Smertehjelp under arbeidskraft: Ikke-medisinert fødsels vs

Når utløpsdatoen nærmer seg, vil det bli behandlet mange av barnets fødselsdetaljer. Men en viktig beslutning kan fortsatt holde deg våken om natten: du bør bruke smertestillende stoffer under arbeidskraft eller ikke ta medisiner?

Det er fordeler og ulemper for hver metode du bør diskutere med legen din. Den gode nyheten er at det er mange alternativer for å lindre smerte under travaglio. Valget på slutten er opp til deg.

Ikke-medisinske fødselsalternativer

Å velge å ikke bruke narkotika betyr ikke at fødselsprosessen skal være utrolig smertefull.

De komplementære metodene brukes ofte i fødselssentre eller hjemme med jordemor, men kan sikkert brukes selv på sykehus.

Den største fordelen med ikke-medisinert fødsel er mangelen på bivirkninger fra narkotika. Mens mange gravide kan ta smerte smertestillende under arbeidskraft, er risikoen for bivirkninger for både mor og barn.

Videre, med ikke-medisinske fødsler, kan de samme hormonene til en person som er grense, naturlig hjelpe Travigar til stadig fremgang og uten intervensjon. Endorfiner utgitt under fødselsprosessen kan gi smertelindring og fremme binding og amming (hvis du ønsker det!) Etter barnets fødsel. Narkotika kan ofte forstyrre denne hormonutløsningen.

Ulempen med enestående arbeidskraft er at du ikke vet hvor smertefull prosessen vil være smertefull (spesielt for foreldre i de første våpnene). I noen tilfeller kan smerte være verre enn forventet. I andre tilfeller finner folk arbeidet mye mer håndterbart enn de forventet.

Smertehåndteringsalternativene uten narkotika kan forekomme i form av pusteeknikker, komplementære terapier og fysiske inngrep.

Puste teknikker

Å være klar over pusten hjelper deg med å øke bevisstheten om følelser i kroppen din. Dette kan hjelpe deg med å være mer oppmerksom på sammentringene i fødselen for å hindre komplikasjoner.

Åndedrett er også et avslapningsverktøy som kan hjelpe deg med å holde deg rolig, spesielt når det øker L’Travaglio intensitet.

Åndedrettsteknikker under fødsel er ikke så dramatisk som ofte portrettert i filmer og på TV. Nøkkelen er å gjøre dype åndedrag.

Si lys mantra eller forfine bilder gjennom mini meditasjoner kan integrere puste teknikker for å gjøre arbeidet mer komfortabelt. L’hypnose er et annet praktisk mulig alternativ som hjelper mange mennesker til å bedre møte intensiteten av travaglio.

Komplementære terapier

I tillegg til å puste teknikker og lys meditasjon, kan andre terapeutiske teknikker bidra til å skape et avslappende miljø med redusert smerte. Du kan spørre:

 • aromaterapi
 • Injeksjoner av sterilisert vann i nedre rygg
 • massasje
 • Akupunktur eller akupressur
 • yoga

Fysiske inngrep

Noen ganger pusteteknikker og komplementære terapier er ikke tilstrekkelig til å lindre travail smerter.

Men før du ber om en epidural & # 8217, kan du prøve andre teknikker som fysisk fungerer med kroppen din. Alternativene inkluderer:

 • Spør din sykepleier, obstetriske, doula eller partner for å hjelpe deg med å endre posisjonen din, som kan hjelpe deg med å distrahere tankene dine fra smerte relatert til sammentrekninger
 • sitter eller ligger på en fødsel / arbeidsball (ligner en stabilitetskule)
 • ta et bad eller dusj
 • Bruker is eller termiske lagre på baksiden
 • gå, vev eller dans

Medisinske alternativer for å lindre smerte under arbeidskraft

Hvis du foretrekker en nesten garanti for smerte reduksjon under arbeid, anbefaler vi deg å vurdere terapeutiske alternativer. Det er bedre å snakke med henne om legen hennes eller # 8217; på forhånd jordmor.

