Katabolisme vs anabolisme: hormoner, kroppsvekt og øvelser

Beskrivelse

Metabolismen din innebærer en rekke prosesser som alle levende vesener bruker til å holde kroppene sine. Disse prosessene inkluderer både L’anabolisme og katabolisme. Begge hjelper til med å organisere molekylene ved å frigjøre og fange energi for å holde kroppen som kjører sterk. Disse metabolismefasene finner sted samtidig.

L’Anabolisme fokuserer på vekst og konstruksjon: Organisasjonen av molekyler. I denne prosessen blir små og enkle molekyler transformert til større og mer komplekse molekyler. Et eksempel på anabolisme er glukaceogenese. Dette er når leveren og nyrene produserer glukose fra ikke-karbohydratkilder.

Katabolisme er hva som skjer når du fordøyer mat og molekyler bryter inn i kroppen som skal brukes som energi. De store og komplekse molekylene i kroppen brytes ned i mindre og enklere molekyler. Et eksempel på katabolisme er glykolyse. Denne prosessen er nesten det motsatte av glukonogenesen.

Forståelse # 8217; anabolisme og katabolisme kan hjelpe deg med å trene mer effektivt for å miste fett og øke muskelmassen. Til og med hvile er en del av ligningen. Metabolismen din er på jobb selv når du sover.

Hormoner involvert i katabolisme og # 8217; anabolisme

Hormonene dine spiller en viktig rolle i disse prosessene. Ulike hormoner i kroppen er forbundet med # 8217; anabolisme og katabolisme.

L’Anabolisme innebærer hormoner:

 • østrogen
 • insulin
 • Veksthormon
 • testosteron

Katabolismen innebærer hormoner:

 • adrenalin
 • Cortisol
 • cytokin
 • glukagon

Enhver avbrudd av hormonene dine, for eksempel skjoldbruskkjertelen, kan også påvirke disse prosessene og din generelle metabolisme. For eksempel a Liten studio På bodybuilers undersøkte sin anabole katabolske hormonbalanse samtidig som de forbereder konkurransen. Noen av mennene har fortsatt opplæring og spiser som vanlig, mens andre har vært begrenset til energi for å redusere kroppsfett.

Den lave energiforbruket har sett signifikante reduksjoner i kroppsfett og muskelmasse enn kontrollgruppen. Selv deres nivå av insulin og veksthormon har redusert i løpet av studien. Testosteronnivåer har også redusert mellom 11 og 5 uker før konkurransen. Med andre ord, SECHI20; anabole veier & # 8221; av menn de ble kompromittert, selv i de som hyret et høyt proteininnhold.

Forskere har konkludert med at bodybuilers kan trenge å bruke andre ernæringsmessige strategier for å hindre en katabolisk effekt før konkurranse.

Som katabolisme og # 8217; anabolisme påvirker kroppsvekt

Fordi and Abobolismen og katabolismen er en del av metabolismen, påvirker disse prosessene kroppsvekten. Husk: Når du er i en anabole tilstand, bygger du og opprettholder muskelmassen din. Når du er i en katabolsk tilstand, er du nede eller mister total masse, både fett og muskler.

Du kan kanskje manipulere kroppsvekten din ved å forstå disse prosessene og din generelle metabolisme. Både den anabole og katabolske prosessen fører til tap av fett over tid. Når det gjelder vekten på veieskalaen som en referanseparameter, kan ting imidlertid bli litt og 3216 komplisert.

 • Hvis du lager mange anabole arbeidsplass, vil du ha en tendens til å miste fett og vedlikeholde eller til og med øke muskelmassen. Musklene er tettere enn fett, så kroppsvekten din og # 8217; kroppsmasseindeksen kan forbli høyere til tross for en slank fysiker.
 • Katabolske treningsøkter, D’andre deler, kan hjelpe deg med å gå ned i vekt ved å trene både fett og muskler. Du vil være mindre, men du vil også ha en mye mindre kritisk muskelmasse.

Du kan tenke på disse prosessene som en Ligning for å forutsi om du kan miste eller øke vekten.

Ta katabolisme (hvor mye energi det produserer kroppen din) og ilarei l’anabolisme (hvor mye energi bruker kroppen din). Hvis du produserer mer enn du bruker, kan du samle pund fordi energien er lagret som fett. Hvis du bruker mer enn du produserer, kan motsatt skje.

Det er selvfølgelig unntak, spesielt hvis du lider av underliggende medisinske forhold som påvirker hormonene dine.

