Inspirerende sitater for livet med metastatisk brystkreft

Del på PinterestBilde av Anastasiya Hudzen Photography

Å leve med metastatisk brystkreft (MBC) er en av de villeste rullekystene jeg noensinne har drevet. Det er et gammelt tre, hvor setebeltet ikke gjør noe.

Hoppe langsomt mot # 8217; høy, jeg gjør en bred tur og gå ned mot bakken med hjertet fortsatt i himmelen. Slå frem og tilbake og flyr gjennom trebjelker. Jeg lurer på om det er derfra jeg kommer eller hvor jeg skal.

Jeg ble tapt i labyrinten. Jeg drar meg så fort enn ikke C’Det er på tide å innse hva som egentlig skjer eller hvor jeg skal fullføre. Begynner å bremse det nok til å gi meg en vakker visjon om skjønnhet rundt meg. Så begynn å gjøre meg tilbake. Bare det denne gangen går jeg tilbake.

Jeg tar et dypt pust og lukker øynene dine. Stemmer, ansikter, musikk og ord flom mitt sinn. Et smil begynner å danne meg selv som et øre til øre mens hjerteslaget senker.

Dette løpet vil ikke stoppe snart. Jeg begynner å bli vant til.

Noen ganger blir mine venner og min familie bli med i bilen bak. Mesteparten av tiden er jeg bare. Jeg lærte å være D’enighet med dette.

Noen ganger er det lettere å kjøre deg selv. Jeg skjønte at selv når de er alene, vil noen trøstende setninger forbli med meg for alltid.

& # 8220; Jeg er ikke død ennå.& # 8221;

Det var 11:07 på tirsdag da jeg mottok anropet fra legen min som sa at jeg hadde et invasivt duktal karsinom. Jeg begynte å bryte hjertet av mine kjære mens de delte nyheten om metastaser i denne forferdelige sykdommen. Vi satte oss ned, vi sobbed og bodde i stillhet omfavnet.

Når du finner ut at noen har kreft, kan du ikke tenke på døden. Spesielt når det er fase 4 fra # 8217; start.

Den 5-årige overlevelsesraten når brystkreft har metastatisert i fjerne kroppsdeler, er riktig 27 prosent. Denne statistikken ville skremme noen. Men jeg trenger ikke å være en statistikk. I det minste ikke ennå.

Jeg var lei av folkene som gråt meg som om jeg allerede hadde gått. Jeg følte behovet for å bekjempe denne følelsen av sorg og å demonstrere alle som fortsatt er meg. Jeg er ikke død ennå.

De overlevde kjemo, kirurgi og stråling. Jeg slår sjansene en dag av gangen.

Jeg vet at det er en god sjanse for at sovende kreft inne i meg en dag våkner igjen. I dag er det ikke den dagen. Jeg nekter å bli venter på den dagen for å ankomme.

Her er jeg. Blomstrende. Kjærlig. Liv. Nyt livet mitt rundt meg. Jeg vil ikke tillate noen å tenke at du frigjør for meg så lett!

«Livet er ikke som det burde være. Det er sånn. Måten du møter, er det som gjør forskjellen. & # 8221; & # 8211; Virginia Satir

Min mann og jeg var i ferd med å begynne å prøve et tredje barn da jeg ble diagnostisert med en MBC. Legene plutselig og sterkt motet meg fra å bringe andre barn. Drømmen min om å ha en stor familie var rett og slett ikke å komme tilbake.

Ikke C’de var diskusjoner. Hvis jeg ønsket å beholde min positive MBC til Bay, fortalte legene mine meg at jeg ikke måtte sende kroppen min til en annen graviditet.

Jeg visste at jeg bare skulle være takknemlig for barna jeg allerede har. Men drømmene mine var fortsatt ødelagte. Det var fortsatt et tap.

Jeg trente så lenge for en halv maraton som jeg ikke kan fullføre nå. Jeg kan ikke ha andre barn. Jeg kan ikke følge min nye profesjonelle bane. Jeg kan ikke holde håret mitt eller brystet mitt.