Du må også finne ut om visse stoffer passer for deg basert på helsemessig historie.

L’åpenbar fordel med arbeidsmedisiner er smertelindring. Selv om du fortsatt kan prøve kjedelige følelser under sammentrekninger, er det meste av prosessen praktisk talt smertefri. Ulempen er at smertestillende stoffer alltid innebærer risikoen for bivirkninger.

Disse kan inkludere:

 • døsighet
 • hodepine
 • kvalme
 • Han retched
 • Lavt blodtrykk
 • Urough huden
 • Vanskeligheter med å urinere
 • Ikke alle smertestillende stoffer jobber for hver person
 • Fremdriften av arbeidet bremset ned

Smertelig narkotika kan overføres til barnet, selv om dette varierer avhengig av typen medikament. Overføring kan forårsake bivirkninger i barnet, som en pusteproblemer etter fødselen eller vanskeligheten i # 8217; amming.

De vanligste former for smertestillende stoffer for arbeidskraft inkluderer:

Epidural

A’epidural er en type lokalbedøvelse administrert gjennom den nedre delen av ryggen. Smerten er lettet fra midjen ned både i vaginalfødsen som keer.

Fordelen med en epidural’mengden kan reduseres eller økes, etter behov. Hvis du tror du trenger mer smertelindring gjennom epiduralen under travaglio, snakker!

Smertelindring fra # 8217; epidural og spinal anestesi blir ikke overført gjennom moderkaken til fosteret, mens analgetika er intravenøst ​​(IV) og den generelle anestetikken er.

En ulempe med en epidural er at når den har blitt plassert, vil du bli begrenset til sengen din på sykehuset & # 8211; Med ben Attorpidite & # 8211; For varigheten av travaglio.

Spinal blokk

En spinal blokk ligner en epidural’Legemidlet er kortvarig (bare en’nå om).

analgetika

Disse er i form av slag eller iv. Smertestillende midler påvirker hele kroppen og er mer sannsynlig å få innvirkning på barnet.

Generell anestesi

Narkotika som legger deg helt til å sove. Dette brukes vanligvis under vaginal eller keisersnitt. Den brukes bare i ekte nødsituasjoner.

beroligende middel

Tranquilizers brukes ofte sammen med smertestillende midler, og disse stoffene brukes til avslapning under ekstrem angst. På grunn av’høy risiko for bivirkninger, beroligende midler er normalt ikke foretrukket, bortsett fra i ekstreme tilfeller.

Bunnlinjen

Selv om det er viktig å få alle nødvendige fakta du trenger for å foreta en bivirkning, er valget opp til deg. Bare du kan bestemme hva som er best for deg under arbeidskraft og hva som er best for barnet ditt.

Det er lett å bli overtale fra historiene om’horror fra begge sider. Gjør ditt beste for å holde fast i fakta relatert til alle alternativene, slik at du kan gjøre den mest informerte avgjørelsen.

Det er også viktig at du diskuterer din beslutning med jordemor eller legen på forhånd. Ikke bare vil de være i stand til å gi forslag både for ikke-medisinske metoder og smertestillende midler, men du vil ikke engang overraske dem på leveringsdagen.

Hvis du planlegger en ikke-medisinsk reise, er det også viktig å sørge for at du velger en leverandør og en struktur som virkelig støtter ditt valg.

Videre er det måter å lindre smerte før du starter Travail. Trening under graviditeten styrker kroppen og kan øke toleransen mot smerte. Leksjoner på levering (for eksempel Lamaze) kan også gi deg råd til å bedre forberede seg på utløpsdatoen.

Pass på at alle de som er involvert i barnets fødselsprosess, kjenner din plan slik at de kan respektere det. For å unngå forvirring, legg alltid fødselsbehovene dine skriftlig. Det er godt å forandre deg på en måte eller i # 8217; andre!