Alle de uvanlige tingene jeg laget for å holde mine hormoner under kontroll

Helse og velvære berører hver av oss annerledes. Dette er en persons historie.

Jeg var bare 26 år gammel da mine hormoner begynte å spre overalt. Ett annet barn for noen. Klar til å ha barn for andre.

Men kroppen min var som, & # 8220; nei. Gjør ingenting for å gjøre noe. La deg henge rundt overgangsalderen & # 8220;.

Ok, så det var ikke så drastisk. Nå er jeg 36 år gammel og teknisk er jeg fortsatt eggløsning. Men det var rundt 26 år som ble diagnostisert for første gang L’endometriose. Og med den diagnosen har et hormonelt russisk fjell ankom som ikke er helt ute.

Hvis du noen gang har møtt hormonelle problemer, vet du hvor frustrerende kan være. En dag ser huden din utrolig ut. Den neste, ser betent og sint. Du kan våkne opp med mustasjen som vokser under haken eller plutselig finne deg selv for å svette hele tiden. Vekten øker uten kostholdet ditt eller treningsprogrammet endres. Du finner deg selv vinker mellom tårer og øyeblikk av sinne på en krone.

L’Det eneste du vet sikkert er at du ikke føler noe om deg selv.

Roten til mine hormonelle problemer synes alltid å gå tilbake til endometriosen. Jeg har umiddelbart fem viktige abdominal kirurgiske inngrep, kutte mine eggstokk hver gang. Den hormonelle sprettingen fra disse kirurgiske inngrepene er ofte mye vanskeligere enn selve den fysiske utvinningen.

Og som en tilstand guidet av hormoner, har endometriosisen en måte å ødelegge mine hormoner på, selv når årene har gått siden min siste operasjon.

Jeg prøvde medisinske behandlinger for å håndtere dette problemet, men det er alltid en delikat balanse i å forsøke å holde mine hormoner under kontroll uten for å stimulere østrogenet mitt, fordi det så gjør endometriosen.

Dansende at medisinsk dans aldri har jobbet akkurat for meg. Jeg ender med å hoppe blant ekstremerne, mot alvorlige bivirkninger og narkotika som synes å gjøre meg mer skade enn godt.

Det har vært lang tid siden min første diagnose som jeg begynte å lete etter flere naturlige alternativer til kremer og resepter som legen min var klar til å gi. Jeg begynte å besøke en Naturopath, en akupunktør og en healer & # 8211; i Quest’rekkefølge.

Naturopaten ønsket å gjøre en 24-timers urintest, hevdet at han ville ha gitt et mer nøyaktig aspekt av mitt hormonelle panel enn noen blodprøve aldri kunne produsere.

Jeg er ikke helt sikker på’vitenskapelig nøyaktighet av denne utsagnet, men jeg var villig til å godta noe som kunne tilby forskjellige svar og bedre løsninger.

Så i 24 timer på rad, hver gang jeg trengte å tisse, tisse i samme bøtte fra en gallon. Det var rødt og var bestemt til å leve i kjøleskapet mitt da jeg ikke pisse. Fordi det var ekkelt, og jeg ville ikke ha urindråper som droppet på maten min, jeg begynte bare å kaste i en rød kopp, overførte den forsiktig i bøtte med den kalde tisse etter.

På slutten av det lille eksperimentet måtte jeg forsiktig rive bøtten (for å sikre at innholdet var helt blandet) og overfører bare litt «8216; i et rør som jeg derfor måtte pakke, fryse og sende for testen.

Jeg gjorde denne testen en gang alle «8217; år i 3 år. Og hver gang er resultatene tilbake det samme: Ikke bare min østrogenivå var ekstremt høye, men selv min testosteron var ute av skala for en kvinne.

Som forklarte de mustlene jeg satte den under haken hans.

For å bekjempe dette problemet har Naturopath foreskrevet kosttilskudd og endringer i kostholdet & # 8211; Ingen meieriprodukter var den viktigste blant hans forslag.

Men jeg er en jente som elsker ost. Jeg skal holde fast i dette for alltid, det ville ikke fungere for meg.

