Øye- og øreproblemer i premature barn: ROP og mer

Hvilke problemer i øynene og ørene kan påvirke for tidlige barn?

Premature barn er barn født på 37 uker eller før. Fordi en normal graviditet varer ca 40 uker, har for tidlig barn mindre tid til å utvikle seg i # 8217; livmor. Dette gjør dem mer sannsynlig å ha helsekomplikasjoner og fødselsskader.

Noen av helseproblemer som kan påvirke for tidlige barn, inkluderer syn og hørselsproblemer. Dette skyldes at de siste stadiene av utviklingen av utsikten og # 8217; hørselen oppstår i de siste ukene av graviditeten. Eksperter oppmerksom på at tidlig fødsel er ansvarlig For 35% av visuelle underskuddssaker og 25% av kognitive eller hørbare underskuddssaker.

Fortsett å lese for å lære om øye- og øreproblemer som kan påvirke for tidlige barn og få informasjon om aktuelle behandlinger.

Hva er risikofaktorene for tidlig fødsel?

Mars of Dimes esteem det rundt 1 barn ut av 10 I USA for tidlig er de født hvert år. Det er ikke alltid kjent hva på grunn av tidlig fødsel og fødsel. Noen risikofaktorer kan imidlertid bidra til tidlig fødsel. Noen av disse risikofaktorene er oppført nedenfor.

Risikofaktorer som ikke kan endres:

 • Alder. Kvinner under 17 år og over 35 år er mer sannsynlig å ha en tidlig fødsel.
 • Etnisitet. Barn av afrikansk opprinnelse oppstår for tidlig oftere enn barn enn andre etniske grupper.

Risikofaktorer knyttet til graviditet og reproduktiv helse:

 • Tidligere for tidlig fødsel
 • En familiehistorie av for tidlig fødsel
 • vær gravid med flere barn
 • Hold deg gravid innen 18 måneder etter fødselen av barnet
 • Hold deg gravid etter befruktning in vitro (fiV)
 • Passerte eller nåværende problemer med livmor eller livmorhals

Risikofaktorer knyttet til generell helse:

 • ha en matforstyrrelse
 • overvektig eller undervekt
 • Noen medisinske forhold, inkludert diabetes, trombofili, hypertensjon og preeklampsia

Risikofaktorer knyttet til livsstil:

 • stress eller arbeid i lange timer
 • Røyking og passiv røyk
 • drikker alkohol
 • Narkotika bruk

Andre risikofaktorer:

 • Vold i hjemmet øker risikoen for komplikasjoner under graviditet. Hvis du ikke føler deg trygg på ditt hjem eller C’er faren for at noen treffer deg eller får deg ut, ser etter hjelp til å beskytte deg selv og barnet ditt ennå ikke født. Ring Nasjonal vold i hjemmet på 800-799-7233 for å be om hjelp.

Hvilke problemer i øynene finnes i for tidlige barn?

Øynene utvikler seg mer i løpet av de siste tre månedene av graviditeten. Dette betyr at et barn er født, jo mer sannsynlig er det sannsynlig å ha øyeproblemer.

Mange problemer i øynene kommer fra en unormal utvikling av blodårer, noe som kan føre til synsproblemer. Selv om øynene kan virke normale, kan du merke at barnet ditt ikke svarer på objekter eller endringer i lys. Disse anomaliene kan være tegn på et synsproblem eller en defekt av øyet.

Retinopati av prematuritet (rop)

Retinopati av prematurenheten (rop) av øyesykdom utvikler seg når blodkarene vokser på en unormal måte i # 8217;. I følge National Eye Institute, Ropet er utbredt blant barn født før 31 uker eller med en svært lav fødselsvekt.

Av de millioner av for tidlig barn født hvert år i USA, National Eye Institute bemerker at rundt 28.000 barn veier 2 3/4 pund eller ikke. Mellom 14.000 og 16.000 har rop, men de fleste barn har et mildt tilfelle. Hvert år utvikler kun fra 1.100 til 1500 barn en ganske alvorlig ROP for å rettferdiggjøre en behandling.

Ropen er mer sannsynlig å forekomme hos premature barn fordi tidlig fødsel avbryter den normale veksten av blodkar. Dette fører til at dannelsen av unormale fartøy i netthinnen. Blodkarene gir en konstant strøm av oksygen i øynene for en korrekt utvikling av øynene. Når et barn ble født for tidlig, endres oksygenstrømmen.

Spesielt krever de fleste premature barn ekstra oksygen på sykehuset for lungene sine. Den endrede oksygenstrømmen avbryter sitt normale oksygenivå. Denne avbrudd kan føre til utvikling av ROP.

