Urinkulturer: Hvordan testen fungerer

Beskrivelse

A’urinfarving er en test som er i stand til å oppdage bakterier i urinen. Denne testen kan finne og identifisere bakterier som forårsaker en infeksjon (# 8217) (UTI). Bakteriene, som vanligvis forårsaker urinveisinfeksjoner, kan komme inn i urinveiene gjennom urinrøret. I # 8217; urinveismiljøet kan disse bakteriene vokse raskt og utvikle seg i en infeksjon i A & # 8217;.

Tilleggsinformasjon: Hva du vil vite om urinsysteminfeksjonen? »

For de som er testen?

Urinavlinger kan identifisere mikroorganismer, typisk bakterier, som forårsaker Ivu. IVUS er vanligere hos kvinner enn menn. Dette skyldes at kvinnens urinrør er kortere og mye nærmere # 8217;. Derfor er det mye lettere for bakterier Dell’tarmene trenger inn i urinveiene. Bakteriene dateres tilbake til urinrøret i blæren, i ureteri og nyrer, hvor de kan utvikle seg i en infeksjon i A & # 8217.

Hva er symptomene på en UTI?

De vanligste symptomene på en UTI er:

 • Smerte og ubehag, typisk i lumbal og abdominal området
 • smerte under urinering
 • feber
 • føler behovet for å urinere ofte
 • Vanskelighetsgrad i urinstrømmen

Hvis du har en UTI, kan urinen din virke uklare eller til og med ta en rosa eller korallton hvis den er tilstede blod. Selv om du kanskje føler et konstant behov for å urinere, kan du ha problemer med å bringe ut mer enn en liten mengde urin fra blæren. I tilfeller der infeksjonen blir mer alvorlig, kan tremor oppstå, kuldegysninger eller oppkast.

Hvordan testen er gitt?

L’urin for A’urinoculture kan samles på forskjellige måter. Den vanligste metoden for innsamling av urin er den rene fangstmetoden i mediumstrømmen. For dette, samle urinen i en kopp mens uriner.

Ren fangst

 • Før du starter denne prosessen, vil en helsepersonell be deg om å vaske hendene dine og deretter vaske kjønnsorganene dine med vaskemiddel.
 • Du vil begynne å urinere i en steril kopp levert av legen din.
 • Koppen blir da gitt til legen din, og sender den til et laboratorium for analysen.
 • Urin samling bag

  En urinprøve kan også samles med en urininnsamlingspose. Denne metoden er mest brukt med barn og nyfødte. For denne prosedyren er en plastpose festet med lim til en jentes lepper eller en gutts penis. Når barnet begynner å urinere, fanger posen urinen, som deretter kan sendes til et laboratorium for analysen.

  Kateter

  I noen tilfeller må en helsetjenester operatør samle et utvalg av urin med et kateter. For å gjøre dette, sett inn et tynt gummiør gjennom urinrøret og blæren. Når kateteret er plassert, er helsepersonell i stand til å samle en prøve. Hvis du allerede har et urinkateter på plass, kan en helsetjenester operatør samle en prøve ved å blokkere kateterdreneringsenden før du når dreneringsposen. Når urinen passerer inn i det låste røret, bruker legen en sprøyte for å fjerne en urinprøve. Urinprøver bør ikke tas direkte fra en kateterinnsamlingspose fordi urinen som har vært ute av kroppen for lenge, kunne begynne å vokse bakterier og vil ikke utgjøre en god mester.

  Overpubic aspirasjon

  I sjeldne tilfeller kan legen må fjerne en prøve av urin fra blæren med en nål. Denne prosedyren, kalt overpubic suge, brukes hvis de forrige forsøkene på å samle en ikke-forurenset prøve har ikke vært vellykket.

  Fordi urinavlinger er viktige under graviditeten?

  Hvis du er gravid, kan din obstetriske få deg til å kjøre en «8217; urinfarving i forskjellige punkter under prenatal omsorg som et forholdsregler. Hvis du har utviklet en IVU under graviditet, er det viktig å ta det og behandle det. Urinveisinfeksjoner er vanlige gravid og kan noen ganger gå ubemerket. Den ubehandlede IVUS kan føre til for tidlig arbeidskraft eller knappe arbeidsresultater.

  Hva er risikoen for testen?