Katabolske og anabole øvelser

Arbeid kroppen din på forskjellige måter kan gi forskjellige resultater. Cardio og L’kraftopplæring er hver assosiert med forskjellige metabolske prosesser. Slik får du mest mulig ut av treningsøktene dine, avhengig av dine mål.

Katabolisk

De katabolske øvelsene er aerobiske øvelser eller kardio. De kan inkludere bevegelser, som en tur, svømming og sykkel, hvor du er i en tilstand av konstant aktivitet i en relativt lang periode. I følge American College of Sports Medicine, Prøv å få minst følgende mengder aerob trening hver uke:

 • 150 minutter med moderat intensitet, eller
 • 75 minutter med kraftig intensitet

Dette er vanligvis delt inn i tre eller fem dager med trening. Hvis du har en historie med helsemessige forhold, kontakt legen din for å få # 8217; ok før du starter dette regimet.

Hjertefrekvens, blodtrykk og puste øker under den katabolske øvelsen. Kroppen bryter ut glykogenet under svette økter for å bruke det som drivstoff. Når du kjører karbohydratreserver, bruker kortisolen i kroppen din aminosyrer for å skape energi.

Som et resultat kan katabolske øvelser hjelpe deg med å bygge et sunt hjerte og lunger. Men de kan også miste kroppsmasse, både muskel og fet. Effektivt ødelegger muskler over tid. Noen av disse musklene kan gjenoppbygges under søvn eller hvile åtte timer eller mer gjennom spontane anabole prosesser.

Anabole

Hvis du ønsker å bygge muskler, være i en katabolsk tilstand for lenge, kan det fungere mot deg. Det kan redusere muskelmasse og til og med kompromiss generell helse. Forhindre katabolisme betyr å opprettholde en god balanse mellom ernæring, opplæring og gjenoppretting.

Muskulaturen kan opprettholdes trene tre eller fire dager i uken. Følgende eksempel treningsprogram kan hjelpe deg med å holde deg i en tilstand av konstruksjon eller anabole. Prøv å konsentrere seg om et område på en dag, hviler i midten.

Muskelgrupper Brystøvelser, Abdominals • Benk tilbøyelig med Barbell
• Flat benk med dumbbells
• Kryssede kabler
• Crunch (3 serie 25 repetisjon) quadriceps, baklår muskler, kalver • Stretching ben squat med barbell
• Presser for tilbøyelige ben
• Sink med dumbbells
• Ben krølle stående
• Benkrøllen ligger
• Løfting av maskinen på maskinen som står, biceps og abdominals • Pullup med brede stikkontakter (3 serier på 10 repetisjoner)
• Lat Pulldown med tett grep
• Rematore med bøyd barbell
• Deadlift med Barbell
• Løfting av suspenderte ben (3 serier av 25 repetisjoner) skuldre, triceps • skulderpress med sittende dumbbells
• Lateral løfting med dumbbells stående
• Inverse fly
• Skuldert hevet med dumbbells
• Triceps pushdown
• Forlengelse av triceps som ligger ned

Med mindre annet er angitt, utfør hver øvelse i 3 serier på 15 repetisjoner, arbeider opptil 12 og deretter 8 repetisjoner. Alt i alt, for å holde seg i en anabole stat og opprettholde muskelmasse, må du trene på denne måten regelmessig.

Jobber sammen

Du kan også gjøre øvelser som er en blanding av anabole og katabolske. Et allsidig treningsprogram bør inneholde både L’aerob trening og kraft. Sprint og andre treningsøkter med høy intensitetsintervaller (HIIT) er gode eksempler. I denne typen trening jobber kroppen din hardt både på kardiovaskulær motstand og kraft. Resultatet er å bygge muskler og miste fett.

Forskere undersøkte Denne ideen ved å kjøre deltakere i 250 meter fire ganger på tredemølle alle 8217; 80% av deres maksimale hastighetskapasitet. De hvilte tre minutter mellom sprintene. Deres resultater viste endringer i # 8217; anabole katabolsk balanse mellom hormoner. Testosteron har for eksempel økt betydelig, og viser involvering av anabole prosessen.

Bunnlinjen

L’Anabolisme krever at energi skal vokse og bygge. Katabolisme bruker energi til å bryte ned. Disse metabolske prosessene jobber sammen i alle levende organismer for å gjøre ting som å produsere energi og reparasjonsceller.

Å forstå forskjellen mellom anabole og katabolske prosesser kan hjelpe deg med å nå dine mål i treningsstudioet og balansen. Uansett hva du prøver å få, en vanlig trening og # 8211; Kardio og styrketrening & # 8211; I tillegg til en diett som er rik på hele mat, kan du hjelpe deg å holde deg frisk inne og ute.