Retinaen kan bli skadet dersom uregelmessige blodkar begynner å svulme og miste blod på grunn av utilstrekkelige oksygenivåer. Når dette skjer, kan retina løsne fra øyebollet, utløse synproblemer. I noen tilfeller kan det føre til blindhet.

Andre potensielle ropkomplikasjoner inkluderer:

 • Krysset øyne (strabismo)
 • Myopia
 • Hypermetropia
 • Lazy Eye (Amblyopia)
 • glaukom

Komplikasjonene fra ROP oppstår vanligvis ikke før senere i barndommen og voksenlivet og # 8217;.

Frekvensen som barnet ditt blir utsatt for screening for ROP, avhenger av staten av netthinnen. Vanligvis utføres eksamenene hver eller to uker til ROP behandles eller stabiliseres. Hvis ropet fortsatt er tilstede, blir barnet ditt undersøkt hver xnumx-xnumx uker for å sikre at ropet ikke er verre eller krever behandling.

De fleste barn krever kontroller for en PO & # 8216; selv om tilstanden er mild. De med alvorlig ROP kan trenge å motta eksamener i voksen alder.

Alle for tidlig barn vil regelmessig motta Test og overvåking For ROP for 1 måned og framover. I tvilstilfeller vil øynene overvåkes ukentlig. Behandlingen avhenger av barnet og alvorlighetsgraden av ROP. Du kan diskutere barnets lege for å prøve å forhindre en & # 8217 videreutvikling.

Strabismus

Strabismo (krysset øyne) er en betingelse for vanlige øyne hos barn under 5 år. Forårsaker feiljustering av en eller begge øyne. Kan føre til permanente synspunkter hvis det ikke er diagnostisert og behandlet tidlig.

Det er flere risikofaktorer for Strabismo, inkludert ROP. EN 2014 Studio Han oppdaget at en lav fødselsvekt også drastisk øker risikoen for at et barn utvikler strabismo senere i livet: fødte barn som veier mindre enn 2000 gram, # 8217; ekvivalent 4.41 pounds, de hadde 61% mer sannsynlighet for å utvikle strabisme.

Strabismen kan forårsakes når kraniale nerver som forårsaker øyebevegelse er svake eller C’det er et problem med øyemuskler. Ulike typer strabismi har forskjellige symptomer:

 • Horisontal strabisme. I denne typen vender en eller begge øynene til innsiden;. Kan defineres & # 8220; Strabic & # 8221;. Horisontal strabisme kan også føre til at en eller flere øyne vender seg til utvendig. I dette tilfellet kan det angis som & # 8220; vegg øyne & # 8221;.
 • Vertikal strabismo. I denne typen er ett øye høyere eller lavere enn et normalt posisjonert øye.

Blindhet

Blindhet er en annen mulig komplikasjon assosiert med tidlig fødsel. Løsningen av netthinnen forbundet med ROP forårsaker noen ganger dette. Hvis løsningen ikke oppdages, kan det føre til blindhet.

Andre tilfeller av blindhet i for tidlige barn er skilt fra rop. Noen barn er født uten noen deler av øyet, som øyeboll eller # 8217; iris, noe som resulterer i tap av syn. Disse forholdene er svært sjeldne og ikke nødvendigvis vanlige i for tidlige barn.

Hvilke problemer i ørene finnes i premature barn?

Øreproblemer kan også forekomme hos premature barn. Noen barn kan ha hørsels- og synproblemer. Andre kan ha hørselsproblemer uten synsproblemer. Selv de fysiske anomaliene i ørene kan påvirke for tidlige barn.

Tapet på’hørsels- og hørselsproblemer er blant de vanligste bekymringene.

Tap av Dell’medfødt hørsel

Tapet av medfødt hørsel refererer til hørselsproblemer som er tilstede ved fødselen. Disse problemene kan påvirke et øre eller begge ører, noe som resulterer i delvis eller fullstendig døvhet.

Tapet av’høre hos barn er ofte et resultat av en genetisk defekt. Imidlertid er risikoen for skade Alle’høre er større i premature babyer. Dette gjelder spesielt hvis moren hadde en infeksjon på 8217, som:

TIL 2017 analyse Rapporter hørselstap treffer mellom 2 og 4 prosenter av høyrisiko barn. Premature barn vurderes med høy risiko.

Fysiske anomalier

De fysiske anomaliene i ørene er ikke vanlige som tapet av å høre i for tidlige barn, men kan forekomme. Disse kan komme fra et helseproblem som ligger til grunn. Sjelden kan eksponeringen for narkotika under graviditet forårsake fysiske anomalier i ører i premature barn.

Mulige anomalier med øre som kan påvirke barn inkluderer:

 • Grunne depressioner rundt’øre
 • Læretiketter, som kan vises i de indre og ytre delene av øret
 • Misdannelser av # 8217; øre, som vanligvis skyldes kromosomale problemer

Hvordan diagnostisere øye- og øreproblemer?

