Angst for mat: Årsaker, symptomer og behandlinger

Sitt foran en tallerken med mat kan være en spennende del, selv om trivial, av hvilken som helst dag. Maten er nødvendig, men det kan også være hyggelig, i hvert fall for mange mennesker.

For enkelte individer, men mat forårsaker mye angst. Måltider kan starte normalt, men snart invaderer tanker og bekymringer kan ta over hjernen deres. Trenden Alle’angst for mat er ofte en del av sameksistensen med en matforstyrrelse.

Du er ikke alene

Hvis du opplever en matforstyrrelse og pleier å være engstelig for mat eller mat, er du ikke den eneste. Faktisk, 20 millioner kvinner og 10 millioner menn har eller har hatt en matforstyrrelse i livet. Av disse foreslår forskningen nesten to tredjedeler Eksperimenter også en lidelse d’angst på et tidspunkt i deres liv.

Spiseforstyrrelser varierer, men en funksjon av hver er ofte følt seg engstelig under måltider. Vi vil undersøke noen av de vanligste spiseforstyrrelsene.

Arfid

Den avitating / restriktive lidelsen i’matinntaket (Arfid) er en ny klassifisering av spiseforstyrrelser. Det brukes til å beskrive folk som spiser svært lite mat eller unngå å spise de fleste matvarer. De kan overveldes fra # 8217; angst og frykt for mat, fra en viss konsistens eller bekymringer for konsekvensene som kan oppstå.

I motsetning til andre typer spiseforstyrrelser, har Arfid ingenting å gjøre med perspektivet til en persons persons eller utseende. I stedet finner folk med denne matforstyrrelsen fysisk umulig å spise de fleste matvarer på grunn av’angst, noen ganger korrelert til de sensoriske egenskapene til mat.

Dette er ikke bare kresen. Voksne og barn med Arfid er ofte sulten og vil spise. Men når de sitter på en tallerken med mat, har de en fysisk reaksjon på den. De kan rapportere følelser som lukket hals eller en ufrivillig oppkast. Noen mennesker kan rapportere frykten for ugunstige konsekvenser av å spise, for eksempel kvalme.

Nervøs anoreksi

L’anoreksi nervosa er en vanlig matforstyrrelse som fører til svært begrensede matordninger. Folk med denne matforstyrrelsen opplever generelt en’intens angst og en frykt for å spise. De bryr seg om å øke vekten eller endre sitt fysiske utseende. På samme måte prøver de ytterligere angst om å spise på offentlige steder eller andre fordi de ønsker å kontrollere sitt miljø og deres mat.

Folk med denne matforstyrrelsen faller inn i en av de to gruppene:

 • Restriktiv. De kan spise svært lite mat.
 • Binge å spise og rense. De kan spise store mengder mat og deretter prøve å kvitte seg med det, å trene eller bruke avføringsmidler.

L’anoreksi er mer vanlig hos kvinner enn menn, og noen mennesker med denne matforstyrrelsen kan også motta diagnose av bipolar lidelse, depressive lidelser og lidelser D’angst.

Bulimia nervosa

Folk med bulimia nervosa kan spise store mengder mat på kort tid. Faktisk, under en «8217; flere tusen kalorier kan konsumeres. Etter boltenes episode kan de prøve å eliminere maten de spiste for å eliminere kalorier og lindre ubehag. Ringen kan inkludere:

 • Han retched
 • avføringsmiddel
 • diuretic
 • Overdreven trening

L’Baby Episode kan starte på grunn av # 8217; angst. Spise er A’aktiviteter som folk kan sjekke når de føler seg maktesløse i andre situasjoner. Imidlertid kan elimineringsepisoden også forekomme på grunn av # 8217; angst. De frykter å øke vekten eller endre kroppens fysiske utseende.

Bulimia Nervosa er også mer vanlig hos kvinner enn menn. Denne lidelsen er mer sannsynlig å utvikle seg i årene av årene på # 8217; ungdomsår og tidlig voksen alder.

Ukontrollert fôringsforstyrrelser

Selv individer med ukontrollert strømforstyrrelse (seng) Spis en stor mengde mat, ofte i en enkelt sittende eller på kort tid. De vil også spise til ubehagets punkt. Men i motsetning til folk med bulimia nervosa, vil folk med seng ikke prøve å eliminere mat.

Tvert imot vil overdreven spising forårsake dem et godt følelsesmessig ubehag. Spise er ofte ledsaget av følelser av:

 • angst
 • skyld
 • skam
 • avsky

I en ond sirkel kan følelser da presse personen til å spise mer.

Som bulimia nervosa, er det mer sannsynlig at sengen starter i # 8217; ungdomsårene og i de tidlige årene av den voksne alderen, men kan starte på et hvilket som helst stadium av livet. Personer med D & # 8217-forstyrrelser kan ha større risiko for å utvikle senger med hensyn til andre spiseforstyrrelser.

Andre spiseforstyrrelser

Andre spiseforstyrrelser kan også forårsake følelser av angst om mat:

 • Folk med matlidelse kalt rensing kan normalt spise, men regelmessig eliminere mat etter måltidet. En fiksering på hvordan de ser ut, kan forårsake mye angst og kan føre til rensing.
 • Noen individer har uordenlig matadferd som ikke passer inn i en annen kategori i & # 8217;.

