Papillær Urotelkarsinom: Behandling, Prognose og mer

Beskrivelse

Papillær urotelkarsinom er en type blærekreft. Start i urtelceller i blærebelegg. Urotelceller samarbeider også L’urinrør, urreterier og andre deler av urinveiene. Kreft kan også starte på disse områdene.

Papillære svulster er tynne skjermer som ligner fingrene som starter i blærbelegget og strekker seg til blæresenteret. Noen ganger forblir disse svulstene i blæren uten å vokse eller spre seg. Men de mest aggressive typer av denne kreften kan spre seg til andre organer.

Typer og faser

En papillær svulst kan være ikke-invasiv eller invasiv. Ikke-invasive tumorer er bare i blærens indre lag. De har ikke nådd de dypeste lagene i blæren, og de har heller ikke spredt seg til andre organer. Invasive tumorer har vokst i de dypeste lagene i blæren. Det er mer sannsynlig å spre seg.

Papillær svulster kan også være lav eller høy klasse. Lavt karakter tumorer ligner flere normale celler og har en tendens til å vokse sakte. Høykvalitets tumorceller virker mer unormale og kan vokse raskt.

Basert på disse kategoriene er blærepapillære svulster delt inn i fire typer:

 • Papilloma: Dette er en godartet svulst som vokser fra blæren belegget.
 • Neoplasma Urotelial Papillary Lav potensiell ondartet (Punlmp): Det er en prekanisk vekst. Det er usannsynlig å vokse og spre seg.
 • Lav klasse papillær urothelisk karsinom: disse tumorene har en tendens til å vokse sakte, men kan gjenta etter behandling.
 • Høy klasse Utrothelial Papillary Carcinoma: Disse svulstene vokser raskere og er mer sannsynlig å spre seg.

scene

Blærekreft er organisert basert på hva som er aggressivt og hvor det har spredt seg.

Stadion 0A: Dette kalles også ikke-invasivt papillær urtelkarsinom. Denne ikke-invasive tumoren i begynnelsen er bare funnet i det indre blærebelegget. Det har ikke vokst i muskelen eller i bindevevet i blæren.

Trinn 1: Kreft vokste opp i foringen av den indre blæren, men nå ikke muskelen i blæren veggen.

Fase 2: Kreft har spredt seg til blærens muskel. Nå regnes det som invasiv kreft. Imidlertid har scenekreft 2 ikke spredt seg til lymfeknuter.

Trinn 3: Kreft har spredt seg til stofflaget rundt blæren. Han kunne ha spredt seg til prostata i en mann eller i # 8217; livmor og vagina i en kvinne. Det har ikke spredt seg til lymfeknuter eller andre organer.

Fase 4: Kreft kan ha spredt seg til lymfeknuter og andre deler av kroppen.

Symptomer

Symptomene på denne typen blærekreft inkluderer:

 • Blod i urinen
 • et presserende behov for å urinere
 • trenger å urinere oftere enn vanlig
 • smerte under urinering

Når kreft sprer seg, kan symptomene inkludere:

 • tap av Appetit
 • Vekttap
 • Lumbal ryggsmerter
 • nattlige svette
 • utmattelse
 • svakhet
 • feber
 • Hevelse på føttene

Våre initiativer

Årsakene til urteliske svulster inkluderer:

Røyk: Sigarettrøyk er hovedårsaken til alle blære tumorer, inkludert urteliske svulster. Hvis du røyker, bo for tre ganger mer sannsynlig Å trekke sammen blærekreft som noen som ikke røyker.

Kjemisk skjerm: L’Eksponering for visse kjemikalier på jobben kan øke risikoen. Folk som arbeider i sektoren av gummi, vev, maling, utskrift og fargestoffer kan bli utsatt for ulike kjemikalier som har vært knyttet til blærekreft.

Medisiner og kosttilskudd: Overdreven bruk av ALGESICS som inneholder fenacetin, kan øke risikoen for denne kreften. Herbal kosttilskudd som inneholder aristolyoksyre kan også øke risikoen.

