HIV, narkotika og nyresykdom

Introduksjon

Antiretroviral terapi hjelper folk med hiv til å leve lenger og bedre enn noensinne. Imidlertid har folk med HIV fortsatt en høyere risiko for andre medisinske problemer, inkludert nyresykdom. Nyresykdom kan være et resultat av A’HIV-infeksjon eller narkotika som brukes til å kurere den. Heldigvis, i mange tilfeller, er nyresykdom herdbar.

Her er noen ting å vite om risikoen for nyresykdom hos mennesker med hiv.

Hva nyre gjør

Nyrene er kroppsfiltreringssystemet. Dette par organer fjerner giftstoffene og overflødig væske fra kroppen. Væsken på enden forlater kroppen gjennom urinen. Hver av nyrene har mer enn en million små filtre klar til å rense blod fra avfallsprodukter.

Som andre deler av kroppen, kan nyrene lide skade. Lesjoner kan skyldes sykdommer, traumer eller visse stoffer. Når nyrene er skadet, kan de ikke utføre sitt arbeid riktig. Dårlig nyrefunksjon kan føre til akkumulering av avfallsprodukter og væsker i kroppen. Nyresykdom kan forårsake tretthet, hevelse i ben, muskelkramper og mental forvirring. I mer alvorlige tilfeller kan det forårsake dødsfall.

Som l’HIV kan skade nyrene

Folk som har A’HIV-infeksjon pluss høye virale kostnader eller et lavt antall CD4-celler (T-celler) er mer sannsynlig å ha en kronisk nyresykdom. HIV-viruset kan angripe filtrene i nyrene og hindre dem i å jobbe fullt ut. Denne effekten kalles nefropati assosiert med # 8217; HIV eller HIVAN.

Videre kan risikoen for nyresykdom være større hos personer som:

  • har diabetes, høyt blodtrykk eller L’hepatitt c.
  • de er over 65
  • Ha et familiemedlem med nyresykdom
  • De er afroamerikanske, indianere, amerikanske Hispanic, asiater eller Stillehavsøyene
  • Han brukte stoffer som ødelegger nyrer i flere år

I noen tilfeller kan disse ytterligere risikoene reduseres. For eksempel, en korrekt styring av’hypertensjon, diabetes eller Dell’hepatitt c kan redusere risikoen for å utvikle nyresykdom fra disse forholdene. Hivanen er også ikke vanlig hos personer med lav viral ladning som har en T-celletall i et normalt område. Anta at narkotika akkurat som foreskrevet kan hjelpe folk med hiv for å opprettholde sin virale ladning og T-celletallet der de skal være. Dette kan også bidra til å forhindre skade på nyrer.

Noen mennesker med HIV har kanskje ikke noen av disse risikofaktorene for direkte nyreskade indusert av # 8217; HIV. Imidlertid kan stoffer som styrer HIV-infeksjon, fortsatt forårsake fare for skade på nyreskader.

Antiretroviral terapi og nyresykdom

Antiretroviral terapi kan være svært effektiv i # 8217; Senk den virale ladningen, øke antall T-celler og hindre at kroppen angriper kroppen. Imidlertid kan noen antiretrovirale legemidler forårsake nyreproblemer hos noen mennesker.

Legemidlene som kan påvirke nyrefiltreringssystemet inkluderer:

  • Tenofovir, stoffet i Virad og en av stoffene i kombinasjonen av narkotika Truvada, Atripla, Stribild og Complete
  • Indinavir (crixivan), atazanavir (Reyataz) og andre proteasehemmere av HIV, som kan krystallisere alle «8217; indre av nyrene dreneringssystemet, forårsaker nyrestein

Test nyresykdom

Eksperter anbefaler at selv folk som har vært positive på testen for nyresykdomstester. For å gjøre dette vil en sunnere sannsynligvis bestille blod og urintester.

Disse testene måler nivået av protein i urinen og nivået på kreatininet i avfallsproduktet i blodet. Resultatene hjelper leverandøren til å bestemme hvor godt nyrene fungerer.

Styring av’HIV og nyresykdom

Nyresykdom er en komplikasjon på’HIV som vanligvis er håndterlig. Det er viktig at folk som lider av HIV-program og respekterer avtaler for oppfølgingsbehandlingsbehandlinger med legen. Under disse avtalene kan leverandøren diskutere den beste måten å håndtere helsemessige forhold for å redusere risikoen for ytterligere problemer.

Spørsmål:

Det er behandlinger hvis utvikling av en nyresykdom?

TIL:

Det er mange alternativer legen din kan utforske med deg. Kan justere doseringen av kunst eller administrere blodtrykk eller diuretika (piller for vann) eller begge deler. Legen kan også vurdere dialyse for å rense blodet. Også nyretransplantasjon kan være en «8217;. Behandlingen vil avhenge av når nyresykdom og tyngdekraften ble oppdaget. Også andre helsemessige forhold du har faktorer.

Healthline Medical Team Svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.