Komplikasjoner av graviditet: Spontan abort, Eclampsia og mer

Beskrivelse

Komplikasjoner kan oppstå under graviditet av mange grunner. Noen ganger bidrar de eksisterende helsemessige forholdene til en kvinne til problemer. Andre ganger oppstår nye forhold på grunn av hormonelle og kroppslige endringer som oppstår under graviditeten.

Snakker alltid med legen din hvis du er i tvil om risikoen for komplikasjoner under graviditet. Noen av de vanligste komplikasjonene inkluderer følgende.

Spontanabort

L’abort er tapet av en graviditet i de første 20 ukene av graviditeten. Årsakene til # 8217; abort er ikke alltid notater. De fleste aborter oppstår i første kvartal, eller de første 13 ukene av graviditeten. Kromosomale abnormiteter kan forhindre korrekt utvikling av det befruktede egget. Eller fysiske problemer med en kvinnes reproduktive system kan gjøre et sunt barns vekst vanskelig.

Den spontane abort kalles noen ganger spontan abort, siden kroppen blir kvitt fosteret akkurat som en anskaffet abort. Det vanligste tegn på spontan abort er unormal vaginal blødning.

Andre symptomer kan omfatte smerte og nedre abdominale kramper og forsvinningen av symptomene på graviditet, som for eksempel morgenkvalme.

De fleste aborter krever ikke kirurgi. Når en abort oppstår under 12 uker, løser stoffet ofte eller spontant passerer uten behov for ytterligere inngrep. Noen krever medisiner eller en mindre prosedyre på kontoret eller operasjonen for å hjelpe med stoffet.

Ekstrauterin graviditet

En befruktet ovum implantert utenfor livmoren er en ekstrauterin graviditet. L’Egg Generelt innskudd i et av Fallopian Tube. På grunn av grensene for plass og mangel på ernæringsmessige vev, kan et foster ikke vokse riktig. En ektopisk graviditet kan forårsake sterk smerte og skade på en kvinnes reproduktive system og er potensielt farlig for livet. Etter hvert som fosteret fortsetter å vokse, kan det føre til at eggleder tuba-eksplosjonen, med følgelig alvorlige interne blødninger (blødninger).

Fosteret vil ikke overleve en ekstrauterin graviditet. Kirurgiske og / eller narkotikamintervensjoner er nødvendig, samt nøye overvåking av en kvinnes reproduktive system av en gynekolog. Årsakene til ektopisk graviditet inkluderer en tilstand hvor cellulært stoff som vanligvis vokser i # 8217; uterus vokser i andre deler av kroppen (endometriose) og arr til slipprøret fra en tidligere seksuell overføringsinfeksjon.

Svangerskapsdiabetes

Gestasjonsdiabetes er en form for diabetes som er diagnostisert under graviditet. Det betyr at du også har større risiko for diabetes etter graviditet. Som Type 2 Diabetes er Gestational Diabetes forårsaket av motstand mot insulinet (kroppen din reagerer ikke riktig ALL’insulinhormon). For de fleste kvinner forårsaker gestasjonsdiabetes ingen tydelige symptomer.

Mens de fleste kvinner med svangerskapsdiabetes gir sunne lys barn, kan tilstanden øke risikoen for at barnet har en større kropp enn normalt.

Andre risikoer for barns helse inkluderer:

Gestasjonsdiabetes behandles gjennom endringer i kosthold og forsiktig overvåking av blodsukkernivåer. Du kan også trenge en oral medisinering for å senke glukose nivåer. L’Målet er å holde sukkernivåene til moren i et normalt intervall for resten av graviditeten.

Inkompetent livmoderhals

Et voksende barn utøver kontinuerlig press på en gravid kvinnes livmoderhals. I sjeldne tilfeller blir trykket overdreven for å bli forvaltet av livmorhalsen. Dette vil åpne livmorhalsen før barnet er klart for å bli født, som kalles cervical insuffisiens eller inkompetent livmoderhals. Kvinner som tidligere har hatt graviditet komplisert av cervical insuffisiens eller som har lidd en livmorhalskirurgi, er den mest følsomme.

Symptomene er ofte vage og ikke-spesifikke. De fleste kvinner med cervical insuffisiens har ingen anelse om at livmorhalsen er tynn eller forkortelse. Badge tegn på denne tilstanden er at den er smertefri. Noen kvinner rapporterer imidlertid en følelse av trykk eller små kramper.

L’Cervical Insuffisiens diagnostiseres ved å måle lengden på livmorhalsen med ultralyds. Behandling kan inkludere hvile i sengen, vaginale suppositorier av’progesteronhormon eller en prosedyre som heter Cerchiageggio. En sirkel er en mindre operasjon der band av sterke tråder er sydd rundt livmorhalsen for å styrke og holde den lukket.

