Mikronedling gjør vondt? Hvordan minimere potensiell smerte

Micronedling bruker den naturlige kapasiteten til hudkollagenproduksjonen for å behandle visse hudforhold. Prosedyren bruker nåler til å opprette & # 8220; Micro & # 8221; Pakker i huden som i sin tur fremmer kollagenproduksjon og hudhelbredelse.

Mikronedling kan bidra til å redusere utseendet på akne arr, hyperpigmentering, solflekker og til og med rynker. Men det gjør vondt?

I denne artikkelen vil vi undersøke hvor mye smerte er involvert og trinnene du kan adoptere for å gjøre prosedyren mindre smertefull.

Mikronedling gjør vondt?

Mikronedling, også kjent som kollagen induksjonsterapi eller Perkutan kollagen produksjon, Det er en minimal invasiv kosmetisk prosedyre.

Formålet med mikronedlingen er å pierce det ytre laget av huden og utløse helbredelsesprosessen. Dette fremmer kollagenproduksjon og utskifting av nye hudceller.

L’hele prosedyren tar ca 2 timer å bli fullført. En hudlege eller en plastikkirurg sertifisert av styret utfører prosedyren. I enkelte stater kan skjønnhetspleie også utføre denne kosmetiske prosedyren.

Før prosedyren

Legen vil anvende en aktuell bedøvelse om 45-60 minutter før startsiden. Dette bidrar til å numre området og redusere smerten som kan advares under prosedyren.

Under prosedyren

Legen vil bruke et verktøy som inneholder små nåler, en dermapen eller en dermaroller, for å utføre prosedyren.

Micronedling-verktøyet steriliseres og kun beregnet for engangsbruk. Når prosedyren startet, vil legen utføre instrumentet jevnt på huden for å skape små hull i corneumlaget, det ytre laget av huden. Den delen av mikronedling av prosedyren tar ca 15-30 minutter.

Den vanligste følelsen under prosedyren er en varm og skrapete følelse når instrumentet flyttes rundt ansiktet. Du kan også legge merke til litt og smerte i områder & # 8220; Bone & # 8221; ansikt, som håret hengende, panne og kjeve.

Ellers, L’topisk anestetisk applikasjon gjør denne prosedyren relativt smertefri.

Etter prosedyren

Etter prosedyren vil legen bruke saltvannsputer på huden. I noen tilfeller kan de påføre en gelmaske for å hjelpe deg med å roe huden og redusere betennelsen og rødheten. De kan også foreskrive kremer og lotioner som vil hjelpe med hudhelingsprosessen.

Du kan forlate kontoret umiddelbart etter avtalen din. Det er ingen døde døde tider. Du kan merke en PO & # 8216; rødhet og litt liten hudirritasjon i 2 eller 3 dager etter prosedyren, men dette er generelt ikke å bekymre seg for og bør forsvinne når huden helbreder.

Det tar tid for dannelsen av ny kollagen. Vanligvis må du vente fra 2 til 6 uker mellom økter for å tillate huden å reparere seg selv. Det kan være nødvendig med tre til fire økter for å se åpenbare resultater fra mikronedling.

Det er ting du kan gjøre for å minimere smerte?

Selv om mikronedling er en relativt smertefri prosedyre, kan du fortsatt prøve litt ubehag. Det er noen ting du kan gjøre før og etter prosedyren for å minimere smerten du kan prøve.

Før prosedyren

For å minimere smerte før prosedyren:

 • Unngå å bruke hudprodukter som øker følsomheten, for eksempel retinoider eller eksfoliatorer.
 • Unngå laser eller overeksponeringsprosedyrer til solen før behandling. Dette kan skade huden og øke følsomheten.
 • Ikke avsløre deg selv, distribuere voks eller bruk hårfjerningsprodukter før prosedyren. Dette kan føre til en økning i hudfølsomheten.
 • Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at forberedelse av huden med vitamin A og vitamin C-formuleringer kan bidra til å fremme kollagenproduksjon.