Jeg skjønte at jeg måtte slutte å fikse meg på det jeg ikke kunne kontrollere. Jeg bor med en scenekreft 4. Ingenting av det jeg gjør kunne stoppe hva som skjer.

Hva jeg kan kontrollere er hvordan man skal håndtere endring. Jeg kan akseptere denne virkeligheten, denne nye normaliteten. Jeg kan ikke tåle et annet barn. Men jeg kan velge å elske de to jeg allerede har mye mer.

Noen ganger må vi bare overvinne vår smerte og gi slipp på den uheldige siden av tingene. Jeg lider fortsatt for tap etter kreft. Jeg lærte også å overvinne dem med takknemlighet for det jeg har.

& # 8220; å gi opp er ikke en «8217; alternativet når noen ringer deg & # 8216; mamma & # 8217;.& # 8221;

Når jeg drømte om å være i seng hele dagen, og la andre mennesker bøye min klesvask og underholdt barna mine. Når bivirkningene av behandlingen har forvandlet denne drømmen til virkeligheten, nektet jeg.

Hver morgen klokken 7.00 våknet jeg opp til føttens støy langs korridoren. Jeg knapt nok energi til å åpne øynene dine eller åpne et smil. Deres våker spør & # 8220; pannekaker & # 8221; og & # 8220; Cuddles & # 8221; de tvang meg til å stå opp og stå opp fra sengen.

Jeg visste at moren ville snart ende. Jeg visste at barna kunne vente på at du skulle høre dem. Men jeg er deres mor. De ønsket meg og jeg ville ha dem.

Den irriterende listen over forespørsler ga meg faktisk en følelse av verdi. Han tvang meg til å flytte kroppen min. Han ga meg noe å leve for. Han minnet meg om at jeg ikke kunne gi opp.

Jeg fortsetter å overvinne noen hindring for disse to. Ikke engang kreft kan kaste bort mor.

«En dag våkner du og det vil ikke være lenger tid til å gjøre de tingene du alltid har ønsket. Gjør det nå.& # 8221; & # 8211; Paulo Coelho

Jeg har alltid opplevd et skritt fremover med hensyn til livet hele tiden jeg kan huske. Jeg var kjæreste før jeg uteksaminert. Jeg planla min graviditet før min bryllupsdag. Jeg ble ødelagt da jeg brukte mer tid enn forventet å bli gravid. Jeg var klar til å ha et annet barn så snart min første sønn ble født.

Min mentalitet har endret seg etter en metastatisk brystkreftdiagnose. Jeg fortsetter å planlegge et liv som er rik på hendelser for familien min. Jeg prøver også å leve tiden nå mer enn noensinne.

Aldri nøl med å forfølge drømmene mine. Men i stedet for å hoppe for mye, er det viktigere å nyte de tingene jeg gjør for nå.

Jeg klamrer seg til enhver anledning, og jeg lager så mange minner som mulig med mine kjære. Jeg vet ikke om i morgen vil jeg ha muligheten.

«Alt kommer til rett tid. Vær tålmodig.& # 8221;

Ingen forventer aldri å bli diagnostisert med metastatisk brystkreft. Ingen tvil om at det var et slag for meg da jeg mottok det forferdelige anropet fra legen min.

Diagnostiseringsfasen virket som en evigheten på 8217. Så C’de var mine behandlinger: kjemoterapi, etterfulgt av kirurgi, deretter radioterapi. Bare forutse hvert trinn langs ruten var hjerteskjærende. Jeg visste hva jeg måtte gjøre, og jeg hadde en bred timing for å fullføre alt.

Det var et vanskelig år, ikke å si noe annet. Men jeg lærte å være tålmodig med meg selv. Hvert trinn ville kreve tid. Kroppen min trengte å helbrede. Selv etter å ha hatt en fullstendig fysisk gjenoppretting og gjenvunnet bevegelsesfrihet og styrke etter mastektomi, trengte tankene mine fortsatt tid til å gjenopprette.

Jeg fortsetter å reflektere og prøve å vikle hodet mitt på alt jeg har gått, og jeg fortsetter å lide. Jeg er ofte utrolig for alt jeg har passert.

