Komplikasjoner og bivirkninger av cellulitt og hvordan man kan hindre dem

Cellulitt er en vanlig bakteriell infeksjon som utvikler seg i hudlag. Kan forårsake smertefull hevelse, varm til berøring og rød på kroppen din. Det er mer vanlig på bunnen av bena, men kan utvikle hvor som helst.

Cellulitt er mer vanlig forårsaket av en av de to typer bakterier: Staphylococcus og Streptococcus. Begge er behandlet med antibiotika og behandling har generelt svært vellykket.

Men fra tid til annen kan cellulitt bli verre. Kan spre seg raskt hvis det ikke er behandlet. Det kan ikke engang svare på antibiotika. Dette kan føre til en eller # 8217; medisinsk nødsituasjon og uten rask oppmerksomhet, kan cellulitt bli farlig for livet.

Å anerkjenne cellulitt symptomer er viktig. Hvis du innser at infeksjonen er bekreftet snart, kan du få behandling før bivirkninger eller komplikasjoner oppstår.

Symptomer på cellulitt

En liten kutt, riper eller til og med en d & # 8217 punktering; insekt er alt du trenger slik at bakterier kan trenge inn og forårsake en & # 8217;.

De vanligste symptomene på cellulitt inkluderer:

 • klø
 • Hevelse eller breaded og betent hudområder
 • Smerte og ømhet
 • Rett og skinnende lær på det infiserte området
 • Følelse av varme
 • feber
 • Abscess eller fitte lomme

Noen symptomer kan tyde på at du finner bivirkninger eller cellulittkomplikasjoner. Disse problematiske symptomene inkluderer:

 • utmattelse
 • Muskelsmerte
 • svette
 • nummenhet
 • Lightness
 • svimmelhet
 • frysninger
 • skjelvende
 • Svart hud i nærheten av infeksjonsstedet
 • Røde striper som strekker seg fra # 8217; Hovedhudutslett
 • blinkers

Cellulitt komplikasjoner

Disse komplikasjonene eller bivirkningene av A’cellulittinfeksjon er de vanligste. De kan forekomme hos mennesker som ikke søker behandling og kan oppstå selv når behandlingen ikke er effektiv.

Noen av disse komplikasjonene er medisinske nødsituasjoner, og du bør umiddelbart søke forsiktig hvis du viser symptomer.

Septikemi

Septicemia oppstår når infeksjonen sprer seg i blodet. I tilfeller der septikemi ikke er dødelig, kan det være nødvendig å være nødvendig å være amputasjon og kronisk smerte og tretthet kan forbli.

Tilbakevendende cellulitt

En anti-cellulittbehandling som ikke er tilstrekkelig behandlet, kan gjenoppta. Det kan også gjøre komplikasjoner eller bivirkninger mer sannsynlig i fremtiden.

Lymphedem

Kropps lymfesystemet er ansvarlig for drenering av avfallsprodukter, giftstoffer og immunceller fra kroppen. Noen ganger kan det lymfesystemet imidlertid krasje. Dette vil føre til hevelse og betennelse, en tilstand kjent som lymphedem. Behandlingen vil bidra til å redusere symptomene, men ikke å fullføre dem helt.

Abscess

En abscess er en puspose, eller infisert væske, som utvikler seg under huden eller skuffene i lær. Kan utvikle seg i eller i nærheten av såret, skjære eller bite. En operasjon må åpne abscessen og tømme den riktig.

gangrene

Cancern er et annet navn for vevsdød. Når blodtilstrømningen avbrytes til stoffet, kan det dø. Dette er mer vanlig på endene, som den nedre delen av bena. Hvis kreften ikke behandles tilstrekkelig, kan det spre seg og bli en medisinsk nødsituasjon. A & # 8217 kan være nødvendig; amputasjon. Det kan også være dødelig.

Nekrotiserende fasciitt

Også kjent som kjøttetende sykdom, er den nekrotiserende fasciitt A’infeksjon i det dypeste laget av huden. Det kan spre seg til bandet eller bindevevet rundt muskler og organer og forårsake vev til døden. Denne infeksjonen kan være dødelig og er en ekstrem nødsituasjon.

MSA

Cellulitt er ofte forårsaket av Staphylococcus, en type bakterie. En mer alvorlig type Staphylococcus bakterier, kjent som MRSA, kan også forårsake cellulitt. L’MRSA er motstandsdyktig mot mange av antibiotika som kan behandle normale Staph-infeksjoner.

Orbital cellulitt

Orbital cellulitt er en infeksjon på 8217;. Vokse i fett og i musklene rundt øyet og kan begrense øyebevegelsen. Det kan også forårsake smerte, hevelse og tap av visning. Denne typen cellulitt er A’nødsituasjon og krever umiddelbar medisinsk behandling.

