Millipodene bitt? Lær alt om dem

Del på Pinterest

Centipedes er blant de eldste og mest fascinerende dekomponeringene. De finnes i nesten alle områder av verden.

Ofte utvekslet for ormer, var disse små leddyrene blant de første dyrene som utvikler seg fra det terrestriske habitatvannet. Faktisk er det anslått at det er en tusenpied fossil funnet i Skottland 428 millioner år!

Til tross for deres fascinerende natur, er ikke alle en fan av Centipede. Selv om disse gravemaskinens skapninger ikke er giftige for mennesker, kan du være allergisk mot dem.

Hvis du er nysgjerrig på å vite om du er sikker på å holde deg rundt i sentrum, kan du lese mer om hvordan du lærer mer om deres natur og hvordan de samhandler med mennesker.

Millipedes biter ikke

Mens sentipentene forsvarer seg som de andre dyrene, biter de ikke. I stedet kan Centipedes vikle i en ball når de føler seg truet.

I noen tilfeller kan de utstede en væske toksin fra sine kjertler for å bekjempe rovdyr som:

 • edderkopper
 • maur
 • Andre insekter

Noen centipedes kan spray toksiner til et par meter unna hvis de oppdager en trussel.

Jeg er ikke giftig for mennesker

Toksinen til de milliede kjertlene består hovedsakelig av saltsyre og cyanhydrøssyre. Disse to stoffene har henholdsvis en brennende og suffiksende effekt på de milliede rovdyrene.

I store mengder er toksin også skadelig for mannen. Imidlertid er mengden av Centipede emittert så liten som ikke kan forgifte folk.

I tillegg til rovdyr, kan selv mennesker komme i kontakt med dette toksinet.

For eksempel, hvis jeg måtte samle en centipede som har blitt rullet opp i forsvaret, kan du merke en brunaktig fargetone på huden din etter å ha satt tilbake Millipedness.

Du kan vaske væsken fra hendene, men kan fortsatt flekke midlertidig.

Mulig å være allergisk mot Centipede

Selv om de flytende centipedene som ikke er giftige for mannen, er det mulig å ha hudirritasjoner eller til og med være allergisk mot den. Hvis du er allergisk mot Centipede, kan du merke følgende symptomer etter å ha håndtert dem:

 • blære eller urticaria
 • rødhet
 • utslett
 • Kløe og / eller brenning

Hva er den beste behandlingen for en blære forårsaket av en tusen?

Millipedi tokxin kan forårsake blærer og brannskader. Vask huden umiddelbart, selv om du tror at en tusenpinne ikke har utstedt væske på huden din. Dette kan bidra til å forhindre en mulig allergisk reaksjon.

Hvis vi utvikler blærer etter manipuleringen av sentipentene, vask huden med varmt vann og normal såpe. Aloe Vera Gel kan også hjelpe beroligende blærer.

Benk-top antihistaminer som Benadryl kan hjelpe med en Pruriginous utslett. Du kan også behandle utslett med et beroligende tema, som en lotion av mel D’havre eller en hydrokortisonkrem.

Vær forsiktig så du ikke gni øynene dine etter å ha håndtert sentipentene. Arthropod-toksiner kan føre til konjunktivitt og andre irriterende øyeproblemer.

Vask forsiktig hendene etter å ha håndtert dem, selv om du tror at du ikke er allergisk eller å ha noen annen type reaksjon på Millipede.

Alvorlige allergiske reaksjoner er sjeldne

En allergisk millepede reaksjon er sjelden farlig for livet. Du bør imidlertid søke akuttmedisinsk hjelp hvis du manifesterer et av følgende symptomer på en alvorlig allergisk reaksjon:

 • Ansikt hevelse
 • respiratoriske vanskeligheter
 • Akselerert hjerterytme
 • Utbredt hudutslett
 • bevisstløshet

Forskjellen mellom en Centipede og en Centipede

Noen centipede arter kan være mye lengre enn en Millipede og omvendt. Milipodene ser mer flatt ut og kan se ut som små slanger med beina, i stedet for de ufarlige ormene som ligner sentipentene.

Centipedene har et par ben per kroppssegment, sammenlignet med de to parene per segment som har sentipentene. Selv beina på en tusenben er lengre, så vel som deres antenner.

I motsetning til Centipedes, kan Centipedes bite mennesker når de føler seg truet. Det sies at du ser ut som en dårlig punktering D’insekt. Symptomene kan vare noen dager eller mer i de mest alvorlige tilfellene.

Del på PinterestMillipede ligger i nærheten av den rosa sirkelen. Millipede ligger under, nær den gule sirkelen.

Hvor sentipedene bor

Millipedi Habitater har en tendens til å være mørk og våt. De foretrekker å gjemme seg i bakken eller under rusk, for eksempel:

 • Blader
 • Dekomponering Wood
 • mulch

Disse artropodene kan bli funnet over hele verden, med større og flere allergifremkallende versjoner som er tilstede i tropiske områder som:

 • Karibien
 • Sør-Stillehavet

Som en generell regel, den største er den slags tusenfinerte, jo mer sannsynlig at dets toksiner forårsaker skade på huden. De større artene avgir høyere nivåer av toksiner til sine rovdyr.

Hvordan å holde sentipenne utenom hjemmet

Centipedes er naturlig tiltrukket av våte områder. De liker også å gjemme seg under rusk, som hauger av blader.

Noen ganger går centipedene inn i husene på jakt etter fuktighet. Du kan finne dem i våte områder som vaskerier og kjellere i første etasje.

Selv om de ikke biter eller forårsaker noen annen form for fysisk skade, kan tusenviset bli en plage hvis de reproduserer og bestemmer seg for å forvandle hjemmet ditt til dem.

Centipedes vil dø raskt uten fuktighet. Å holde hjemmet ditt tørt er en måte å redusere disse skapningene på. Du kan også bidra til å holde Millepeds utenfor hjemmet:

 • Sørge for at tidsbelegget er intakt rundt dørene
 • Forsegle kantene på vinduene
 • Kaldsåpninger
 • forsegling av hull eller åpninger i grunnlaget for huset
 • Reparere eventuelle hydrauliske tap

L & # 8217;

Til dags dato er det Over 12.000 kjente levende arter av Millepedics over hele verden.

Ingen av disse er dokumentert som en giftig for mannen for mannen. Selv en Centipede vil ikke bite deg, men giftstoffene til noen arter kan forårsake hudsymptomer når du håndterer.

Men som å håndtere noe dyr, er det imidlertid viktig å være spesielt oppmerksom.

Allergiske eller irriterende reaksjoner er mulige, spesielt hvis du kommer i kontakt med en Centipede som avgir giftstoffer fra kjertlene som en naturlig forsvarsmekanisme.

Kontakt legen din dersom symptomene på en irriterende eller allergisk reaksjon ikke løses med hjemmepleie.