Behandling for den cervical insuffisiens vil avhenge av mange faktorer, inkludert lengden på livmorhalsen, svangerskapsalderen og det gravide graviditetsresultatet hvis du var gravid tidligere.

Placental løsrivelse

Den løsningen av moderkaken oppstår når moderkaken skiller seg helt eller delvis fra # 8217; livmor før barnets fødsel. Denne separasjonen betyr at et foster ikke kan motta næringsstoffer og tilstrekkelig oksygen. En placenta løsrivelse forekommer mer vanlig i tredje trimester av graviditet. Vanlige symptomer inkluderer vaginal blødning, sammentrekninger og magesmerter.

Det er ingen definitiv respons på hvorfor brudd oppstår. Det antas at et fysisk traumer kan forstyrre moderkaken. L’Hypertensjon kan også skade forbindelsen mellom moderkaken og livmoren og # 8217;.

En rekke faktorer kan øke risikoen for avbrudd. Gravide kvinner med høyt blodtrykk har mye mer sannsynlig å ha en løsrivelse. Dette gjelder for blodtrykksproblemer som ikke er relatert til graviditet, som den kroniske hypertensjonen, og for problemer knyttet til graviditet som toking (Preeklampsia).

Sannsynligheten for avbrudd er nært knyttet til antall og natur av dine tidligere graviditeter. Flere barn du har hatt, desto større er risikoen for brudd. Enda viktigere, hvis du hadde en avbrudd i det siste, har du omtrent 1 muligheter 10 å ha A’avbrudd med din neste graviditet.

Andre faktorer som kan øke risikoen for placenta løsrivelse inkluderer sigarettrøyk og # 8217; narkotikabruk.

Lav placenta

Placenta Previa er en sjelden komplikasjon av graviditet som oppstår hvis moderkaken stikker til den nedre delen av en kvinnes livmorvegg, delvis eller fullstendig dekker livmorhalsen. Når du verifiserer, skjer vanligvis i andre eller tredje kvartal.

Noen kvinner har imidlertid en lav placenta alle «8217; begynnelsen av graviditeten. En lege vil overvåke tilstanden. Men ofte beveger moderkaken seg til riktig sted uten noen intervensjon.

Placenta Previa blir en mer alvorlig tilstand i andre eller tredje kvartal. Kan forårsake sterk vaginal blødning. Hvis ikke behandlet, kan placenta tidligere føre til blødning ganske tungt for å forårsake mors sjokk eller til og med døden. Heldigvis blir de fleste tilfeller av tilstanden anerkjent tidlig og behandlet på riktig måte.

Lav eller overskytende amniotisk væske

Amniotisk væske beskytter livmor for å beskytte traumer fosteret. Bidrar også til å holde temperaturen alt’livmor interiør. Å ha for lite amniotisk væske (oligoidramnios) eller for mye fostervann (polydramnios) forstyrrer noen av de normale funksjonene i livmoren.

Et lavt nivå av fostervann kan forhindre at et barn skal utvikle muskler, kunst, lunger og påvirke fordøyelsessystemet.

De fleste tilfeller av overskytende amniotisk væske er milde og forårsaker ikke problemer. I sjeldne tilfeller kan en overdreven mengde amniotisk væske forårsake:

A’fravær eller overskytende væsker er vanligvis detektert i løpet av andre kvartal, når fosteret begynner å trene pusten og ønsker det fostervæsken. For de med for lite fostervæske, kan saltoppløsningen pumpes i fosterposen for å redusere risikoen for kompresjon eller skade på babyens organer under fødselen.

For de med for mye fostervann, kan stoffer brukes til å redusere væskeproduksjonen. I noen tilfeller kan en prosedyre være nødvendig for å tømme overflødige væsker (amnioriduction). I begge tilfeller, hvis disse behandlingene viser seg ineffektive, kan en indusert graviditet eller en keisersnitt, være nødvendig.

preeklampsi

Preeklampsia er en tilstand preget av hypertensjon og høye nivåer av protein i urinen til en kvinne. Gjennom det er det vanligvis utviklet i etterfølgende graviditet, etter 20 uker med svangerskapet, kan det utvikle seg før graviditet, eller til og med etter fødsel. Legene er ikke sikre på hva preclampsia forårsaker og kan variere fra mild til grav. I alvorlige tilfeller kan symptomene inkludere:

Du bør ringe legen din eller umiddelbart gå til beredskapsrommet hvis du har sterk hodepine, sløret syn eller smerte ALLE’Abdomen.

