Komplikasjoner og risiko for ikke-behandlet kronisk øye

Beskrivelse

L’Kronisk tørr øye er en tilstand der øynene dine ikke produserer nok tårer eller produserer lavkvalitets tårer. Det kan være ubeleilig og forårsake symptomer som en gritty følelse eller rødhet.

Sværheten av tørrhet varierer fra person til person. Hvis du har et minste tilfelle av tørt øye, kan du bla av det. Men hvis det ikke går eller det virker verre, er det på tide å lete etter ytterligere behandling.

Tårer er nødvendig for øyehelse. Smør øynene og vask bort ruskene som kan forårsake irritasjon. Hvis ikke behandlet, kan det tørre øyet utvikles og forårsake komplikasjoner som påvirker kvaliteten på livet ditt.

Her er en titt på noen komplikasjoner som kan oppstå hvis du ikke tilstrekkelig behandler kronisk tørr øye.

Hornhinnen

A’hornhindeår er en åpen pest som utvikler seg på hornhinnen, som er det gjennomsiktige og beskyttende ytre laget av øynene dine.

Disse sårene oppstår vanligvis etter en skade, men selv alvorlig tørre øyne kan spille en rolle.

Rusk som smuss og andre partikler kan noen ganger komme inn i øynene. Hvis tårkjertlene ikke produserer nok tårer, kan øynene dine ikke være i stand til å vaske partiklene bort.

Rusk kan da skrape overflaten av hornhinnen. Hvis bakteriene går inn i riper, kan den utvikle en «-infeksjon som forårsaker en» -sår.

Cornealsår er behandlet med antibiotiske øyedråper. Men hvis ikke behandlet, kan disse sårene spre seg og kutte øyebollet, forårsaker delvis eller fullstendig blindhet.

Konjunktivitt

L’ubehandlet tørr øye kan også føre til betennelse i konjunktiva. Dette er den gjennomsiktige sofaen av celler som dekker den hvite delen av okularpæren og den indre overflaten av øyelokkene.

Denne typen betennelse er kjent som konjunktivitt.

Symptomer inkluderer rødhet, lysfølsomhet og en kornet følelse i øyet. Denne typen konjunktivitt er forskjellig fra bakteriell konjunktivitt. Det er vanligvis mer mildt og krever ikke behandling, selv om du bør konsultere en oftalmolog for betennelsen som ikke forbedrer eller blir verre.

Manglende evne til å bære kontaktlinser

For at kontaktlinser føler seg rolig, må øynene dine produsere nok tårer. Ellers kan kontaktlinser bli overdrevet. Dette kan forårsake irritasjon, følelse av kornhet og rødhet.

Tørkede kontaktlinser kan også holde seg til okularpæren, noe som gjør det vanskelig å fjerne det. Fordi kontaktlinser trenger fuktighet, kan kronisk okular tørrhet forhindre deg i å ha på seg linser. Det kan være nødvendig å ha briller i stedet.

Problemer med å lese eller kjøre

Hvis visningen din blir uklart, kan du kanskje tro at øynene dine har endret seg, og du trenger sterkere resept for brillene dine eller kontaktlinser.

Men noen ganger er sløret syn et symptom på’kronisk tørr øye. Hvis ikke behandlet, kan uskarphet gradvis bli verre, eller du kan utvikle en dobbel visning.

I dette tilfellet kan du ha problemer med å kjøre A’bil og lesing. Noen ganger kan selv arbeidet bli vanskelig eller umulig med en sløret syn.

Vanskelighetsgrad å holde øynene åpne

Avhengig av alvorlighetsgraden av Tørrøye, kan du ha problemer med å holde øynene åpne. Dette kan skje hvis du føler at noe er i øynene dine, eller hvis du har en «8217; ekstrem lysfølsomhet.

Kunstige tårer kan gi litt og fuktighet for å åpne øynene, men du kan ikke åpne dem helt. Du kunne ha tatt øynene mine, spesielt hvis du er utsatt for sollys eller datamaskinlys. Også l’manglende evne til å holde øynene åpne gjør veiledningen umulig.

Hodepine

Videre forskning er nødvendig, men det ser ut til å være en sammenheng mellom tørr øye og hodepine. Selv om forholdet ikke er helt forstått, lider noen som er diagnostisert med tørt øye, også av hodepine.

En nylig studere oppdaget at folk som bor sammen med migrene, er mer sannsynlig å ha tørre øyne i forhold til den generelle befolkningen.

Å takle kronisk hodepine kan påvirke alle aspekter av livet ditt. Det kan bli vanskelig å konsentrere seg og nyte favorittaktivitetene sine med familie og venner. Det kan også påvirke arbeidet ditt og skolens produktivitet.

Depresjon

C’Det er også en forbindelse mellom det ubehandlede tørre øyet og depresjonen.

Fordi det tørre øye syndromet kan påvirke livskvaliteten, noe som gjør det vanskelig å spille daglige aktiviteter, kan det påvirke ditt følelsesmessige velvære.

En studie Har evaluert forholdet mellom sykdomsdisozzling; tørt øye og depressive symptomer i over 6000 kvinner. Forskere har oppdaget at kvinner diagnostisert med tørr øye hadde større sjanse til å utvikle psykologisk stress, sier D’depressiv og angst.

Tilkoblingen er ikke helt inkludert. Det kan være at noen legemidler for behandling av depresjon har en dehydreringseffekt på øynene eller tørre øyne grensen L’aktivitet til det punktet hvor en person blir stengt, engstelig og deprimert.

Hvis Quest & # 8217 sist er sant, ser det ut til at det kroniske tørre øyet kan påvirke følelsesmessig helse på samme måte som den andre kroniske tilstanden påvirker stemningen.

Ta bort

L’Kronisk tørr øye er et vanlig problem, men kan føre til alvorlige komplikasjoner hvis ikke behandlet. Noen mennesker er i stand til å løse tørre øyne med kunstige benk tårer. Hvis de ikke jobber for deg, snakk med din oftalmolog eller optometrist. Den rette terapien kan øke kvaliteten på tårene dine og forbedre livskvaliteten din.