Alle bannere gir deg selv på sykehus eller fødselssentre skjer for syn og hørselsproblemer. Imidlertid kan for tidlig barn bli utsatt for ytterligere tester for å oppdage mulige problemer.

Vision Test

Oftalmologen vil sjekke utsikten over barnet ditt og utføre tester for å verifisere tilstedeværelsen av ROP-tegn. Dette er en oftalmolog som spesialiserer seg på behandling og diagnose av øyeproblemer.

Under en ROP-test er dråper i barnets øyne satt inn for å utvide dem. Legen vil da åpne et oftalmoskop på hodet slik at de kan undersøke babyens ringer.

I noen tilfeller kan legen trykke på P’øye med et lite verktøy eller ta bilder av øyet. Denne testen gjentas regelmessig for å overvåke og verifisere tilstedeværelsen av ROP.

Barnets øye lege kan også sjekke øynene for å lete etter tegn på strabismo.

Dell’Hearing

Hvis barnet ditt ikke overskrider’høre, kan en audiologen undersøke det. Audiologists er spesialisert på diagnose og behandling av Dell ‘# 8217; hørsel. De kan gjennomføre flere tester for å oppdage hørselsproblemer.

Testene til’hørsel som kan utføres inkluderer:

Hvordan problemer behandles på syn og øyne?

De fleste barna med ROP krever ikke omsorg. Hvis behandling er nødvendig, vil barnets leger bestemme den beste individuelle behandlingen for barnet ditt. Du kan også følge en oftalmolog etter at barnet ditt kom hjem.

Følgende prosedyrer kan håndtere de mest alvorlige ROP-tilfellene:

Barnets lege kan ta vare på et savnet øye med kirurgisk utstyr når sønnen din vokser.

Behandling for Strabismo avhenger av alvorlighetsgraden av tilstanden. Barnets lege kan også bruke en kombinasjon av behandlinger for å få de beste resultatene. Behandlinger som kan brukes til Strabismi inkluderer:

Hvordan hørsels- og hørselsproblemer behandles?

Plasseringen av et cochleært system i # 8217; øre kan utføres for tapet av # 8217;. Et cochleært system er en liten elektronisk enhet som gjør arbeidet med skadede deler av øret. Bidra til å gjenopprette hørselen, gi lydsignaler til hjernen.

Cochlear systemer er ikke egnet for alle typer tap av’høre. Snakk med barnets lege for å se om et cochleært system er riktig for dem.

Ditt barns lege kan også anbefale:

Kirurgi utføres vanligvis for å rette opp problemer med utdanningen av øret.

Hva er utsiktene for barn med øye- og øreproblemer?

Alle barn blir utsatt for en rekke screening tester umiddelbart etter fødselen, uansett hvor snart eller sent de er født. Disse testene er imidlertid spesielt viktige for for tidlige barn, siden de er mer sannsynlig å ha komplikasjoner. En lege kan umiddelbart kunne oppdage problemer og gi spesifikke anbefalinger for kort og lang sikt.

Risikoen for øye- og øreproblemer varierer betydelig blant for tidlig barn. Først er et barn født, jo mer sannsynlig har det disse problemene. Tidlig diagnose er grunnleggende, spesielt fordi noen problemer kan forverres over tid. Selv om de vellykkede prosenter av behandlingene kan variere, kan en tidlig intervensjon løse de fleste problemene i øynene og ørene.

For hvert for tidlig barn vil det bli ytterligere besøk til barnelege for å sikre at de utvikler seg normalt. Et tidlig barn krever ekstra forsiktighet i løpet av de første ukene og månedene i livet, med eller uten syn eller hørselsproblemer.

Hvis barnet ditt har en visningssyn, vil du ha regelmessige besøk med en oftalmolog. Behandling for forholdene til’høre vil inneholde regelmessige besøk med en audiolog.

Det er viktig at du tar med barnet ditt til alle planlagte avtaler. Disse kontrollene vil hjelpe deres barnelege til raskt å oppdage eventuelle problemer og sikre at barnet ditt mottar den beste omsorg for en sunn start.

Hvilke ressurser er tilgjengelige for barn med øye- og øreproblemer?

Leger, sykepleiere og ansatte er der for å hjelpe deg. Ta gjerne mange spørsmål om ditt for tidlig barns omsorg og helse.

Det er også flere støttegrupper som kan hjelpe deg med å svare på spørsmål og minne deg om at du og barnet ditt ikke er alene. Du kan også få informasjon om støttegrupper i ditt område, blant annet fra’Sosialassistent Dell’Neonatal Intensive Therapy Unit (UTIN).