Behandlinger

Behandlinger for de fleste typer spiseforstyrrelser inkluderer:

 • Kognitiv atferdsterapi (CBT). Denne svært effektive praksisen krever arbeid med en terapeut for å diskutere negative følelser og tanker knyttet til mat og spise. Terapeuten arbeider for å utarbeide håndteringsstrategier.
 • Familievennlig terapi. For foreldre til barn med Afrid, kan et familiefokusert program hjelpe foreldre og barn til å overvinne komplikasjonene av matforstyrrelser. Barn og foreldre kan også møte en terapeut individuelt.
 • Medisinering. Ingen stoff har vist seg å være effektivt for å spise lidelser. Hvis en person har en forstyrrelse av samtidig angst, kan følgende legemidler foreskrives:
  • benzodiazepin, en type beroligende, som Alprazolam (Xanax) og Lorazepam (Ativan), som kan føre til en risiko for avhengighet
  • Selektive hemmere av serotonin reuptake (SSRI), inkludert excitalopram (Lexapro), Fluoxetin (Prozac) og Sertralina (Zoloft)
 • Støttegruppe. Ansvaret er et kraftig verktøy for folk som arbeider med matforstyrrelser. Støttegrupper hjelper deg med å komme i kontakt med folk som har vært i skoene dine. De kan gi støtte og oppmuntring.
 • Sykehusstruktur. Noen mennesker kan sjekke inn på et sykehusopphold der du kan motta kontinuerlig medisinsk hjelp og støtte for mental helse.
 • Ernæringsmessig rådgivning. Dieti registrert med trening i utvinningen av spiseforstyrrelser kan hjelpe deg med å veilede deg til matplaner som gjør at du føler deg bra og holder deg frisk.

Som å takle

Hvis du tror du har en matforstyrrelse, er det viktig at du ser etter en behandling så snart som mulig. På samme måte, hvis du tror at barnet ditt har en matforstyrrelse, fikser du en avtale med en lege.

For voksne

Behandling kan være, og er ofte, veldig effektivt. Men de fleste trenger profesjonell hjelp til å overvinne en matforstyrrelse. Det tar et team av eksperter å veilede deg gjennom prosessen.

På samme måte, hvis du har hatt behandlings- og inntektstemaer, kontakt din terapeut, støttegruppen eller en ansvarlig partner. Stress og # 8217; angst kan gå og komme. Disse teknikkene kan forhindre følelser av superfarti:

 • Gjør dype åndedrag. Inhalere og puste luft hjelper deg med å ta deg tilbake til varmen i et øyeblikk. Konsentrert på pusten din og snakke rolig til deg selv som du må gjøre for å overvinne den øyeblikkelige angsten.
 • Gjenta en nyttig mantra. Under CBT kan din terapeut hjelpe deg med å identifisere en setning eller et ord som har en mening for deg. Gjenta det mantraet til deg selv til du hører hjertefrekvensen, gå tilbake til normal og du føler deg tryggere.

For barn

Hvis barnet ditt har angst knyttet til mat, kan du jobbe med barnets lege eller terapeut for å finne måter å bli støttet på. Dette inkluderer:

 • hjelpe dem å snakke om deres følelser
 • Kanalens frykt på produktive måter
 • Administrer forventninger til sosiale arrangementer som forårsaker bekymring

Utvinning fra matforstyrrelser og D & # 8217-forstyrrelser; Angst er en prosess, og foreldre kan spille en viktig rolle i utvinningen av barnet sitt.

Hvor finner du hjelp

Hvis du tror at du har en matforstyrrelse eller tror at en elsket kan gjøre det, kan disse ressursene være nyttige:

 • National Eating Disorders Association (NEDA) tilbyr en servicelinje (800-931-2237) og et skjermverktøy som kan lede deg til profesjonell hjelp. På samme måte kan de hjelpe deg med å finne gratis og lavprisstøtte. Neda kan også hjelpe folk med å bekymre seg for Arfid.
 • ANSKAPEN ANDRE OG PREPRESSJONSFORSAMLING kan hjelpe deg med å komme i kontakt med en terapeut eller et atferdshelsebehandlingssenter i ditt område. De gir også verdifulle indikasjoner på hvordan du ber om hjelp, inkludert funksjonshemming.
 • L’Pedagogisk kontor for sykehuset ditt er en uvurderlig ressurs for folk som leter etter lokale støttegrupper. De kan ofte hjelpe deg med å finne en leverandør i ditt forsikringsnettverk eller en som arbeider med økonomiske behov.

Bunnlinjen

Hvis du er engstelig for mat, er du ikke alene. Spiseforstyrrelser kan behandles. Det er også mulig å ha en D & # 8217 forstyrrelse; skille angst. Den gode nyheten er at begge disse forholdene kan behandles vellykket.

Nøkkelen til å overvinne disse bekymringene og frykten knyttet til mat er å be om hjelp. Hvis du tror du har A’angst eller en matforstyrrelse, ring en lege i dag for å gjøre en avtale. Be om hjelp er det første skrittet for å forbedre.