester og gi omsorg. Offline-delen er ofte et symptom på en infeksjon eller svake bekkenbunnsmuskler, som den generiske legen kan kurere. De kan anbefale øvelser for bekkenbunnen som kan hjelpe i de milde tilfellene av OAB.

Noen ganger kan den grunnleggende legen tro at det er nødvendig å konsultere en spesialist. En spesialist kan bidra til å bekrefte en diagnose eller administrere tester og grundige behandlinger. Mange forsikringsplaner krever at du ser legen din før du ser en spesialist.

Urologen: Spesialist i urinveis sykdommer

Urologer er leger spesialisert på urinveiene og mannlige reproduktive organer og dannes generelt operasjon. Urologer trenger sertifisering av American Urology Council. De må bestå en test i to deler for å få sertifisering. De er utdannet på forholdene i urinveiene og i forhold som inkluderer:

 • Mannlig infertilitet
 • Nyretransplantasjoner
 • erektil dysfunksjon
 • Nyrefunksjon (nephrology)

Menn som har off-net-adressebøker, vil ofte se en urolog for diagnose og behandling. Urologen er ikke bare for menn. Kvinner kan også konsultere en urolog for blærens tilstand.

Nephrologist: Spesialist i nyresykdom

En nephrologist er en lege som spesialiserer seg på studien og behandlingen av nyresykdom. Siden nyrene forseggjorte væsker og sende dem til blæren, kan nephrologists håndtere behandlingen av den offline adresseboken.

Mens en urolog er i trening, må de ha to års kontakt med pasienten i internmedisin. De American International Medicine Council Sertifiser nephrologists.

Din primære omsorgslegen kan lede deg til en nephrologist som vil hjelpe deg med å utvikle en ernæringsmessig veiledning for å håndtere symptomer. En nephrologist vil også sjekke nyrene for å sikre at de jobber for å behandle væsker før de går inn i blæren.

Nephrologists har også erfaring med hypertensjon, fysiologi basert på væsker og syrer og kronisk nyresvikt.

Gynekolog: Kvinne Reproduksjon Spesialist

En gynekolog er en spesialist i det kvinnelige reproduktive systemet. Legene adresserer ofte kvinner med offline adressebok til en gynekolog på grunn av den smale sammenhengen mellom kvinnelige reproduktive organer og urinveiene. En uroginecologist er en gynekolog med ekstra trening på urinveisforstyrrelser.

Din gynekolog kan være i stand til å identifisere årsaken til din offline adressebok i forhold til hormonene dine, reproduktive organer og bekkenbunnsmuskler. Denne spesialisten kan også foreskrive en behandlingsplan for å redusere eller avslutte symptomene.

Spesialister i forhold

Symptomer som ligner på redskapsadresseboken og omrisset Adresseboken kan skyldes underliggende årsaker som diabetes eller nevrologiske forhold. Avhengig av årsaken til symptomene på blæren, kan du bli adressert til spesialister på disse forholdene.

Blæreproblemer forårsaket av nevrologiske forhold som Parkinsons sykdom eller multippel sklerose (SM) fall innenfor generisk betegnelse & # 8220; neurogenblære & # 8221;. Mest sannsynlig vil du bli adressert både til en urolog og en spesialist som behandler den tilstanden.

I tilfelle av diabetes skyldes urinproblemer ikke omsetningsadresseboken, selv om de virker liknende. Hvis legen mistenker at symptomer som ligner på den offline adresseboken skyldes diabetes, vil eksamener som en glukoseprøve i urin eller en blodsukkertest hjelpe deg med å gjøre en diagnose. Personer med diabetes besøker ofte en rekke leger for å hjelpe til med å håndtere deres tilstand.

Når skal du gjøre en avtale

Symptomene på den offline adresseboken inkluderer:

 • et presserende og ukontrollabelt behov for å urinere
 • Hyppig utilsiktet urintap
 • Hyppig vannlating (mer enn åtte ganger over en periode på 24 timer)
 • Våkne opp mer enn en gang om natten for å bruke badet (Nicurlia)

Hvis du har alvorlige symptomer på oversiktsadresseboken, kan det være en tilstand nedenfor. Alvorlige symptomer inkluderer:

 • feber
 • utmattelse
 • smerte
 • blod

Du må gjøre en avtale med legen din dersom disse symptomene oppstår sammen med de vanlige symptomene på den offline adresseboken.

Kommende trinn

Når den offline adresseboken har blitt diagnostisert, kan legen anbefale hjemmemedisiner eller øvelser som kan hjelpe deg med å håndtere symptomer. Hvis C’det er en grunnleggende tilstand, din lege eller spesialist vil jobbe med deg for å behandle en behandlingsplan.

Disse spesialistene representerer de viktigste behandlingsleverandørene i OAB-tilfeller, men du kan komme i kontakt med laboratorieteknikere, apotekere og sykepleiere. Et helt medisinsk team spiller en rolle i # 8217; bidrar til å diagnostisere og behandle disposisjonsadresseboken.