For de fleste kvinner vil Preeclampsia ikke påvirke barnets helse. Imidlertid kan noen tilfeller av preeklampsi hindre at moderkaken mottar nok blod. Preeklampsi kan forårsake alvorlige komplikasjoner til både mor og barn. Noen komplikasjoner inkluderer:

Den anbefalte behandlingen for preeklampsi er barnets fødsel og moderkaken for å hindre utviklingen av sykdommen. Legen vil diskutere risikoen og fordelene knyttet til leveringstider. Legen din kan råde deg til å vente på fødsel, slik at barnet kan ytterligere modnes. I dette tilfellet vil en nøye overvåking bli utført for å garantere sikkerhet til deg og barnet.

Noen ganger er narkotika tatt for hypertensjonen (antihypertensivi) og kortikosteroider kan brukes til å gjøre lungene av et barn moden for å forberede seg på en tidlig fødsel. I mange tilfeller er antikonvulsive medisiner tatt. Kramper kan være en vanlig og alvorlig komplikasjon for både mor og barn.

For tidlig fødsel

Travaglio betraktes som presterm når det oppstår etter 20 uker og før 37 uker med graviditet. Tradisjonelt er diagnosen plassert når vanlige livmor sammentrekninger er forbundet med åpningen (dilatasjon) eller tynning (kansellering) av livmorhalsen.

De fleste tilfeller av fødsel og for tidlig fødsel oppstår spontant. Men opp til et kvartal er resultatet av en forsettlig beslutning. Disse tilfellene er vanligvis på grunn av komplikasjoner i moren eller barnet. De blir behandlet til den fulle prosedyren med fødsel, til tross for at moren ennå ikke er på utløpsdatoen.

Preterm Arbeid krever umiddelbar medisinsk behandling. En kvinne som manifesterer for tidlig arbeidssymptomer kan legges til sengs eller motta stoffer for å stoppe sammentrekninger. Mange fortsetter å bli levert.

Det er en rekke risikofaktorer knyttet til for tidlig arbeid og fødsel, inkludert:

Venøs trombose

Venøs trombose er en blodpropp som normalt utvikler seg i en vene av et ben. Kvinner er utsatt for dannelsen av blodpropper under graviditet og fødsel, og spesielt etter (etter fødsel). Kroppen øker blodkoagulasjonens kapasitet under fødsel, og noen ganger gjør det forstørrede livmoren tilbake av blodet til bunnen av kroppen til hjertet vanskelig. Coaguli i nærheten av overflaten er mer vanlige. Dyp venøs trombose er mye farligere og mye mindre vanlig.

Kvinner har større risiko for å utvikle blodpropper hvis:

Molar graviditet

En molar graviditet er A’placenta anomaly. Det er når en unormal masse i stedet for et normalt embryo, dannes ved # 8217; # 8217; livmor etter befruktning. Også kalt gestasjons trofoblastisk sykdom, molar graviditeter er sjeldne.

Det er to typer molar graviditeter: komplett og delvis. Komplett molar graviditet oppstår når sperma gjødter et tomt egg. The Placenta vokser og produserer HCG-graviditetshormonet, men alle’Interiør ikke C’er fosteret. En delvis molar graviditet oppstår når en masse dannes som inneholder både unormale celler og et embryo som har alvorlige feil. I dette tilfellet vil fosteret bli raskt overskredet av den voksende unormale massen.

En molar graviditet krever umiddelbar ekspansjon og curettage (d&C) og en forsiktig oppfølging, siden det molære vevet kan begynne å vokse igjen og til og med utvikle seg til kreft.

Føtal alkoholins syndrom

Fosteralkoholisk syndrom oppstår når det er mentale og fysiske feil som utvikler seg i et foster når en mor drikker alkohol under graviditeten. L’Alkohol krysser moderkaken, og dette har vært knyttet til stunted vekst og utviklingen av hjernen.

HELLP Syndrome

Hellp syndrom (hemolyse, økte hepatiske enzymer og lave blodplate teller) er en tilstand som er preget av lever og blodanomalier. Hellp syndrom kan manifestere seg eller i tilknytning til Preeklampsia. Symptomene inkluderer ofte:

Hellp-behandling krever vanligvis en umiddelbar fødsel, da det øker risikoen for alvorlige helsekomplikasjoner for moren. Komplikasjoner inkluderer permanent skade på nervesystemet, lungene og nyrene.

eclampsia

L’Eclampsia oppstår når Prehlamampsia utvikler seg og angriper sentralnervesystemet, og forårsaker kramper. Det er en veldig alvorlig tilstand. Hvis ikke behandlet, kan det være dødelig både for moren og for barnet. Men med en’tilstrekkelig prenatal assistanse, er det svært sjeldent at den mest håndterlige preeklampsien utvikler seg i Eclampsia.