Korianderallergi: Symptomer, når du ringer til en lege og mer

Beskrivelse

L’Corianderallergi er sjeldent, men ekte. Coriander er et felles grønt gress i matvarer rundt om i verden, fra Middelhavet til asiatisk mat. Det kan legges til og forbrukes fersk eller kokt, eller kokt i retter.

Symptomene på A’Corianderallergi ligner på andre matallergier. Ifølge L’American College of Allergy, Asthma og Immunologi har 4-6% av barna og 4% av voksne en’matallergi. De fleste matallergier vokser i barndommen, men kan til og med manifestere seg senere i livet. Du kan bli allergisk mot koriander, selv om du ikke har hatt noen problemer med å spise det i årevis.

Hvis du er allergisk mot koriander, kan du oppdage at den rå korianderen forårsaker symptomer, men koriander kokt nei. Coriander refererer til de løvrike stilkene i Coriantrum Sativum-anlegget, som noen ganger også kalles kinesisk persille eller koriander. I USA refererer koriander vanligvis til plantens frø, som også kan malt i et krydder. Det er mulig å være allergisk mot korianderfrøene til anlegget eller korianderskrysset som er oppnådd fra jordfrø.

Allergi symptomer på koriander

Symptomene på A’Corianderallergi kan ligne de andre matallergier. Disse inkluderer:

 • urticaria
 • Puffy og pruriginøse lepper eller tunge
 • hoste
 • Magesmerter, inkludert oppkast og kramper
 • diaré

En alvorlig korianderallergi kan føre til anafylaksi, en allergisk reaksjon seriøs og potensielt farlig for livet. Symptomene på # 8217; anafylaksi fra A’Coriander Allergy inkluderer:

 • Vanskelighetsgrad å puste, inkludert kort pust og hissende pust
 • Vertigo (Vertigo)
 • Svak håndledd
 • sjokk
 • Vanskelighetsgrad å svelge
 • hovent språk
 • Ansikt hevelse
 • urticaria

Selv om anafylaksen ikke er vanlig med A’Corianderallergi, er det viktig å konsultere en nødsituasjon dersom de ovennevnte symptomene oppstår.

Hva å gjøre hvis du har en allergisk reaksjon på koriander

Kontakt Nøddoktor hvis du finner alvorlige symptomer. L’Anafylaksi kan være farlig for livet og kan forekomme veldig plutselig etter L’eksponering for et allergen. Hvis du utvikler A’utslett, er du svak, du har et høyt håndledd, du har kvalme eller du begynner å kaste opp, kontakt lege umiddelbart.

Hvis du er med noen som lider av anafylaksi, bør du:

 • Ring 911 umiddelbart.
 • Sjekk om de har en epinephrin (adrenalin) autoinjector (epi-penn) og hjelpe dem, om nødvendig.
 • Prøv å holde personen rolig.
 • Hjelpe personen som ligger på ryggen.
 • Løft føttene på ca 12 tommer og dekk dem med et teppe.
 • Slå på den ene siden hvis de kaster opp eller bløder.
 • Sørg for at klærne er brede, slik at de kan puste.
 • Unngå å administrere orale legemidler, noe å drikke eller løfte hodet, spesielt hvis de har problemer med å puste.
 • Hvis de har problemer med å puste, må du kanskje kjøre RCP.

Hvis du hadde anafylaksi etter å ha spist eller kom i kontakt med koriander, kan legen foreskrive en epi-penn for å holde deg i nødstilfelle.

Hvis det er et mindre alvorlig tilfelle, kan du kanskje bruke et antihistamin som Benadryl for å roe reaksjonen og redusere symptomene.

Førstehjelp du trenger å vite: Hvordan behandle den allergiske reaksjonen »

Jeg har en’allergi mot koriander hvis du vet om såpe?

Mange mennesker oppdager at koriander har en ubehagelig såpevakt. Dette er vanligvis ikke på grunn av en’Corianderallergi. Studier viser at denne intense og ubehagelige smaken av koriander kan være genetisk.

TIL 2012 studie Han undersøkte genomene til tusenvis av deltakere som svarte hvis de trodde at korianderen visste eller ikke såpe. De fant en sterk tilknytning blant de som tror at koriander har smaken av såpe og de som har en genetisk variasjon som påvirker et bestemt olfaktorisk reseptorgen, kalt OR6A2. Olywark-reseptorgener påvirker din følelse av # 8217;.

Den olfaktoriske reseptoren som er påvirket av OR6A2-genet, er følsomt for aldehydkjemikalier, som er en viktig del av det som det gir til korianderen sin lukt. Dette studioet antyder at # 8217; antipati for koriander sannsynligvis styres av lukten og skyldes hvordan generene dine koder på nesen din for å reagere på kjemikalier som gir koriander sin lukt.

Mat å unngå

Hvis du bare utvikler A’Korianderallergi, er det viktig å jobbe med legen din for å bekrefte at koriander er utløserfaktoren og umiddelbart å fjerne den fra kostholdet ditt.

Den beste måten å forhindre dette ut av det, som med alle allergi, er det å unngå det helt og vite hva du trenger å gjøre hvis du gjør det ved et uhell.

Det er flere kjøkken rundt om i verden som inkorporerer dette gresset i rettene. Koriander er vanlig i mange sør-amerikanske og sør-amerikanske retter, Middelhavet, asiatisk og portugisisk. Hvis du spiser disse matene, både i en restaurant og hjemme, sørg for at du sjekker ingredienslisten.

Husk å være forsiktig når du samler eller pre-pakkede retter som guacamole eller supermarked sauser fordi de også kan inneholde koriander.

Mat erstatninger

Langsiktig, du vil kanskje finne noen ingrediens erstatninger, spesielt hvis du er vant til å spise mye koriander:

Persille: persille har en farge som ligner på koriander og er et godt nytt alternativ. Smaken er ikke akkurat den samme, men tilbyr en farge, en tekstur og en smak av urter som ligner på rettene. Smak har en tendens til å være litt & # 8216; mer bitter. Den har den samme visuelle effekten av koriander hvis den brukes som en pakning.

Vietnamesisk mynte: Vietnamesisk mynte, også kjent som RAU RAM, er en og et annet alternativ. Kommer ikke fra samme familie som koriander, så folk med en’Corianderallergi kan være i stand til å spise den. Han har litt kremer, og legger til smak. Det serveres vanligvis også rå.