Bromidrose: Årsaker, behandling og andre

Cos’det er bromidrose?

Bromidrose er en dårlig kropps lukt relatert til svette.

Svette seg selv har faktisk ingen lukt. Det er bare når svette møter bakterier på huden som en lukt kan dukke opp. Dessuten er BROMIDROSE ALL’BROMIDROSE er også kjent med andre kliniske termer, inkludert osmidrose og bromidrose.

Bromidrose kan ofte bli kurert eller forhindret ved å modifisere hygieniske vaner, selv om det også er medisinske behandlingsalternativer.

Våre initiativer

Du har to typer svettekjertler: Apocrine og acranes. Bromidrose er vanligvis relatert til sekresjonene til apokrine kjertlene. Men begge typer svettekjertler kan føre til en unormal kropps lukt.

Apocrine kjertlene er hovedsakelig funnet i armhulene, Dell’lysken og brystet. Svingen av apokrine kjertlene har en tendens til å være tettere enn det som produseres av akran kjertlene. Apocrino svetten inneholder også kjemikalier som kalles feromoner, som er hormoner som er bestemt for å få effekt på andre. Folk og dyr frigjør feromoner for å tiltrekke seg en følgesvenn, for eksempel.

Når apokrine svetten slippes, er den fargeløs og luktfri. Når bakterier på kroppen begynner å bryte ned tørre svette, kan en offensiv lukt forårsake personer med bromidrose.

Apocrine kjertlene aktiverer ikke opp til puberteten. Det er derfor Bo er vanligvis ikke et problem blant små barn.

De eksentriske svettekjertlene er i hele kroppen. Eksentrisk svette er også luktfri og fargeløs til begynnelsen, selv om den inneholder en litt saltet løsning. En dårlig lukt kan også utvikle seg når bakteriene på huden bryter opp svette excit. L’lukt av svette spenning kan også gjenspeile noen matvarer som du kanskje har spist (som hvitløk), alkohol du har konsumert eller noen medisiner du har tatt.

Diagnose

Bromidrose er lett å diagnostisere. Legen din skal kunne identifisere tilstanden basert på parfymen din. Du kan kanskje ikke høre noen lukt hvis du ikke bytter eller hvis du ikke tok en dusj. Legen kan be deg om å se deg etter trening eller kunne få deg til å trene på tredemølle, for eksempel alle & # 8217;.

Legen vil også undersøke din medisinske historie for å se etter mulige årsaker på bunnen av din BO. Betingelser som diabetes og lever- og nyresykdommer kan bidra til en unormalt sterk kropps lukt.

Behandling

De passende terapeutiske tilnærmingene for bromidrose er basert på alvorlighetsgraden av tilstanden. I noen tilfeller er forebyggende tiltak tilstrekkelig. I de mest alvorlige tilfellene kan løsningen være fjerning av de offensive svettekjertlene. Behandlingsalternativer inkluderer:

Botox

Botulinum toksin A (Botox), som virker blokkerende nervesiske pulser til musklene, kan injiseres i # 8217; armhulen for å blokkere nerveimpulser med svettekjertler. Ulempen med behandlingen med Botox er at den forsvinner etter en PO & # 8216; så det kan ta et par ganger alle & # 8217;. Botox brukes også til svette hender og føtter.

Fettsuging

En måte å redusere apokrin svette på er å fjerne svettekjertlene selv. Du har kanskje hørt om fettsuging i forhold til fjerning av fett fra den sentrale delen eller andre deler av kroppen. Spesielle rør er satt inn med forsiktighet i kroppen og fettet ekstraheres.

Det samme konseptet kan påføres svettekjertlene under armene. Et veldig lite sugestør, kalt kanyle, settes inn under huden. Det blir deretter rørt langs den nedre delen av huden, og fjerner svettekjertlene mens du fortsetter. Denne prosessen kan etterlate noen kjertler i posisjon som kan fortsette å forårsake en «8217; overdreven svette.

I noen tilfeller er de første positive resultatene av en lavere svette og lukt resultatet av skadede nerver. Når bedøvede nerver repareres under fettsuging, kan de samme problemene sikkerhetskopieres.

Det er noen oppmuntrende fremgang i ultralyd fettsuging bruk, ved hjelp av den vibrerende energien for å bedre fjerne de målrettede svette kjertlene.

Kirurgi

En mer invasiv måte å fjerne svettekjertlene eller nerver som forårsaker svette er gjennom kirurgi. En prosedyre som kalles endoskopisk sympathektomi bruker små graveringer og spesialverktøy for å ødelegge brystnervene som fører til aksillære svettekjertlene. Prosedyren er gyldig i 5-10 år.

En annen minimal invasiv behandling kalles elektrokirurgi. Den er laget med små isolerte nåler. For en periode på forskjellige behandlinger kan en lege bruke nåler for å fjerne svette kjertler.

En kirurg kan også fjerne svettekjertlene gjennom en’mer tradisjonell drift. Dette starter med A’gravering under armhulen. Tillater kirurgen å se tydelig hvor kjertlene er. Denne typen kirurgi kalles hudreseksjon og forlater arr på overflaten av huden. Tende å bli brukt med folk som også har hydrosadenitten, en kronisk tilstand av huden som etterlater deg med klumper under armhulene og i andre deler av kroppen.

Husholdningsartikler

Før du prøver noen invasiv prosedyre, bør du prøve noen grunnleggende hygieniske strategier. Disse kan bidra til å redusere antall bakterier som samhandler med svetten din. Disse triksene for å slå Bo er et flott utgangspunkt.

Fordi bromidrose utløses av bakterievirkningen på huden, kan en hyppig vasking være tilstrekkelig til å nøytralisere bakterier. Det kan være nyttig å vaske minst hver dag med såpe og vann. Hvis lukten er plassert til armhulene, kan du for eksempel konsentrere deg rengjøringsarbeidet der.

En antiseptisk såpe og antibakterielle kremer som inneholder erytromycin og clindamycin kan også være nyttig.

En sterk deodorant eller antiprity kan spille en nøkkelrolle for å minimere lukten. Det er også tilrådelig å kutte hårets hår.

Du bør også vaske klærne regelmessig og fjerne klærne som er svette så snart som mulig. Mens noen klær kan brukes mer enn en gang før vask som en generell regel, hvis du lider av bromidrose, må du kanskje vaske etter hver bruk. En tankstue kan bidra til å forhindre at lukten når de ytre lagene av klær.

Komplikasjoner

For noen mennesker betyr bromidrose mer enn å ha bo. Det kan være et tegn på A’annen medisinsk tilstand. Disse inkluderer:

  • Axillary Trichomycosis (A’infeksjon av hårsekk under armen)
  • erytrasma (A’overflate hud infeksjon)
  • Intrigine (utslett)
  • Type 2 diabetes

Selv fedme kan være en faktor som bidrar til bromidrose.

Bunnlinjen

Noen lukt under armhulene eller andre deler av den svette kroppen er normal, spesielt under puberteten. Ta et bad regelmessig, bruk en deodorant eller antipraspirant og bruk rene klær kan være tilstrekkelig til å nøytralisere den nedre boen. Du bør først prøve disse tilnærmingene.

Men hvis problemet ikke kan være inneholdt med hygienen, snakker med legen din om andre behandlingsalternativer. Rådfør deg med en hudlege for å se om en hudtilstand kan bli verre ting. Bromidrose kan være en vanskelig tilstand, men det kan behandles for mange mennesker.