Maligna Lentigo Melanom: Symptomer, bilder, behandling og mer

COS’er melanoma av maligna lentigo?

Melanoma av Maligna Lentigo er en type invasiv hudkreft. Det utvikler seg fra maligna Lentigo, som noen ganger kalles Hutchinson’s Freckle Freckle. Den ondartede Lentigo forblir på den ytre overflaten av huden. Når det begynner å vokse under overflaten av huden, blir den melanom maligna lentigo. Det er den minst vanlige typen melanom.

Den ondartede Lentigo vokser sakte og er vanligvis ufarlig, men melanoma av Maligno Lentigo kan spre aggressivt. Det er viktig å gjenkjenne symptomene på melanom fra Maligna Lentigo for å kunne søke forgjengelig behandling.

Hva et utseende har melana av maligna lentigo?

De visuelle symptomene på MelaNaNa Lentigo-meligna er svært lik de av melanomet av maligna Lentigo. Begge synes å være en flat eller litt hevet brun flekk, som ligner en fregne eller et punkt på # 8217;. De har en jevn overflate og en uregelmessig form. Mens de vanligvis er en nyanse av brun, kan de også være rosa, røde eller hvite.

Sammenlignet med andre typer hudkreft, er melanomene fra Maligna Lentigo og ondartet Lentigo større. De pleier å være minst 6 millimeter (mm) bred og kan vokse opp til flere centimeter. De fleste med begge forholdene har det på nakken eller ansiktet, spesielt nesen og kinnene.

Det kan være vanskelig å skille melanomet fra en ondartet Lentigo fra en fregne eller et punkt i livet som ser på det. For å hjelpe, kan du bruke et kjent triks som & # 8220; ABCDE & # 8221; av hudkreft. Hvis poenget er kreftfremkallende, har det sannsynligvis følgende symptomer:

 • Asymmetri: De to halvdelen av stedet samsvarer ikke.
 • EDGE: De eksterne punktkantene er hakkede eller uregelmessige.
 • Farge: Inkluderer svarte, røde eller blå farger.
 • Diameter: Det er bredere enn 6 mm.
 • Utvikling: Størrelsen, form eller farge endrer seg.

Det er også vanskelig å visuelt skille forskjellen mellom Maligna Lentigo og Maligna Melanoma Lentigo. Hold D’øye disse tegnene som kan indikere melanom fra maligna lentigo:

 • Alternativ tykkelse
 • Flere farger, spesielt svart og blått
 • blødning
 • klø
 • Pungent

Hva er årsakene til melanom fra maligna lentigo?

Den eksakte årsaken til melanom fra Maligna Lentigo er ukjent, men solens eksponering er den største risikofaktoren for å utvikle den. Dette utsetter folk med huden som er skadet av solen, og de som tilbringer mye tid på en større risiko. Andre risikofaktorer for utvikling av melanom fra Maligna Lentigo inkluderer:

 • Lys eller klar hud
 • Familiehistorie av hudkreft
 • Mann
 • over 60 år
 • Ha en historie om ikke-kreftformige eller prekancerøse hudpunkter

Hvordan melanoma fra Maligna Lentigo er diagnostisert?

Etter å ha gjennomgått din medisinske historie og utfører en fysisk undersøkelse, kan legen din lede deg til en hudlege eller annen spesialist. De kan bruke et dermatoskop, som kombinerer et objektiv D’forstørrelse med et intensivt lys, for bedre å se poenget. Legen kan også kjøre en biopsi. Dette innebærer fjerning av alt eller en del av det punktet for å se om han har kreftceller.

Hvis poenget synes å være en maligno full melanom, kan legen også utføre en biopsi av Sentinel-lymfeknude for å se hvor utbredt det er: Først fjern noen nærliggende lymfeknuter og gjør dem test for kreft. Selv en tac eller en magnetisk resonans kan vise tegn på diffusjon.

Hvis du er diagnostisert med et melanom fra Maligna Lentigo, vil legen din bestemme din stadion, noe som gjenspeiler hvor alvorlig det er. Tykkelsen på Breslow, som er tykkelsen på punktet, bidrar til å bestemme scenen i hudkreft. Invasionnivået av Clark, eller antall hudlag som er involvert i kreft, kan også bidra til å bestemme kreftfasen. Stadiene av hudkreft varierer fra 0 til 4, hvor 0 er den eldste stadion.

Hvordan melana av maligna Lentigo behandles?

Den vanligste behandlingen for melanom fra Maligna Lentigo er å fjerne flekken med kirurgi. Melanom fra Maligna Lentigo er mer sannsynlig å komme seg i forhold til andre typer hudkreft, slik at legen også kan fjerne en del av huden som omgir punktet for å forhindre det. Hvis det sprer seg til lymfeknuter, kan legen velge å fjerne de også.

Hvis du lider av andre forhold som gjør operasjonen farlig, kan legen din anbefale radioterapi, kryokirurgi eller aktuelt imiquimod (Aldara, Zyclara). Melanoma av Maligna Lentigo er mer sannsynlig å gjenoppta etter en ikke-kirurgisk behandling som etter kirurgisk behandling, så det er viktig å regelmessig følge legen og overvåke det aktuelle området for eventuelle endringer.

Hva er komplikasjonene av melanom fra maligna lentigo?

Den ubehandlede ondartede Fentigo melanom kan muligens spre seg gjennom hele kroppen, så det er viktig å identifisere det så snart som mulig. Jo mer kreft sprer seg, det er vanskeligere å behandle det.

Kirurgi for å fjerne melana av maligna Lentigo kan ha estetiske komplikasjoner fordi det vanligvis oppstår på områder som er svært synlige som ansiktet. Fortell legen din dersom du er bekymret for dette. Avhengig av hvor kreft er, kan de være i stand til å minimere arret ved hjelp av en rekke kirurgiske teknikker.

Hvordan kan jeg forhindre ondartet melanom fra Lentigo?

Den beste måten å forhindre den ondsinnede melanomet fra Lentigo, begrenser UV-strålene i sol- og solsenger. Når du tilbringer tid i solen, bruk en høy SPF solkrem og bærer en stor lue som beskytter ansiktet og nakken.

Det er også viktig å overvåke eventuelle endringer i huden din ved å sende inn årlige hudeksamen fra legen din eller dermatologen.

Lev med melanoma av maligna lentigo

Melanoma av Maligna Lentigo er den invasive formen av Maligna Lentigo. Mens den ondartede Lentigo sprer seg sakte, sprer melanoma av maligno Lentigo på en aggressiv måte. Tidlig behandling er grunnleggende for å fullstendig gjenopprette og redusere mulighetene for gjentakelse. Selv etter behandling, sjekk huden din nøye for eventuelle tegn på gjentakelse.