3 ord som beskriver min psoriasisartritt

Selv om jeg har en historie om ordene hemmelig med ord, finner jeg det vanskelig å skrive om min psorialasica artritt (AP) på tre termer. Hvordan kan du fange så mye av hva det betyr å leve med PSA i bare tre små ord?

Til tross for dette var jeg i stand til å begrense feltet til tap, følelser og gaver. Her er årsakene til at jeg valgte hver av disse.

1. Tap

Det tok meg litt & # 8216; å forstå nøyaktig hvor mye tap jeg umiddelbart på grunn av min PSA. For å fortelle sannheten, er det mange dager når jeg skjønner at jeg ennå ikke har akseptert hvor mye jeg mistet.

Jeg kjemper mot alt som PSA tok bort, men jeg vet at det til slutt er det ikke en kamp som jeg vil vinne. Jeg mistet personen jeg var en gang, så vel som personen jeg alltid ønsket å være.

Hendene mine mistet evnen til å selv åpne de bredeste boksene, og mine barn mangler den uendelige tilførselen av rene klær de hadde en gang. Tretthet, ledsmerter og rehaustisasjoner har stjålet alt dette. Jeg mistet vennskap og til og med en karriere som jeg tilbrakte mesteparten av livet mitt for å forberede.

Hvert tap jeg led på grunn av min Ptil har satt forholdet mitt med mine kjære, så vel som min følelsesmessige helse.

2. Emosjonell

Da jeg ble diagnostisert for første gang PSA, var jeg i stand til å få en klar forståelse av hva du kan forvente gjennom søket mitt. Hovne ledd, smerte og tretthet var ikke en nyhet for meg, så det var virkelig en lettelse å ha en diagnose. Men det jeg ikke hadde forventet var utbrudd av følelser og psykiske helseproblemer som følger med denne tilstanden.

Min reumatolog har ikke advart meg om det sterke forholdet som eksisterer mellom AP og angst eller depresjon. Jeg var helt blindet og dårlig utstyrt for å identifisere skiltene jeg sliter med. Jeg druknet under vekten av de følelsesmessige bivirkningene av samliv med PSA.

Nå vet jeg at det er så viktig for alle de som bor sammen med PSA, være oppmerksom på tegnene på følelsesmessig overbelastning. Det vedtar tiltak for å håndtere din følelsesmessige helse så mye som din fysiske helse.

3. Gaver

Merkelig, gitt alt jeg mistet, forklarte min Ptil i tre ord, ville ikke være komplett uten å inkludere alt jeg tjente. Å leve med PSA er et spørsmål om perspektiv.

Ja, våre kropper vondt. Og ja, våre liv har endret seg drastisk fra alt vi var før. Vi mistet så mye.

Vår mental helse mottok en tung byrde for å tåle. Men samtidig, med all smerte kommer’muligheten til å vokse. Hvilke saker er det vi velger å gjøre med denne muligheten.

Å leve med PSA ga meg en så stor forståelse av meg selv og andre. Det ga meg ikke bare evnen til å empati med andre på et helt nytt nivå, men det ga meg et perspektiv og en unik visjon om min evne til å tilby andre den støtten de trengte.

Disse tingene er gaver. Empati, medfølelse og støtte er gaver som vi kan gi til andre. Jeg har fått en sterkere følelse av selvtillit og formål.

Jeg har oppnådd en dypere forståelse av hva det betyr å være & # 8220; sterk & # 8221; Og jeg viste meg selv hver eneste dag at jeg virkelig er en kriger.

Ta bort

Når du kommer til dette, innebærer livet med PSA eller enhver kronisk sykdom en stor mengde tap.

C’Det er smerte, fysisk og følelsesmessig, som forteller historien om hvem vi er. Gaver som stammer fra den smerten, forteller oss hvem vi er bestemt til å være. Vi har muligheten til å velsigne andre med vår empati og samle gaver som kommer fra vår smerte.

Det avhenger av oss når vi velger å bruke disse mulighetene.

Leanne Donaldson er en kriger mot den psoriasis- og revmatoid artrittet (ja, han vant helt mye mot den autoimmune artrittet, folk). Med ny diagnose lagt til hvert år, finn styrke og støtte fra sin familie og fokusere på positive aspekter. Som en mor til tre barn som studerer hjemme, er han alltid mangel på energi, men aldri kort av ord. Du kan finne ditt råd til å leve godt med en kronisk sykdom på henne blogg, Facebook, eller Instagram.