Etter prosedyren

For å minimere smerte etter prosedyren:

 • Pass på at du følger alle postoperative instruksjonene fra legen din.
 • Påfør foreskrevne eller anbefalte aktuelle kremer og lotioner for å holde huden hydrert og redusere betennelsen.
 • Unngå å vaske ansiktet ditt med noe annet enn det er varmt vann og delikat vaskemiddel i 48-72 timer etter prosedyren.
 • Unngå å blande i minst 48-72 timer etter prosedyren. Når du bruker sminke, bruk bare rene børster.
 • Unngå direkte sollys i 48-72 timer etter prosedyren. Hvis du skal gå ut, ikke glem å bruke solkremet.
 • Unngå å bruke aggressive og eksfolierende vaskemidler etter prosedyren. De kan forårsake mer irritasjon og betennelse under hudhelbredelse.

Dimensjonene og lengden på Microaghi kan påvirke ubehagsnivået

Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at typen, lengden og antallet Microaghi har innvirkning på mengden smerte som noen kan prøve under prosedyren.

Ifølge forskere kan lengre mikroaghi forårsake en syv ganger økning i smerte, mens mer mikroaghi kan forårsake en dobbel smerte som stiger.

Hvis de er redd for at prosedyren kan være smertefull, kontakt legen din for å diskutere dine bekymringer. De kan gi deg informasjon om verktøyene de bruker, i tillegg til å gi råd til eventuelle trinn som skal utføres før prosedyren for å minimere smerte.

Hva er fordelene med mikronedling?

Mikronedling har blitt studert og brukt som en behandling for en rekke Hudforholdene, Inkludert:

Forskning har vist at mikronedling også kan være effektiv for å redusere tegn på aldring.

I en Liten studio Siden 2018 mottok 48 studio deltakere fire mikronedling økter hver 30. dag. På slutten av 150 dager bemerket forskerne at prosedyren var i stand til å forbedre betydelig:

 • rynke
 • subtile linjer
 • Hud tekstur
 • Flaccid hud

Samlet sett er Micronedling en effektiv kosmetisk prosedyre med minimal smerte, minimum gjenopprettingstid og gode resultater for en rekke hudtyper og problemer.

Hva er risikoen for mikronedling?

Selv om mikronedling er en sikker og effektiv prosedyre, er det noen potensielle risikoer og bivirkninger. Disse inkluderer:

 • Håndvind av huden, også kalt erytem
 • hudirritasjon
 • hudbetennelse
 • tørr hud
 • hyperpigmentering
 • Overfølsomhet
 • kviser flare
 • herpes flare
 • infeksjoner

Det er normalt å ha litt & # 8216; rødhet og betennelse i huden etter prosedyren.

For noen mennesker kan betennelsen føre til hyperpigmentering og eksacerbasjoner av andre forhold, for eksempel akne og # 8217; herpes. Men de fleste utsatt for mikronedling, opplever ikke mer alvorlige bivirkninger.

Hvilke tegn eller symptomer rettferdiggjør en reise fra legen din?

Micronedling er en prosedyre som alltid skal utføres av en autorisert profesjonell i et sterilt miljø for å minimere risiko.

Hvis du merker et av følgende symptomer etter avtalen med mikronedling, kan du umiddelbart konsultere en lege:

 • opphovning
 • ekkymose
 • peeling
 • blødning

Selv om sjeldne, kan noen av disse symptomene være et tegn på en alvorlig reaksjon på prosedyren eller potensiell hudinfeksjon.

Ta bort

Micronedling er en kosmetisk prosedyre som brukes til behandling av hudsykdommer som arr, alopecia, vitiligo og mer.

Under en mikronedling sesjon er det ytre laget av huden prikket med mikroaghi for å fremme kollagendannelse og hudgenvekst. Prosedyren er ikke for smertefullt. Det er måter å minimere ubehag på.

De vanligste bivirkningene av mikronedling er rødhet og hudirritasjon.

Micronedling krever flere økter for å virkelig se resultater, men forskning har vist at det er en effektiv og minimal invasiv måte å forbedre hudens helse.

Det virker virkelig: Dermarolling