HIV og negler: Symptomer, endringer og mer

Nailendringer er ikke et vanlig symptom på # 8217; HIV. Faktisk har bare en håndfull studier oppmerksom på neglendringer som kan forekomme hos mennesker med hiv.

Noen spikerendringer kan skyldes narkotika for HIV og er ikke farlige. Men andre spikerendringer kan være et tegn på A’HIV-infeksjon i avansert stadion eller A’sopp infeksjon.

Det er viktig å være oppmerksom på disse endringene, slik at du umiddelbart kan starte behandlingen.

Venter på å ha negler på # 8217; HIV?

Forskning indikerer at neglendringer er vanlige hos personer med hiv.

Et gammelt studio som ble lagt inn i 1998, fant det to tredjedeler av 155 personer med hiv inkludert i studien de hadde en slags forandring eller symptom på negler i forhold til de uten hiv.

Hvis du har L’HIV, kan neglene dine endres på forskjellige måter.

Clubbing

Clubbing er når neglene på føttene eller føttene tykkere og blåste rundt spissen av fingrene eller føttene. Denne prosessen krever generelt år og kan være et resultat av et lavt nivå av oksygen i blodet.

Gå til diskoteket kan være en Første tegn på hjelpemidler Hos barn med hiv.

Tykkede negler

Neglene kan bli mer tykke over tid og til slutt bli smertefullt. Tykkede negler forekommer ofte i føttene på føttene fordi de ofte blir utsatt for våte områder.

Av denne grunn er de mer utsatt for soppinfeksjoner. Personer med ukontrollert HIV er mer utsatt for soppinfeksjoner på grunn av deres svekkede immunsystem.

Andre symptomer på A’Svamp Feet infeksjon inkluderer:

  • gul, brun eller grønn i # 8217; spiker
  • en dårlig lukt fra # 8217; fotspiker
  • Fot negler som blekker eller smuldrer
  • Fets nagler stiger fra sengenes seng

Terrys negler

En tilstand som heter Terrys negler, gjør det meste av # 8217; Hvit spiker. Det vil bare være et lite rosa eller rødt separasjonsbånd i nærheten av neglene dine.

Mens Terrys negler ofte er et normalt tegn på aldring, kan også være mer vanlig Hos mennesker med hiv.

Misfarging (Melanonichia)

Melanonthonichia er en tilstand som oversetter til brune eller svarte striper på neglene. Forskning & # 8211; Undersøkelser Vis at folk med hiv er utsatt for Melanonthonichia.

Tilstanden er mer vanlig hos personer med en mørkere hudtone. For folk med en mørk hudfarge, kan linjene på negler noen ganger være normale.

Selv om Melanonichia kan være relatert til samme HIV-infeksjon, kan det også være forårsaket av noen rusmidler som brukes til å behandle HIV for å behandle.

For eksempel kan et anti-HIV-stoff som tidligere ble brukt kjent som Zidovudin, en nukleosid / nukleotid revers transkriptoseinhibitor føre til denne tilstanden.

Melanonthonichia er imidlertid ikke farlig, men. Du bør fortsette å ta medisiner som anbefalt av legen din.

Anolunulula

Lunula er det halvformede halvformede området som noen ganger kan ses på bunnen av # 8217;. I mennesker med HIV mangler Lunula ofte. Mangelen på en lunula er angitt som Anulunula.

en studere Han undersøkte 168 personer HIV-positive og 168 personer uten hiv.

Forskere har oppdaget at flere mennesker med hiv hadde ingen munn i neglene sammenlignet med folk uten hiv.

I denne studien viste at anolunulaens hastighet seg til å være høyere i de påfølgende faser av en «HIV-infeksjon i forhold til de tidligere fasene.

Gule negler

En vanlig årsak til gule føtter Nails er en soppinfeksjon som stikker opp negler. Dette kan angis som onicomicose eller tinea Unguium, som er nok felles Hos mennesker med hiv.

L’Neglen kan også være skjøre, tykkere eller ha en dårlig lukt.

Hva forårsaker neglendringer?

Svært ofte er nagelendringer forårsaket av en soppinfeksjon, som Candida eller Dermatophytes. L’HIV svekkes immunforsvaret i mennesker med hiv. Derfor kan du være mer sannsynlig å utvikle en soppinfeksjon på 8217.

Det antas at den ene og # 8217; anolunula er forårsaket av endringer i det vaskulære eller lymfesystemet til mennesker med HIV, ifølge forfatterne av en studie, Men dette har ikke blitt vist.

Spikerendringer kan også være forårsaket av narkotika. Noen ganger er den nøyaktige årsaken til neglendringer ikke kjent.

Fordi neglendringene er viktige?

Nailendringer hos personer med HIV kan gi verdifull behandlingsinformasjon. Noen nagelendringer kan hjelpe deg med å informere HIVs stadiont leger.

Noen spikerendringer, som Melanonthonichia, er en vanlig bivirkning av noen typer stoffer for HIV. Hvis du merker disse neglendringene, må du ikke forstyrre stoffinntaket uten å snakke med en lege.

Hvis du tror du har en’Nail sopp infeksjon, kontakt legen din for behandling.

L & # 8217;

Spikerendringer kan påvirke noen, men spesielt folk som bor med hiv med hiv.

Mens noen kanskje ikke trenger behandling, kan andre rapportere en soppinfeksjon på 8217 som må behandles. Snakker alltid med legen din om eventuelle endringer som er kjent for negler eller føtter.