Keramiske suspenders: Pro og Cons

Del på Pinterest

De keramiske braces ligner metallbøyler, men bruker lys eller fargede parenteser i stedet for parentes og grå ledninger eller metallisk sølv.

Mange velger Keramiske suspenders Fordi de er mindre åpenbare om tenner enn metall apparater. Dette kan være en stor fordel hvis du vurderer enheten, og du vil ikke føle deg ubehagelig i # 8217; bruk dem.

Men keramiske braces har også noen negative aspekter.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan de keramiske bøylene overlapper de i metall når det gjelder effektivitet, kostnad og hvordan de har på seg daglig.

Fordeler og ulemper med keramiske braces

Her er en rask sammenbrudd av fordeler og ulemper med braces i keramiske stifter, spesielt i forhold til tradisjonelle metallstapelbeslag.

fordeler

 • De er mindre synlige enn metallbraketter. Det keramiske materialet som brukes i disse enhetene, kan være transparent eller tannfarge.
 • Flytt tennene raskere enn gjennomsiktige justeringer (Invisalign). Keramiske apparater tar 18 til 36 måneder for å rette tennene dine. De vanligste metodene for klar tilpasning, som Invisalign, kan ta ett år eller mer å jobbe, selv om tennene ikke krever mye korreksjon. Videre virker klare justeringsmetoder ikke for alvorlige tilfeller av feiljustering eller maloklusjon (en krøllet bite).
 • Du kan velge dine farger. Metallstaple-braces er tilgjengelige i en farge: grå (eller polert metallisk sølv, hvis tilgjengelig). De keramiske braces er tilgjengelige i nesten alle tenkelige farger.
 • Ikke forstyrre Imaging Tests. Metalbraketter kan forstyrre signaler i bildebehandlingstester. Keramiske suspenders Produsere mye mindre signalinterferens.

MOT

 • De er dyrere enn metallbraketter. Keramiske enheter kan koste fra $ 1000 til $ 2000 mer enn metall de.
 • De kan forårsake følsomhet for tannkjøttet. De keramiske brakettene er større enn metallbeslag. Dette kan gjøre rengjøring rundt angrepet vanskeligere, forårsaker hovne eller unnvikende tannkjøtt hvis tannbørsten ikke når emaljen og gingivalgrensen.
 • De er litt mindre motstandsdyktige enn metall. De keramiske braces er mer enn doble sannsynlighetene for avbrudd eller brudd. Limfjerningsprosessen (Debonding) er også kjent Forårsake skade på tannoverflaten (neglelakk).
 • Flytt tennene dine langsommere enn metall. Fordi de er mer skjøre, å måtte reparere ødelagte parenteser eller gjøre inkrementelle endringer i hver avtale, kan forsinke retteprosessen.
 • Kan flekk. De elastiske klemmene som fikser tråden til brakettene, kan enkelt flekke og forbli farget til de er erstattet.

Hvem er en god kandidat for det keramiske ortodontiske apparatet?

Keramiske enheter anbefales hvis alle dine voksne tenner har kommet inn og for det meste sluttet å vokse. Dette garanterer en rask korreksjon og en lavere mulighet for å bryte angrepene på grunn av innsatsen for bevegelsen av tennene.

De keramiske braces er et godt valg hvis du vil at brakettene dine skal være subtile. Fordi de vanligvis er fargene på tenner eller hvite, er de mindre tydelige. Dette gjør dem ideelle til å rette tennene dine hvis du jobber på heltid eller hyppig L & # 8217, og du vil ikke tiltrekke seg # 8217, oppmerksomhet til dem.

Kostnad for keramiske braces sammenlignet med metall og gjennomsiktige justeringer

I gjennomsnitt, fra det øyeblikket du tar dem til tiden de er fjernet, koster keramiske enheter rundt $ 4000 til $ 8000. Dette er sammenlignbart med rundt $ 3000 til $ 6000 for parentes i metall eller $ 3000 til $ 8000 for flyttbare og gjennomsiktige justeringer som Invisalign.

