Når barn smiler for formålet for første gang?

Del på Pinterest

Å være en ny forelder kan være en’spennende og stimulerende opplevelse.

Tilsynelatende uendelige bleieendringer, mate dem klokken 3 og frykten for å gjøre feil ting kan ha en toll.

Så det er ikke overraskende at når de små nye menneskene smiler på deg for første gang, oppløses disse kampene i lyset av glede du prøver å se det strålende ansiktet.

, Alle de søvnløse nettene alle «8217; plutselig synes å være verdt det & # 8221; sier Dr. Brittany Odom, Pediatrician of Orlando, Florida.

Hvor snart barn kan smile?

Babyer kan faktisk smile fra fødselen, men legene kaller ham et smil & # 8220; gjennomtenkt & # 8221;, som kan skyldes interne faktorer. Du kan til og med legge merke til barnet ditt mens du sover.

De første søte smilene kan skyldes en serie andre grunner som gjør barnet ditt lykkelig, som passasjen av avføring, passasje av gass eller bare føler seg komfortabel i armene dine og har sagt odom.

Når du skal forvente et sosialt smil

Et ekte sosialt smil, hvor barnet ditt ser ut og reagerer på uttrykket ditt, kan skje hvor som helst fra 2 til 3 måneder.

For å skille smilene, se etter forskjellene mellom et sosialt og gjennomtenkt smil:

  • Barnet virker helt opptatt?
  • Deres øyne smiler sammen med munnen?

Slik kan du si at babyen din svarer på det som omgir det & # 8211; Som ansikter av foreldre eller omsorgspersoner & # 8211; og utvikler en følelse av sosial bevissthet.

Hvordan oppmuntre til et smil

Kanskje du lurer på hvordan du kan oppmuntre barnet ditt til å smile. Men du er sannsynligvis bare å gjøre det du gjør. Anbefalingene er de samme som før de smilte:

  • Snakk med dem
  • se på dem
  • smil
  • synge for dem
  • Spill spill som Peekaboo

Alle disse tingene er gode for utviklingen av barnet og fremvoksende sosiale ferdigheter.

Betydningen av milepælen

Det sosiale smilet er ikke bare gledelig, det er også en viktig del av barnets hjernens utvikling. Barnet lærer sosiale signaler og hvordan å tiltrekke seg helsearbeidere. De vil etablere større visuell kontakt og vil vise interesse for ansiktene.

Hvis barnet ditt ikke viser deg sine søte smiler på 2 måneder, trenger du ikke å bekymre deg, sier Odom. «Hvert barn følger ikke læreboken, og noen ansetter opptil 4 måneder for å begynne å smile sosialt. Det sosiale smilet er en del av sin sosiale utvikling, men er ikke den eneste komponenten & # 8220;.

Hvis du er bekymret for barnet ditt som ikke smiler, snakk med din barnelege av hennes utvikling generelt.

Hva kommer senere?

Smilende er bare begynnelsen. Når det gjelder språkutvikling, er det mange fantastiske milepæler å se på fremtiden. Barn generelt tubano, eller avgir lyder, fra 6 til 8 uker og le av 16 uker.

Så kommer kaken rundt 6-9 måneder, hvor barn har en tendens til å gjenta lyder som Bababa. Nyt dem før # 8217; emphatic & # 8220; nei!& # 8221; kommer mellom 6 og 11 måneder og blir en av favorittene og en baby vokabular søyle og, senere, Dell’tenåring.

L & # 8217;

Hvorvidt barnet ditt smiler nøyaktig på 6 uker eller mindre i flere måneder, er det viktig å huske ikke å panikk hvis barnet ditt ikke når alle målene i boken. & # 8220; Kun bøker Retningslinjer & # 8221; sier Dr. Melissa Franckowiak, som praksis i Buffalo, New York.

FranKkowiak sier at mens utviklingen vanligvis oppstår fra grovt motory med fine motorbiner, foretrekker noen barn mer fine motor eller kognitive aktiviteter, eller omvendt, så det kan være noen individuelle forskjeller.

Husk at alle barn vokser annerledes & # 8221; sa.

Hvis månedene passerer og ser mer enn et tegn på at din søte baby jente ikke er involvert i deg & # 8211; Hvordan etablere visuell kontakt & # 8211; Fikse en avtale med barnelege.