Periana Streptococcal Cellulite

Periana Streptococcal Cellulitt er en type infeksjon som oppstår mest hos barn med ondt i halsen eller kulde. Manifesterer seg som en’utslett rundt # 8217; anus og endetarm. Den perianale streptokokkeren sprer seg når bakteriene fra hodet og halsen er gjort vei mot bunnen av et barn.

Hvordan cellulitt behandles?

Standardbehandlingen for cellulitt er antibiotika. Aktuelle injeksjoner, piller eller antibiotika kan brukes til å bidra til å avslutte infeksjonen og forhindre komplikasjoner.

Selv hvile kan gjøre mye for å bidra til å fremme helbredelse. Forbli liggende med trebenet hevet over hjertet kan redusere hevelse. Dette vil redusere irritasjon, kløe og brennende.

De fleste cellulitt tilfeller vil helbrede i 7-10 dager med en vanlig antibiotika syklus. Noen infeksjoner kan kreve en lengre behandling hvis infeksjonen ikke reagerer godt. Folk med alvorlige infeksjoner eller de med svekket immunsystem kan også trenge lengre eller sterkere doser av antibiotika.

Og hvis cellulitten fortsatt er rød etter å ha antatt antibiotika?

Tegn og symptomer på cellulitt bør begynne å forbedre 1-3 dager etter at du begynner å ta antibiotika. Imidlertid kan mer enn 2 uker være nødvendig for å eliminere dem helt.

Hvis du merker det røde området av infeksjonen som vokser eller kjent av stripene fra det betente punktet etter starten av antibiotika, kan dette være et tegn på at infeksjonen sprer seg. Du bør umiddelbart se en lege. En mer intens behandlingssyklus kan være nødvendig for å eliminere infeksjonen.

Når skal du se en lege

Selv om cellulitt kan forsvinne alene, er sannsynligheten for komplikasjoner større hvis en behandling ikke mottas. Derfor bør du konsultere en lege hvis de kjente tegn på infeksjon, som hevelse, rød hudutslett eller feber.

Hvis du har cellulitt, ta antibiotika og se en forverring av symptomene, bør du også konsultere en lege. Cellulittkomplikasjoner kan oppstå når behandling ikke er effektiv, og noen av disse komplikasjonene kan være farlige, til og med dødelige.

Hvis du ikke ser en forbedring i infeksjonen din, eller hvis symptomene vedvarer 3 dager etter behandlingen for cellulitt, bør du også gå tilbake til legen din for en sjekk. Dette kan være et tegn på at du trenger en annen behandlingsplan for å forhindre mulige komplikasjoner.

Hvordan forebygge cellulitt og komplikasjoner?

Det er trinn som du kan adoptere for å hindre at bakterier i å sette opp i huden din og forårsake cellulitt.

Unngå skade

Ulykker kan ikke unngås. Men ta ytterligere forholdsregler for å unngå riper og kutt under arbeid eller rekreasjon kan redusere muligheten for at bakterier kommer inn i huden.

Hvis du skal bli ALL’åpen, bruk verneutstyr eller sprayer eller anti-insektkrem for å unngå biter og insektbitt.

Rengjør og fukt huden

Tørket og tynn hud er et inngangspunkt for problematiske bakterier. Hender og føtter er spesielt sårbare. Forhold som fot D’atleten kan gjøre deg mer utsatt. Fuktighet i huden kan hjelpe deg med å beskytte deg selv. Vask hendene regelmessig for å unngå å spre bakterier.

Det handler umiddelbart med sår

Vask eventuelle kutt, riper, insektbitt eller biter med såpe og vann. Påfør en antibiotisk salve på og deksel med et bandasje for å beskytte deg mot bakterier. Endre bandasjen hver dag for å holde det rent og hindre en & # 8217;.

Administrer de grunnleggende medisinske forholdene

Personer med forhold som diabetes, kreft og vaskulære sykdommer kan ha et svekket immunforsvar. Dette kan gjøre deg mer utsatt for infeksjoner.

Hvis du klarer disse forholdene, kan du være mer i stand til å håndtere sekundære problemer, for eksempel cellulitt, når de oppstår.

Ta bort

Cellulitt er en [8217; bakteriell hudinfeksjon. Det er ofte lett å behandle med en antibiotikaklus.

Men hvis infeksjonen ikke behandles eller medisinen ikke er effektiv, er det sannsynlig å manifestere komplikasjoner eller bivirkninger. Disse komplikasjonene kan være alvorlige. Noen kan også være farlig for livet eller dødelig.

Det er viktig å se en lege snart hvis du tror du har cellulitt. Behandlingen må starte umiddelbart for å unngå mulige komplikasjoner.

Hvis du tror at behandlingen ikke virker eller kjente nye symptomer, fortell legen din. Kan være en «8217; indikasjon du utvikler en mer alvorlig & # 8217;.

Nye behandlinger kan være nødvendig for å eliminere infeksjonen helt. Når cellulitt forvaltes riktig, forårsaker infeksjonen sjelden langsiktige eller varige problemer.