Med tiden lærte jeg å leve med min nye normalitet. Jeg må minne meg om å være tålmodig med kroppen min. Jeg er 29 og jeg er i full overgangsalder. Mine ledd og musklene mine er ofte stive. Jeg kan ikke flytte som jeg gjorde før. Men jeg fortsetter å streve for å være der jeg en gang var. Det vil bare ta tid og overnatting. Greit.

«Fortell historien til fjellet du klatret. Dine ord kan bli en side i overlevelsesguiden til noen andre. & # 8220;

Jeg ble tvunget hjemme i minst en uke mens jeg gjenvunnet fra hver syklus av kjemo. Mye av min eksponering mot omverdenen fant sted gjennom skjermen på telefonen min, mens jeg lå på sofaen for å surfe på sosiale medier.

Snart fant jeg folk fra min alder på Instagram som bor sammen med #breastcancer. Instagram syntes å være deres uttak. De har oppdaget alt, bokstavelig talt. Snart ble det min trygge tilfluktssted å dele og forestille meg hva livet mitt ville være.

Jeg ga meg håp. Til slutt fant jeg andre kvinner som virkelig forstår hva jeg passerte. Jeg følte meg mye mindre. Hver dag kunne jeg flyte og finne minst en person som kunne forholde seg til min nåværende kamp, ​​uavhengig av den fysiske avstanden mellom oss.

Jeg følte meg trygg på å dele historien min da jeg passerte gjennom alle deler av behandlingen min. Jeg gjorde så mye stole på andre når kreft var så ny for meg. Nå måtte jeg være den personen for noen andre.

Jeg fortsetter å dele min erfaring med alle som er villige til å lytte. Jeg føler at det er mitt ansvar å lære andre. Jeg fortsetter å motta hormonbehandling og # 8217; immunterapi, selv om jeg endte med aktiv behandling. Støtte bivirkninger og jeg gjennomgår skanninger for å overvåke kreft i meg.

Min virkelighet er at dette aldri vil gå bort. Kreft vil være for alltid en del av meg. Jeg velger å ta disse opplevelsene og gjøre alt for å utdanne andre om en slik utbredt og misforstått sykdom.

& # 8220; vet er makt.& # 8221;

Vær din advokater. Aldri slutte å lese. Aldri slutte å stille spørsmål. Hvis noe ikke er bra med deg, gjør noe med det. Gjør ditt søk.

Det er viktig å kunne stole på legen din. Jeg bestemte meg for at selv legen min beslutning skulle ikke være slutten, men alt.

Da jeg ble diagnostisert med en MBC, gjorde jeg alt mitt team av onkologi, fortalte meg å gjøre. Jeg følte meg ikke i stand til å gjøre Nient’andre. Vi måtte starte kjemoterapi så snart som mulig.

En venn av meg, som også var en overlevende, ble min stemme av grunn. Han tilbød råd. Han lærte meg det nye rike jeg kom inn.

Hver dag utvekslet vi meldinger med spørsmål eller ny informasjon. Han guidet meg til å undersøke begrunnelsen på foten av alle stadier av planen min og be om svar på mine spørsmål. På denne måten vil jeg forstå om alt jeg var varig, var i min beste interesse.

På denne måten lærte han meg mer om en ekstern sykdom enn jeg noen gang hadde trodd det var mulig. Kreft en gang det var bare et ord. Det har blitt nettverk av spunnet informasjon i meg.

Nå er det en annen natur for meg å holde meg oppdatert med forskning og nyheter i brystkreftfellesskapet. Jeg lærer om produktene som skal testes, de nåværende hendelsene i samfunnet og frivillige programmer for å delta i. Snakk også med andre mennesker i min erfaring og lytt til dem er ekstremt nyttig.

Jeg vil aldri slutte å lære og lære andre, så vi kan være alle de beste tilhengerne for å finne en kur.

Sarah Reinold er en 29 år gammel mor med to barn som bor med metastatisk brystkreft. En Sarah ble diagnostisert med en MBC i # 8217; oktober 2018, da han var 28 år gammel. Han elsker improviserte dansferier, utflukter, rase og yoga. Det er også en stor fan av Shania Twain, du kan nyte en god iskrem og drøm om å reise rundt i verden.