Frosset i søvn: Årsaker og forebygging

Beskrivelse

Fart: de gjør alt. Også kalt passerende gass, frykter er bare et overskudd av gass som forlater fordøyelsessystemet ditt gjennom anusen.

Gassen akkumuleres i fordøyelsessystemet mens kroppen din behandler maten du spiser. Det danner oftere i # 8217; tarmkrassus (kolon) når bakterier fordøyer karbohydrater som ikke er fordøyd i # 8217; mykt tarm.

Noen bakterier absorberer en del av gassen, men resten blir utvist fra kroppen gjennom # 8217; anus som en fart eller gjennom munnen som en burp. Når en person ikke klarer å bli kvitt overflødig gass, kan han prøve gassmerter eller gassakkumulering i mage-tarmkanalen.

Matvarer som er rik på fibre, forårsaker vanligvis gass. Disse inkluderer bønner og erter (belgfrukter), frukt, grønnsaker og integrert frokostblandinger.

Selv om disse matene kan øke gassen i kroppen, er fibrene viktige for å holde fordøyelsessystemet sunt og å justere blodsukkeret og kolesterolnivået. Andre årsaker til gassøkning i fordøyelsessystemet inkluderer:

 • Konsumere karbonatiserte drikker som brus og øl
 • Spisevaner som gjør deg svelg luft, som å spise for fort, drikker med strå, suger godteri, tygger dekk eller snakk mens du tygger
 • Fiber kosttilskudd som inneholder psillio, som metamucil
 • Sukker erstatninger (også kalt kunstige søtningsmidler), som sorbitol, mannitolo og xylitol, som finnes i noen matvarer og drikkevarer uten sukker

Du kan frykte i søvn?

Du kan frykte mens du sover fordi analfinkteren slapper av litt når de akkumuleres gass. Dette kan tillate utilsiktet utslipp av små mengder gass.

De fleste skjønner ikke å frykte i søvn. Noen ganger kan lyden av en fart våkne opp i et øyeblikk av søvn når du er litt bevisst, for eksempel når du sovner eller under en lett søvn.

Den vanligste måten folk lærer at de omsorg i søvn er om noen andre, som deres partner, forteller ham.

Fart og poop

Hvis folk frykter under søvn, fordi de ikke kutter under søvn? Den anal sphincter er avslappet under søvn, men akkurat nok til å tillate utslipp av små mengder gass.

De fleste pokker på samme tid hver dag, generelt under våkne timer, fordi deres kropp har en tendens til å følge et vanlig program.

En mulig grunn til at du kanskje føler behovet for å våkne opp fra søvn for å få en tarmbevegelse, er hvis du er syk eller hvis du reiste mye og ditt badprogram er flyttet.

Frykter er som snorking?

De fleste mennesker kjemper ikke ofte. I stedet skjer det når overflødig gass akkumuleres i kroppen. Dette kan være et resultat av sykdommer, fordøyelsessykdommer, matintoleranser, stress, endringer i spisevaner eller hormonelle endringer.

Snorking under søvn er mye mer vanlig. Selv om snorking, som farts, produserer mye støy, er ikke relatert oppførsel.

Snorking er en akutt støy som oppstår når luften som puster har noe som hindrer strømmen, for eksempel når de beveger seg utover det avslappede myke vevet i halsen. Det er ikke relatert til gassen i fordøyelsessystemet. Dette gjør stoffer vibrere og lager ekstra lyder.

Snorking kan også være en plage for din partner. Og i noen tilfeller kan det være et tegn på et alvorlig helseproblem. Snorking kan være relatert til:

 • Kjønn. Menn russiske kvinner oftest.
 • Vekt. Å være overvektig eller overvektig øker risikoen for snorking.
 • Anatomi. Å ha en myk topp av den lengste eller tykkere munnen, kan en viderekoblet septum i nesen eller store mandler begrense luftveiene og forårsake snorking.
 • Forbruk vaner. L’Alkohol slapper av i halsenes muskler, og øker risikoen for snorking.
 • Obstruktiv søvnapné (OSA). Med dristig, slynger halsmusklene intermittent, krymper og blokkerer luftveiene. Dette gjør at du starter og slutter å puste gjentatte ganger under søvn.

Fartfrekvens

Den gjennomsnittlige fartpersonen Fra 5 til 15 ganger om dagen. Personer med visse fordøyelsesforstyrrelser kan oppleve flere gasser. Noen kjente lidelser som skal være forbundet med økt gass inkluderer:

 • Crohns sykdom
 • Matintoleranser som L’laktoseintoleranse
 • cøliaki
 • forstoppelse
 • Endringer i intestinale bakterier
 • Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm (IBS)

Også de som lider hormonelle endringer, som de med menstruasjonssykdommer eller gravide eller menstruasjon, kan oppleve en gassøkning.

Folk som forbruker mat som inneholder store mengder fibre, som vegetarianere og veganer, kan også oppleve flere gasser. Matvarer som inneholder fibre er generelt sunne og bør være en del av et sunt kosthold. Men forårsaker gass.

Hvordan ikke å frykte i søvn

Hvis du prøver å redusere mengden farts under søvn (og i løpet av dagen) kan noen enkle justeringer til din livsstil hjelpe deg.

Ta bort

I de fleste tilfeller kan noen enkle endringer i din livsstil hjelpe deg med å redusere gassakkumuleringen og slutte å svinge under søvn.

Fryktet i søvn er vanligvis ikke farlig for helse. Men i andre tilfeller kan overskudd av gass være et tegn på et mer alvorlig problem som krever behandling.

Hvis du skjønner at du plutselig begynner å frykte under søvn, for å avgi for store mengder gass i løpet av dagen eller prøve irriterende gasspine, se en lege. Behandling av enhver underliggende tilstand kan bidra til å redusere gassiness og forbedre livskvaliteten.