Forstå farene ved de ubehandlede ar

L’reumatoid artritt (ra) forårsaker felles belegg betennelse, spesielt i hender og fingre. Tegn og symptomer inkluderer rødt, hovent og vondt ledd og mobilitet og redusert fleksibilitet.

Siden L’Ar er en progressiv sykdom, symptomer blir generelt verre. Hvis ikke behandlet, kan det forårsake alvorlig skade på leddene og alvorlige komplikasjoner til hovedlegemene. Imidlertid er det en rekke effektive behandlinger og tilstrekkelig behandling er grunnleggende for å styre utviklingen av # 8217;.

Langtidseffekt

Man hånden som L’Arr utvikler seg, kan forårsake smerte og betennelse til andre kroppsforbindelser så vel som. Dette inkluderer:

  • Håndledd, albuer og skuldre
  • Ankler, knær og hofter
  • Mellomrom mellom ryggvirvlene i ryggraden
  • ribbe bur

Hvis ikke behandlet, kan langvarig skade på leddene være signifikante. Fibrøst vev kan danne rundt leddene og beinene kan slå sammen sammen. Dette kan forårsake deformitet og tap av mobilitet. Selvfølgelig, å være hendene mest berørt, kan dette tapet av mobilitet forårsake alvorlige problemer med livskvaliteten.

Andre komplikasjoner

Når «8217 arly er tilstrekkelig behandlet, kan alvorlige komplikasjoner utvikle seg i hovedlegemene, inkludert hud, hjerte, lunger og nyrer.

Effekter på huden

Den samme immunresponsen som angriper det felles belegget, kan også få innvirkning på huden. Utslettene er vanlige i de med ubehandlet revmatoid artritt, så vel som blærer og klumper av inflammatorisk stoff under huden som heter noduler.

Effekter på hjertet

Folk med ukontrollert reumatoid artritt kan ha en’betennelse som sprer seg til blodårer, forårsaker krymping. Dette kan føre til blokker og blodpropper i arteriene og mindre blodkar. Disse blokkene kan doble sjansene for å ha en fil Infarkt eller slag. L’Ar kan også føre til perikarditt eller betennelse i membranen rundt hjertet.

Effekter på lungen

Pulmonale problemer som kommer fra ubehandlet AR inkluderer:

  • Cicatrial stoff som utvikler seg over tid på grunn av den langsiktige betennelsen. Dette stoffet kan utløse respiratoriske vanskeligheter, kronisk hoste og tretthet.
  • Reumatoid nodules i lungene, som ligner på de som vises under huden. Noen ganger bryter disse knuterne, noe som forårsaker sammenbruddet av en lunge.
  • Pleurisk sykdom eller stoffbetennelse som omgir lungene. Væsken kan også akkumulere blant lagene av pleura, forårsaker pusteproblemer og smerte.

Grundige effekter

Forskning & # 8211; Undersøkelser viste at folk med AR har ca 25% sjanse for å utvikle nyresykdom. En kombinert effekt av betennelse, bivirkninger av narkotika og andre faktorer som bidrar til å forårsake nyreproblemer. Av denne grunn er det viktig at legen regelmessig kontrollerer nyrefunksjonen.

Din behandlingsplan Dell & # 8217;

Så snart du er diagnostisert med AR, vil legen din trolig foreskrive en type medikament som heter Dmard eller anti-reumatiske stoffer som endrer sykdommen. Disse stoffene, som inkluderer nyere biologiske stoffer, kan være ekstremt effektive i å bremse eller til og med stoppe utviklingen av # 8217; AR.

Andre behandlinger som legen kan anbefale inkluderer ekstra reseptbelagte legemidler, benk-øverste smertestillende midler som ibuprofen eller Napossene og regelmessig trening eller fysioterapi.

Kjør på banen

Med så mange potensielle komplikasjoner fra RA, L’Viktigheten av å holde seg i tråd med behandlingsplanet er klart. Hvis du har spørsmål eller bekymringer om ethvert aspekt av behandlingen, må du kontrollere at du diskuterer det med legen din. Åpne kommunikasjonslinjer mellom deg og hver av dine helsepersonell kan hjelpe deg med å sikre suksessen til din RA og en bedre livskvalitet for deg.