Så, ALLE’Akupunktøren snudde meg. Han legger meg nålene i øyelokkene og tok meg tilbake ryggen så ofte at jeg var konstant svart og blå. Han slått på røkelsen og spilte avslappende musikk. Det har alltid vært et avslappende besøk.

Men flere år og to befruktningssykluser in vitro senere, følte jeg ikke akkurat forskjellen.

Derfor så jeg etter en healer, en kvinne som praktiserte dyp vevsmassasje for å frigjøre kroppen min mot toksiner og gjøre livet tilbake.

Jeg må innrømme det, jeg fant den største lettelsen for mine hormonelle problemer med å se henne, men jeg har aldri vært sikker på om det var fordi det faktisk var å endre noe i meg med hendene, eller bare fordi våre økter avslappet nok til å redusere det kortisol (stresshormon) pumper vanligvis i en overdrevet hastighet.

Det var den han tilbød etter at han virkelig lærte meg at jeg kanskje gikk for langt utover i min forskning i naturlig helbredelse. Umiddelbart før min andre syklus av befruktning in vitro, ga han meg en te til ekorn poop.

Blandingen han hadde bestilt, ble spesielt designet for å holde mine hormoner under kontroll. Nå vet jeg ikke hvor du bestilte denne blandingen fra, og jeg vet heller ikke om det (bortsett fra ekorns poop, det er).

Han informerte meg om at det teknisk sett var en ulovlig mye og # 8211; Tilsynelatende er det ikke tillatt å gi folk fra dyr som skal inntas i USA & # 8211; Men siden han elsket meg så mye som kunde, ønsket han å gjøre alt for å hjelpe .

Og det var sikkert at dette ville fungere.

Han fortalte meg å forberede te i store mengder, opp til en gallon om gangen, og prøv å myke den med honning, «fordi det ikke vil ha en eksepsjonell smak og # 8221;. Han rådet meg også til å holde ham i kjøleskapet og å drikke kaldt, noe som gjør det lettere å munch raskt og forhåpentligvis, unngå en del av smaken.

To briller om dagen og var sikker på at jeg ville ha hatt lettelse på kort tid.

Jeg gjorde som instruksjoner. Jeg har forberedt og drakk den ekornens kutte te som en jente klar for noe som kan love lettelse. Jeg holdt denne rutinen i minst 3 uker og & # 8230; ingenting.

Nient’Annet enn en konstant bitter smak i munnen, det er.

Jeg vil gjerne si at det var den siste uvanlige tingen jeg prøvde å holde mine hormoner under kontroll, men det var andre forsøk i løpet av årene.

Jeg ser fortsatt en vanlig lege, men ikke lenger en Naturopath-pasient, # 8217; akupunktør eller healer. Dette er hovedsakelig fordi jeg til slutt ble en mor (gjennom vedtaket), og jeg hadde rett og slett ikke tid til det nivået av omsorg for meg selv.

Men jeg har holdt mange av leksjonene som har lært meg, og jeg har tenkt på hva det virket og hva det ikke fungerte i løpet av årene. Sannheten er at jeg skjønte at for meg personlig spiller dietten en viktigere rolle i mine hormoner enn noe annet.

Spis ren (som for meg ser bra ut på keto) er ofte det beste jeg kan gjøre for å administrere mine hormoner.

Noen ganger kan jeg holde fast i den planen. Andre ganger utfall. Nøkkelen er nå at når jeg begynner å svette på en ukontrollabel måte, og jeg lider av søvnløshet eller uforklarlig vektøkning, vet jeg vanligvis hva jeg skal gjøre for å bringe kroppen min tilbake i noen form for balanse.

Og jeg trenger ikke å drikke en enkelt sip av ekorn poop te for å få det.

Leah Campbell er en forfatter og utgiver som bor i Anchorage, i Alaska. Er en enslig mor for valg etter at en serie fortapt hendelser tok til vedtaket av datteren hennes. Leah er også forfatteren av boken «Enkelt kvinnelig infertile& # 8220; og skrev mye om temaene til’infertilitet, Dell’adopsjon og foreldre. Du kan koble sammen med Leah via Facebook, Hans Dedikert portal Og Twitter.