Jeg har leddgikt? De første symptomene

Begynner artrittet

Det anslås at 1 amerikaner ut av 5 over 18 år har leddgikt i minst en & # 8217; artikulasjon, ifølge Leddgikt fundament. L & # 8217; leddgikt utvikler seg når brusk som absorberer sjokkene som normalt amorterer benet, ikke kan fungere normalt. Dette kan skyldes # 8217; brusk slitasje gjennom årene eller # 8217; betennelse i artikulasjonen. Med sin normale skadede pute kan artikulasjonen blåse eller bli vanskelig å bevege seg. Avhengig av leddene som er berørt av artikulasjonene, kan artrittet, sykdommen gjøre det vanskelig å gå, åpne bokser eller spille andre daglige aktiviteter.

Smerte

Det er mer enn 100 unike forhold klassifisert som leddgikt, hver med forskjellige symptomer. Generelt er det første tegn på leddgikt smerten, også kalt Arthralgia. Dette kan virke som en kjedelig smerte eller en brennende følelse. Ofte begynner smerte etter å ha brukt mye L & # 8217; artikulasjon, for eksempel hvis du har hagearbeid eller hvis du nettopp har klatret en trapper rampe. Noen mennesker føler smerte først om morgenen. Andre rapporterer en smertefull følelse hver gang det regner eller endrer fuktigheten.

Opphovning

Når leddene blir smertefulle, kan de også svulme. Hevelsen oppstår på grunn av den sinoviale væsken i # 8217; artikulasjon. Synovialvæsken er normal og kan fungere som en pute i en normal felles. I # 8217; leddgikt kan du ha for mye synovial væske eller ha en & # 8217; betennelse til leddene. Hevelsen kan være smertefull og begrense bevegelsene dine.

Tidlige symptomer på & # 8217; slitasjegikt

L & # 8217; slitasjegikt er en type leddgikt som vanligvis påvirker de større og støttende leddene, for eksempel:

  • flanker
  • knær
  • Baksiden av ryggen

Det kan også påvirke leddene i:

  • nakke
  • fingrene
  • tær

Alle & # 8217; start, bare en & # 8217; artikulasjon kan påvirkes. Arthritiske ledd på grunn av slitasjegikt føler seg vondt og stive, spesielt hvis du ikke bruker dem fra en PO & # 8216;. Ofte vil du våkne deg om morgenen, og noen få minutter kan være nødvendig før leddene fortsetter å bevege seg.

Tidlige symptomer på & # 8217; reumatoid artritt

L & # 8217; reumatoid artritt forårsaker også smerte og hevelse til ledd. De små leddene i fingrene i hender og føtter påvirkes vanligvis først. Det vanligste symptomet er stivhet og tar lang tid å flytte leddene, spesielt om morgenen.

Sykdommen er symmetrisk, noe som betyr at hvis din venstre pekefinger er hovent og smertefull, vil du vanligvis ha de samme symptomene i # 8217; høyre indeks.

L & # 8217; reumatoid artritt kan være systemisk, noe som betyr at det kan utvikle seg til det punktet som slår hele kroppen.

Andre ikke-artikulære symptomer kan inkludere:

  • pust
  • feber
  • brystsmerter

Tidlige symptomer på den psoriasisartritt

Som l & # 8217; reumatoid artritt, l & # 8217; psoriasis artritt er en autoimmun tilstand. Dette betyr at i stedet for å beskytte kroppen din mot sykdommer, er immunsystemet adressert mot kroppen din og angriper seg selv.

I tillegg til de smertefulle og hovne leddene, kan tilstanden forårsake kutane utbrudd, rødhet i øynene og smerten og neglendringene. Noen mennesker kan utvikle hevelse Dell & # 8217; hele fingeren eller foten, at leger kaller & # 8220; ligner en pølse & # 8221;. Dette kan hjelpe deg med å skille denne tilstanden fra andre typer leddgikt.

Forgjengelige symptomer på gikt

Gotta er en unik form for leddgikt fordi det ofte angriper den store artikulasjonen av # 8217;. Men det kan også påvirke andre ledd, for eksempel ankel eller kne. Gikt raketter er generelt en veldig intens smerte i en artikulasjon, med rødhet og hevelse. Folk kan ha gikt raketter i samme artikulasjon over og over flere ganger eller i forskjellige ledd. Det er medisiner som du kan ta for å lindre gikt raketter og hindre dem i å forekomme i fremtiden.

Få en behandling

Symptomene på leddgikt kan manifestere så sakte at du kanskje ikke engang innser at du har tilstanden. Du kan bare høre deg litt og mer sår eller lei av normal. Når du begynner å føle smerte og hevelse i ledd, er det viktig å konsultere en lege.

L & # 8217; Leddgikt er en progressiv sykdom, noe som betyr at det blir verre over tid. Oppnå behandlingen så snart som mulig kan forhindre at leddene blir skadet permanent.