Clonazepam vs xanax: en revisjon side om side

Beskrivelse

D & # 8217 lidelser; angst kan forårsake følelsesmessige og fysiske symptomer som kan forstyrre ditt daglige liv. Emosjonelle symptomer på D & # 8217-forstyrrelser; angst inkluderer følelser av frykt, frykt og irritabilitet. Blant de fysiske symptomene er det:

 • pounding hjerterytme
 • pust
 • Mage og fordøyelsesproblemer
 • hodepine
 • Tremor og spasmer
 • nummenhet eller prikking til hender og føtter
 • Søvn- og tretthetsproblemer

Men lidelser d’angst kan behandles. Behandling krever vanligvis en kombinasjon av metoder, inkludert rusmidler.

For å behandle din angst, kan legen din anbefale Clonazepam eller Xanax.

Hvordan fungerer de

Clonazepam er et generisk stoff. Det selges også som en Klonopin-merkevare medisiner. Xanax, D & # 8217, en annen del, er en merkevareversjon av Alprazolam-stoffet. Både clonazepam og xanax er depressive av sentralnervesystemet (SNC) og er klassifisert som benzodiazepin.

Benzodiazepiner påvirker gamma-aminobutyrinsyre (GABA), en nøkkel kjemisk messenger i hjernen. Disse stoffene reduserer nerveimpulser i hele kroppen, og produserer en beroligende effekt.

Hva de håndterer

Begge narkotika behandler lidelser d’angst, inkludert panikkanfall hos voksne. Clonazepam omhandler også kramper hos voksne og barn. D’Andre deler, er effektiviteten og sikkerheten til Xanax ikke blitt etablert hos barn.

Effektene av både Xanaxs clonazepam kan være kraftigere eller mer varige i eldre mennesker.

Former og dosering

Clonazepam er tilgjengelig i en oral tablett, du inntar. Den er også tilgjengelig i en desintegrering av oral tablett, som oppløses i munnen. Du kan ta Clonazepam fra en til tre ganger om dagen, som angitt av legen din.

Xanax er tilgjengelig i orale tabletter med umiddelbar frigivelse og langvarig utgivelse. Den generiske versjonen, Alprazolam, presenterer seg også som en oral løsning. Legen kan foreskrive deg for å ta den umiddelbare utgivelsestabletten flere ganger om dagen. Den orale løsningen er også en umiddelbar frigivelsesform. Du tar det flere ganger om dagen. Den langvarige utløsstabletten må tas bare en gang om dagen.

For både narkotika vil legen sannsynligvis begynne med lavest mulig dosering. Om nødvendig kan legen øke doseringen til små trinn.

Begge stoffene kan begynne å løpe innen få timer eller dager fra den første dosen. En dose av xanax vil påvirke deg i noen timer. L’Clonazepam-effekten varer omtrent to eller tre ganger lenger.

Styrker

Clonazepam oral tablett clonazepam disintegrering oral desintegrant xanax oral frigjøring tablett xanax oral utkast forlenget frigjøring Alprazolam oral løsning 0.5 mg 0.125 mg 0.25 mg0.5 mg1 mg / ml1 mg0.25 mg0.5 mg1 mg2 mg0.5 mg1 mg2 mg1 mg2 mg3 mg2 mg

Koste

L’beløpet du vil betale for et reseptbelagte legemiddel kan variere avhengig av hvor du bor, apoteket ditt og din helseforsikringsplan. Generelt er generiske versjoner betydelig billigere enn merkede versjoner. Dette betyr at clonazepam sannsynligvis vil være billigere enn xanax.

Bivirkninger

Det er mange potensielle bivirkninger av benzodiazepiner, men det er usannsynlig at de har mer enn noen få. For de fleste er bivirkninger milde og tolerable. De forekommer vanligvis tidlig og forsvinner når kroppen din blir vant til stoffet.

De vanligste bivirkningene er fantastiske og døsighet. Disse kan kompromittere evnen til å kjøre. Hvis du føler deg bedøvet eller søvnig under L’ansette en av disse stoffene, ikke kjøre eller bruke farlig utstyr.

Du kan ha en allergisk reaksjon på både clonazepam og xanax. Symptomene på en allergisk reaksjon inkluderer urtikaria, kløe eller utslett. Hvis du utvikler hevelse i ansikt, tunge eller hals eller pusteproblemer, kontakt lege umiddelbart.

Interaksjoner

L’Forutsetning om andre depressiva av SNC med clonazepam eller xanax kan intensivere de ønskede effektene. Blandingen av disse stoffene er farlig og kan forårsake tap av kunnskap. I noen tilfeller kan det være dødelig.

Andre SNC-depressiva inkluderer:

 • Sedativer og sovepiller
 • Tranquilizers og # 8217 stabilisatorer; humør
 • Muskel avslappende
 • Kramper narkotika
 • Reseptbelagte smertestillende medisiner
 • alkohol
 • marihuana
 • antihistaminer

Du kan finne detaljerte lister over interaksjonsstoffer for begge medisiner i samspillet for xanax og clonazepam.

Informer legen din og apoteket til alle legemidlene du tar, inkludert benk med narkotika og kosttilskudd, og be om informasjon om potensielt farlige interaksjoner.

Snakk med legen din

Xanax er ikke effektiv behandling for kramper. Så hvis du har kramper, kan Clonazepam være et alternativ for «8217;.

Hvis du blir behandlet for en forstyrrelse av D’angst, spør legen din om å diskutere fordeler og ulemper med hvert stoff. Det er vanskelig å bestemme på forhånd som stoffet vil være mer effektivt for deg. Legen vil gi råd til en basert på symptomer og medisinsk historie. Hvis førstevalg ikke virker, kan du bytte til neste.

Q&TIL

Spørsmål:

Clonazepam eller xanax skape avhengighet?

TIL:

Clonazepam og L’Alprazolam kan skape avhengighet. Hvis du tar dem hver dag i flere uker eller mer, kan du også utvikle en toleranse mot dem. En toleranse betyr at en større mengde medikament er nødvendig for å oppnå samme effekt. Du kan også prøve abstinens hvis du plutselig stopper de to stoffene. Avholdenheten kan øke hjertefrekvensen og # 8217; angst. Det kan også forårsake søvnløshet og agitasjon. Det er ekstremt viktig å følge legenes instruksjoner for å ansette og # 8217; avbrudd av disse legemidlene for å unngå både avhengighet og # 8217; abstinens.

Healthline Medical Team Svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.