Epley Maneuver: Trinn, forslag og perspektiv

Cos’er egley manøvrering?

Ephley Maneuver er en øvelse du kan gjøre hjemme for å lindre svimmelhet forårsaket av godartet posisjons paroksysmal Vertigo (VPPB).

BPPV er forårsaket av et problem med det indre øre. Kalsiumkrystallene som kalles kanaler, kan ende opp i halvcirkelformede kanaler. Hvis disse krystallene kommer av og beveger seg, kan de få følelsen av at verden svinger eller beveger seg, også kjent som svimmelhet. Epley-manøvreren kan imidlertid fjerne disse krystallene og fjerne dem fra halvcirkelformede kanaler.

Epley-manøvreren er ofte effektiv for mange pasienter med VPPP, spesielt i tilfeller hvor noen hodebevegelser ser ut til å forårsake svimmelhet. Mange sier at deres symptomer blir umiddelbart lettet etter manøvrering, selv om noen kan ha milde symptomer i noen uker. Manøvrering er generelt trygt for de fleste.

Trinn for Epley Maneuver

For å utføre ePley manøvrering på deg selv, følg trinnene nedenfor. Disse indikasjonene er skrevet for et problem på venstre side. Hvis du har et problem med høyre side, følg de samme trinnene, men vri hodet i motsatt retning.

Trinn 1: Begynn å sitte på en seng, med benene strukket ut på sengen foran deg. Slå av 45-graders hode igjen.

Trinn 2: Ligger ned, holder hodet vendt til venstre. Vent 30 sekunder.

Trinn 3: Vri hodet til høyre 9. grader, til den er slått på 45 grader på høyre side. Vent 30 sekunder.

Trinn 4: Rull på høyre side før du sitter.

Forslag til suksess

Normalt er det en god ide at legen din vil vise deg hvordan du kjører ePley-manøvreringen for første gang. De kan sørge for at du gjør det riktig.

Mange vil se at symptomene løser nesten umiddelbart, men noen må gjenta manøvreringen. Noen mennesker vil bruke manøvrering tre ganger før du går i dvale om natten. På denne måten, hvis du har svimmelhet eller svimmelhet etter øvelsen, kan du sove og hvile mens den motstår.

Epley-manøvreren viste seg å være effektiv bare for folk med BPPV. Det vil ikke være effektivt for andre former for svimmelhet.

Selv om eppley manøvrering er trygt for de fleste, kontakt legen din hvis du har:

  • Nakke eller ryggskader eller skader
  • vaskulære forhold
  • Netthinneavløsning

Og hvis jeg fortsatt er svimmel?

Hvis du fortsatt er svimmel etter Epley Maneuver hjemme, sørg for en avtale med legen din. De kan sørge for at du kjører riktig manøvrering eller diskuterer andre behandlinger.

Disse kan inkludere Canalith-reposisjonering av manøvrer, som er en rekke spesifikke hodene på hodet og kroppen. Disse bevegelsene er utformet for å fjerne fotballkrystaller fra den halvcirkelformede kanalen til en annen del av # 8217; indre øre. Der, kroppen kan absorbere dem.

Legen din kan også anbefale medisiner for kvalme eller kinthosis.

Fordi Epley Manøvre behandler bare BPPV Vertigo, kan legen også sjekke at Nient’flere forårsaker din svimmelhet, som anemi, migrene eller øreinfeksjoner.