  Samlingen av en urinprøve er ikke smertefullt, med mindre du føler smerte under urinering på grunn av en eksisterende IVU. Det er ingen risiko forbundet med å forberede eller alle «8217; utførelse av en samling av urin.

  Hvis legen krever en prøve av urin oppnådd med et kateter, kan du føle et visst trykk og ubehag når det tynne røret er satt inn gjennom urinrøret. Disse rørene smøres for å redusere smerte og gjøre prosedyren mye enklere. Sjelden kan et kateter skape et hull i # 8217; urinrøret eller blæren. Legen din vil diskutere måtene å redusere smerte under utførelsen av prosedyren.

  Hvordan forbereder du på testen?

  Før du starter testen, fortell legen din dersom du tar eller nylig har tatt medikamenter eller vitaminer, medisiner og benktilskudd. Disse kan forstyrre laboratorieresultater. I tillegg til å pusse hender og kjønnsorganer før ren samling, er det ikke nødvendig å forberede seg på en urinokultur. Hvis du vet at du må samle urin under en avtale med legen din, unngå å urinere til du er i stand til å samle en prøve. Hvis du har spørsmål eller tvil om testen, risiko eller resultater, snakk med legen din.

  Hva er de ønskede resultatene?

  For A’urinoculture, alle’urin administreres flere dager for å tillate bakterier, om til stede, å vokse. Prøven undersøkes deretter til mikroskopet. Hvis urinen viser tegn på bakterier eller andre organismer, vil du få et positivt resultat. Hvis få bakterier eller organismer vises, vil du motta et negativt testresultat. Personen som leder urinfarvingen vil også kunne bestemme hvilke organismer som forårsaker infeksjonen, synlig eller gjennom en ekstra test.

  Resultatene av A’urinokultur er generelt klare i to eller tre dager. Hvis resultatet er positivt, kan legen foreskrive et antibiotika for å eliminere skadelige bakterier.

  Noen ganger kan det være mer enn en type bakterier eller en veldig liten bakteriell tilstedeværelse i prøven. I disse tilfellene kan det være en forsinkelse i # 8217; få resultatet. Det kan også være nødvendig å gjenta testen.

  De fleste urinveisinfeksjoner er forårsaket av e. coli, som ofte finnes i avføringen. Staphylococcus og proteus er to andre varianter av bakterier som kan forårsake urinveisinfeksjoner. Noen ganger en «8217; urinveisinfeksjon er forårsaket av Candida, som er en gjær som kan proliferere. Av og til vil en UTI utløses av A’seksuell overføring infeksjon (STI).

  Hva er behandlingen for en UTI?

  En UTI blir ofte behandlet med en antibiotikaryklus. Typen av foreskrevet antibiotikum kan variere avhengig av hvilken type bakterier du kjemper, din medisinske historie og til det faktum at UTI har vært eller mindre tilbakevendende. Hvis du fortsetter å ha hyppige urinveisinfeksjoner, må du kanskje testes for din følsomhet for dem.

  Du kan begynne å kurere en Ivu hjemme ved å drikke mye vann og oppfordres ofte. Hver mulighet må du prøve å finne noen bakterier, vil hjelpe kroppen din til å gjenopprette raskere. Vitamin C kosttilskudd vil bidra til å styrke immunforsvaret ditt. Tenk på dem som ammunisjon for dine hvite blodlegemer mens du kjemper i infeksjonen.

  L’Goldenseal gress (også kalt Berberina) anbefales noen ganger for ytterligere behandling av urinveisinfeksjoner. En gang ble det antatt at å drikke usøtet tranebærjuice eliminert dårlige bakterier med urinveiene. Men de siste årene har denne utsagnet blitt vanskelig å prøve.

  Outlook

  Hvis du mistenker at du har en Ivu, er det sannsynligvis fordi du har irriterende symptomer. En egnet behandling av infeksjonen skal løse det meste av ubehag innen 48 timer. Bruk stor bomull undertøy og vask ofte kan bidra til å forhindre reaperearance av # 8217;.

  En UTI er generelt ingen alarmårsak. Men hvis du tror du har en, se etter en medisinsk behandling. Det er mulig at du intensiverer og forårsaker en nyreyinfeksjon på 8217 som påvirker hele kroppen din.

  Smerte i den nedre delen av ryggen eller til siden under ribbenene og følelsen av skjelving og svakhet er symptomer som du ikke bør ignorere. Hvis du merker disse symptomene, kontakt legen din.