KOL OG ANSYLY: Narkotika, pust og rådgivning

Mange mennesker med Copco å ha angst, Av en rekke grunner. Når du har problemer med å puste, utløser hjernen din en alarm for å advare deg om at noe er galt. Dette kan forårsake angst eller panikk.

Angstfølelser kan oppstå selv når du tror du har en progressiv lungesykdom. Du kan bekymre deg for å leve en episode av respiratoriske vanskeligheter. Noen stoffer som brukes til å behandle KOL, kan også utløse følelser av angst.

Den troverdige angst syklusen

Angst og KOL oppretter ofte en dyspné syklus. Følelsen av kortpustethet kan forårsake panikk, noe som kan få deg til å føle deg mer engstelig og kan gjøre det enda vanskeligere å puste. Hvis du blir involvert i denne akselen-angst-dyspnésyklusen, kan du ha problemer med å skille mellom symptomene på COBD-symptomene.

Å ha en liten bit & # 8216; av angst når du har en kronisk sykdom, kan det være en god ting. Kan presse deg til å følge behandlingsplanen, ta hensyn til symptomene dine og vite når du ser etter medisinsk hjelp. Men for mye angst kan ha en alvorlig innvirkning på kvaliteten på livet ditt.

Du kan ende opp med å gå til legen eller sykehuset oftere enn nødvendig. Du kan også unngå hyggelige sosiale og fritidsaktiviteter som kan forårsake problemer, hvordan du går hunden eller hagen.

Vender mot # 8217; angst

Til folk som ikke har KOL, er noen ganger foreskrevet anti-angst narkotika som diazepam (valium) eller l’alprazolam (xanax). Imidlertid kan disse stoffene forårsake en reduksjon i luftveiene, som kan forverre KOL og kan samhandle med andre legemidler du bruker. Over tid kan disse stoffene også forårsake avhengighet og avhengighetsproblemer.

Du kan finne lettelse med et anti-angstmiddel som ikke oppretter avhengighet som ikke forstyrrer pusten, for eksempel Busty (Buspar). Noen antidepressiva, som Sertraline (Zoloft), paroksetin (Paxil) og citalopram (celexa) reduserer også angsten. Legen din kan hjelpe deg med å avgjøre hvilken medisin som skal fungere best for deg. Husk at alle stoffer kan ha bivirkninger. Når du starter disse stoffene for første gang, kan de forekomme økning i’angst, tarmsykdommer, hodepine eller kvalme. Spør legen din om å starte med en lav dose og gå opp. Dette vil gi kroppen din tid til å tilpasse seg det nye stoffet.

Du kan øke medisinen effektiviteten ved å kombinere dem med andre metoder for å redusere angsten. Spør legen din om han eller hun kan lede deg til et pulmonal rehabiliteringsprogram. Disse programmene gir informasjon om KOL og håndteringsstrategier for å håndtere din angst. En av de viktigste tingene du lærer i lungerehabilitering, er hvordan man puster mer effektivt.

Åndedrettsutvikling

Åndedrettsteknikker, som å puste med ripplede lepper, kan hjelpe deg:

  • Fjern pusten din
  • Sakte pusten din
  • Hold den bevegelige luften lenger
  • Lær å slappe av

Å puste med leppene som er kontrakt, slapper det til den øvre delen av kroppen og inhalerer sakte gjennom nesen som teller opp til to. Deretter stram leppene som seg selv til fløyte og pust ut sakte gjennom munnen som teller opp til fire.

Rådgivning og terapi

Mange mennesker med KOL tror at individuelle råd er effektivt for å redusere angsten. Behavioral kognitiv terapi er en vanlig terapi som bidrar til å redusere symptomene på # 8217; angst gjennom avslapningsteknikker og pusteøvelser.

Gruppe rådgivning og støttegrupper kan også hjelpe deg med å lære å håndtere COPD og # 8217; angst. Bo med andre mennesker som har samme helseproblemer, kan hjelpe deg med å føle deg mindre.

L & # 8217;

KOLEN kan være ganske stressende alene. Vender mot # 8217; angst kan komplisere ting, men du har behandlingsalternativer. Hvis du begynner å merke symptomer på angst, snakk med legen din og finn en behandling før du begynner å påvirke ditt daglige liv.

Panikkanfall: Spørsmål og svar

Spørsmål:

Hva er forholdet mellom panikk og KOL-angrep?

TIL:

Når du har COPD, kan et panikkanfall virke veldig lik en forverring av respirasjonsproblemer. Du kan plutselig føle at hjertet ditt blir sterkt og pusten din blir vanskeligere. Du kan legge merke til nummenhet og prikking eller følelse av brystkontraksjon. Imidlertid kan et panikkanfall stoppe alene. Å ha en plan om hvordan du skal håndtere panikkanfall, kan du kanskje kontrollere symptomene dine og unngå en reise som ikke er nødvendig for beredskapsrommet.

• Bruk distraksjon ved å konsentrere seg om en & # 8217;. For eksempel: Åpne og lukk knyttneve, telle opptil 50 eller recitere alfabetet for å tvinge deg til å konsentrere deg om noe annet enn hvordan du føler deg.
• Puste med ruffede lepper eller andre pusteøvelser kan kontrollere symptomene. Også meditasjon eller sang kan være nyttig.
• Positive bilder: Tenk deg et sted du helst vil være som en strand, åpen eng eller en fjellstrøm. Prøv å forestille seg å være der, stille og puste lettere.
• Ikke drikk alkohol eller koffein og røyking under et panikkanfall. Disse kan forverre dine symptomer. Inhalatorer anbefales ikke.
• Få profesjonell hjelp: En konsulent kan lære deg andre verktøy for å håndtere angst og panikk

Judith Marcin, MD Familie Medisin Svarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.