Infeksjoner eller kronisk blæreirritasjon: Å ha gjentatte infeksjoner eller beregninger av urinveiene var knyttet til blærekreft, selv om denne kreften ikke har vist seg å forårsake.

Familiehistorie: Noen blære tumorer er kjent. Urotelkreft er mer vanlig i familier med Lynch Syndrome, en arvelig tilstand som gjør at folk mer omstendigheter skal kontrakt forskjellige typer kreft.

Andre faktorer: Andre faktorer som kan føre til papillær urtelkarsinom inkluderer:

 • Eksponering for arsenen
 • Noen genetiske mutasjoner
 • Tidligere behandling med noen kjemoterapi medisiner, som cyklofosfamid
 • Tidligere bekkenstråling

Som behandles og administreres?

Behandlingen du mottar, avhenger av scenen av kreften din.

Fase 0

Ikke-invasiv papillær karsinom behandles ofte med en prosedyre som kalles transurteral reseksjon av blære tumorer (Turbt). Kirurgen plasserer et verktøy på blæren og fjerner noe unormalt stoff.

1. stadie

Fase 1 Tumorer behandles med turbos etterfulgt av intravesisk terapi. Under intravesisk terapi setter legen et kateter i blæren for å administrere legemidlet direkte i blæren. Du kan få L’immunterapi eller kjemoterapi på denne måten.

L’Immunterapi bruker en type bakterie kalt Bacillus Calrasette-Guerin (BCG). Disse bakteriene varsle immunforsvaret, som angriper blærens tumorceller. Kjemoterapi bruker kjemikalier til å drepe kreftceller.

Fase 2

Fase 2 Tumorer behandles med en delvis eller total cystecomi, avhengig av blærens dybde som kreft har vokst. Delvis cystektomi fjerner delen av blæren der kreft er funnet. Total cystektomi fjerner hele blæren;. Selv de nærliggende lymfeknuter kan fjernes.

Du kan gjennomgå kjemoterapi før eller etter operasjonen for å hindre kreft fra gjentakende.

Fase 3

Behandling inkluderer delvis eller total cystektomi, sammen med kjemoterapi. Også radioterapi og «8217; immunterapi kan være alternativer.

Fase 4

Kjemoterapi er den viktigste behandlingen for scenekreft 4. Du kan også ha stråling eller immunterapi. Selv kirurgi kan være en «8217;.

Prognose og forventet levealder

Generelt har papillære urteliske svulster en bedre prognose enn andre typer blærekreft. Ditt spesifikke perspektiv avhenger av scenen og graden av kreften din. Høykvalitets tumorer kan spre seg. Papillære svulster med lav klasse er mindre sannsynlig å spre seg. Papillær svulster kan også komme tilbake etter å ha blitt behandlet.

Overlevelsesrater

Fem år av Overlevelsesrater For alle typer blærekreft er kreft:

 • Stadion 0: 98 prosent
 • Stadion 1: 88 prosent
 • Stadion 2: 63 prosent
 • Stadion 3: 46 prosent
 • Stadion 4: 15 prosent

Disse overlevelsesratene inkluderer alle typer blærekreft, ikke bare papillær svulster. Jeg er bare bare estimater. De kan ikke forutsi hva ditt perspektiv vil være.

Diagnostisere tidlig blærekreft vil gi deg de beste sjansene for overlevelse.

Outlook

Ditt perspektiv avhenger av scenen av kreften din. De papillære urotheliale svulster i begynnelsen har en utmerket prognose med høy overlevelsesrate. Invasive avanserte scenen tumorer kan være vanskeligere å behandle.

Hvis du har en avansert scenekreft, og du har utmattet behandlingsalternativer, kan du vurdere L’Registrering i en klinisk eksperimentering. Disse studiene tester nye kreftbehandlinger før de er tilgjengelige for publikum. Spør legen din om en klinisk prøve er riktig for deg.