Som andre ortodontiske apparater, er keramiske enheter generelt ikke dekket av helse eller tannlege forsikringsplaner. Du vil sannsynligvis måtte kjøpe en egen ortodontisk plan. Disse planene varierer mye, avhengig av staten for barn og voksne.

Som en voksen, selv om tannlegen din dekker ortodontisk omsorg, kan apparatet ikke dekkes hvis du tar det for estetiske grunner og ikke for korreksjonen av alvorlig maloklusjon eller andre tannforhold som hemmer normal oral drift.

Behandlingsvarighet i forhold til metall og gjennomsiktige justeringer

De keramiske enhetene har blitt brukt i et treårige og et halvt år for å rette tennene, sammenlignet med mindre enn et år på opptil tre år for metallutstyr.

Keramiske enheter er ikke så motstandsdyktige, så når tennene beveger seg, må angrepene erstattes oftere for å hindre at de bryter under press. Dette fører til langsommere justeringstider.

Fordi keramiske angrep lettere brytes, kan retteprosessen ta lengre tid på grunn av forsinkelser i rettet mellom besøk fra ortodontisten for å reparere ødelagte angrep.

Hvor lenge de varer?

De keramiske enhetene er mye mindre motstandsdyktige enn de i metall, bare fordi metallet er mer robust enn keramikk. EN 2016 studio Han oppdaget at keramiske braces er mer enn to ganger sjansene for å bryte sammenlignet med metallbøyler, selv fra normal kontakt for å bite.

Hvis du praktiserer kontaktsporter eller er du involvert i en ekstrautstyr i A & # 8217 som krever mange bevegelser av munnen & # 8211; Tenk på å synge, diskutere eller snakke i det offentlige & # 8211; Du kan vurdere mer motstandsdyktig metallutstyr som ikke deles eller bryter lett.

Keramiske braces er farget?

Keramiske braketter flekker ikke lett, men de elastiske klemmene som brukes til å fikse dem til Wire Can. Her er noen forslag for å unngå å fargelegge dine keramiske klemmer:

 • Børste og bruk den interdentale tråden etter hvert måltid. Dette bidrar til å fjerne matrester som kan forårsake flekker.
 • Unngå mat og drikkevarer som forlater flekker eller misfarging. Tomater, vin, kaffe, te, brus eller krydder som ketchup og sennep er kjente kriminelle forfattere for fargestoffer og tenner.
 • Ikke røyking. Røyk kan forlate gullige flekker på tenner og alle komponenter i enheten;.
 • Ikke bruk bleking tannkrem. Whitening agensene kan gjøre overflaten av den lyseste tannen til den underliggende tannen.
 • Sjekk din ortodontist regelmessig. Din ortodontist kan erstatte fargede keramiske parenteser eller klemmer etter behov.

Hvilke farger du kan velge?

Fargen på hver komponent i din keramiske enhet kan endres i løpet av behandlingen. Komponentene inkluderer:

 • Parentes. Braces er festet til tennene og er generelt tilgjengelige i hvitt eller i forskjellige nyanser av huden.
 • Archwires. Disse ledningene kurver rundt tennene, forbinder alle angrepene og legger press på tennene for å rette dem. De er ofte tilgjengelige i sølv, hvit eller frostet for å integrere med lette fargebeslag.
 • Gummi band. Gummibåndene holder seg til krokene på brakettene. Opprettholde bøyen på plass og hjelp til å regulere tennene og kjevenes posisjon. Du kan få disse bandene i nesten alle tenkelige farger. Du kan velge farger som blander seg med skyggen i huden din, eller det blir kreativt og velg et regnbue mønster på alt ditt smil.

Ta bort

L’keramisk ortodontisk apparat kan være et godt valg hvis du vil opprettholde en diskret apparat.

Men jeg er litt, mindre motstandsdyktig og kan ta mye lengre tid å rette din bite. De kan også være dyrere og flekker lettere.

Snakk med tannlegen eller ortodontisten før du velger metall- eller keramiskheten: Man kan være mer effektiv for tennene dine, selv om det ikke er ditt førstevalg.