Kokosnøttolje i kafeen: Det er en god ide?

Millioner mennesker rundt om i verden er avhengig av et krus av morgenkaffe for å starte dagen.

Kaffe er ikke bare en god kilde til koffein som gir en praktisk kraftladning, men har også mange antioksidanter og gunstige næringsstoffer.

En nylig trend er å legge til kokosnøttolje til kaffe for å samle selv helsemessige fordelene med dette populære fettet.

Men du kan spørre om denne øvelsen er sunn.

Denne artikkelen forklarer om du skal drikke kaffe med kokosnøttolje.

Del på Pinterest

Kan hjelpe deg med å holde deg i kosmos

L’kokosnøttolje har blitt stadig mer populært blant de som følger det høye ketogene dietten og et svært lavt karbohydratinnhold.

Å legge det til kaféet kan hjelpe deg med å nå eller holde ketosen, en metabolsk tilstand der kroppen din bruker ketoner & # 8211; molekyler produsert av bryteren av fett & # 8211; som drivstoff i stedet for glukose, en type sukker (1).

Vedlikehold av ketose med ketogent diett var knyttet til helsemessige fordeler som et vekttap, forbedring av blodsukkerkontroll og reduksjon av risikofaktorer for hjertesykdom (2, 3, 4).

L’kokosnøttolje kan hjelpe deg med å holde deg i kæiker fordi den er rik på fett som kalles mellomkjede triglyserider (MCT).

Sammenlignet med andre fett, absorberes MCTS raskt og sendes umiddelbart til leveren. Her brukes som en kilde til energi eller omdannet til kænkekanker (5).

Det er interessant å merke seg at MCT-oljer lettere omdannes til ketoner enn lange kjede triglyserider, en annen type fett i mat (6).

Søket viser at MCTene kan hjelpe deg med å holde deg i ketosen, selv om du spiser litt & # 8216; mer enn protein og karbohydrater enn anbefalt i et klassisk ketogen diett (6).

L’kokosnøttolje har 4 typer MCT og 50% av fettet kommer fra MCT Laurinsyren (7).

L’Laurian Acid ser ut til å produsere ketoner i en langsommere, men mer vedvarende tempo fordi det metaboliseres mer konstant enn andre MCT. Derfor er tillegget av kokosnøttolje til kaffen din en effektiv måte å hjelpe deg med å holde deg i chetosis (7, 8).

Fordeler for helse og ulemper

L’Legge til kokosnøttolje til kaffen din er en enkel måte å samle fordelene for helsen til begge.

Her er noen måter i hvilke L’å legge kokosnøttolje til kaffen din, kan forbedre helsen:

  • Kan akselerere stoffskiftet ditt. Studier viser at MCTS i # 8217; kokosnøttolje og koffein i kaffe kan akselerere metabolisme, som kan øke antallet kalorier som er brent på en dag (9, 10, 11).
  • Kan forbedre energinivået. Kaffe inneholder koffein, som kan hjelpe deg med å føle deg mindre sliten. L’kokosnøttoljepakker MCT, som transporteres direkte til leveren og kan også fungere som en rask energikilde (12, 1. 3).
  • Kan bidra til å holde tarmene dine vanlige. MCT Dell’kokosnøttolje og kaffebindinger som koffein og klorogene syrer kan bidra til å stimulere tarmene og holde fordøyelsessystemet sunt (14, 15).
  • Det kan bidra til å øke HDL-kolesterolet (bra). Flere studier har oppdaget at 8217 kokosnøttolje kan øke HDL-kolesterolnivået, som er beskyttende mot hjertesykdommer (16, 17).

Imidlertid har tilsetningen av kokosnøttolje til kaffe også sine ulemper.

For nybegynnere bruker mange som legger dem til morgenkaffen, den som en frokost erstatning. Dette betyr at du kan miste mange viktige næringsstoffer som du kan få spise en mer balansert frokost.

Selv om kokosnøttoljen har noen næringsstoffer, vil det ikke ha så mange som en næringsrik frokost som inneholder mange grupper av forskjellige matvarer.

Også, l’kokosnøttolje er rik på kalorier, som gir 121 kalorier per skje (14 gram). De fleste som legger til det i kaffe, har en tendens til å bruke 2 ss, 242 flere kalorier (18).

Hvis dette ikke ser mye, merk at en person på 155 kg (70 pounds) ville ta nesten 50 minutters gange tilbake (3.5 miles eller 5.6 km alle’nå) å brenne så mange kalorier (19).

Også, mens den kombinerte effekten av # 8217; kokosnøtt og kaffelolje kan øke stoffskiftet, er det mer sannsynlig å gjøre deg fett hvis du ikke tar hensyn til de tilsatte kaloriene.

Det er sannsynlig at kaloriene i noen få spiseskjeer kokosnøttolje overskrider kaloriene som forbrukes på grunn av den lille økningen i metabolismen knyttet til # 8217; inntak av MCT og koffein.

Videre kan enkelte medisinske forhold som galleblæren eller pankreatittproblemer (bukspyttkjertelbetennelse) gjøre det nødvendig å begrense fettinntaket (20, 21).

L’Kokosnøttolje er mye mer effektivt når du bruker den til å erstatte mindre sunne fettstoffer i kostholdet ditt, som de av bearbeidede matvarer, i stedet for i tillegg til fettene du for øyeblikket forbruker.

Hvordan kokosnøttolje du bør bruke?

Hvis du vil prøve kokosnøttoljen i Joe-koppen, begynner du i liten ved å legge til 1 skje (14 gram) til varm kaffe og rør forsiktig for å sikre at oljen kan inkorporeres godt.

Noen foretrekker å blande oljen med kaffe i en blender for å forberede en deilig tropisk stildrink.

Til slutt kan du jobbe opptil 2 spiseskjeer (28 gram) kokosnøttolje hvis du vil øke fettinntaket. Dette kan være mer hensiktsmessig for de som prøver å nå og holde ketosen.

Unngå å legge til for rask kokosnøttolje, spesielt hvis du følger lavt fett eller moderat kosthold, da det kan forårsake kvalme og symptomer som ligner på avføringsmidler.

Videre er 2 spiseskjeer (28 gram) tilstrekkelig til å samle helsemessige fordeler av denne smakfulle og sunne fettet (22, 23).

Bunnlinjen

Hvis du observerer kalori- eller fettinntaket for medisinske eller personlige grunner, unngå å sette kokosnøttolje i kafeen.

Men hvis du følger et ketogent diett eller du vil inkludere dette sunne fettet i kostholdet ditt, legg det til i kaffen din, kan være en enkel måte å øke rekrutteringen på.

For å unngå ubehagelige bivirkninger, starter det sakte og legger til ikke mer enn 1 spiseskje (14 gram) kokosnøttolje.