Identifikasjon og behandling av nattelivskriser

Epilepsi og kramper under søvn

For noen mennesker er søvn ikke forstyrret av drømmer, men fra kramper. Du kan ha et angrep med enhver form for epilepsi mens du sover. Men med noen typer epilepsi, forekommer kramper bare under søvn.

Brainceller kommuniserer til muskler, nerver og andre områder av hjernen gjennom elektriske signaler. Noen ganger går disse signalene til å vippe, sende for mange eller for få meldinger. Når dette skjer, er resultatet et angrep. Hvis du har to eller flere epileptiske anfall minst 24 timer unna, og ikke har vært forårsaket av en annen medisinsk tilstand, kan du lide av epilepsi.

Det finnes forskjellige typer epilepsi, og tilstanden er vanlig. Ca 2.9 millioner amerikanere Ha l’epilepsi. Du kan få det når som helst. Men de nye sakene er mest sannsynlig diagnostisert hos barn under 10 år og hos voksne over 55 år.

Som med epilepsien, er det mange forskjellige typer krise. Men de er delt mer eller mindre i to kategorier: generaliserte kramper og delvise kramper.

Generaliserte kramper

En generalisert krise oppstår når en eller # 8217 oppstår; unormal elektrisk aktivitet på alle områder av cerebral cortex. Dette er det øverste laget av hjernen din forbundet med bevegelse, tanke, resonnement og minne. De er inkludert i denne kategorien:

 • Tonic-clonic convulsjoner. Tidligere kjent som Grand Bad, inkluderer disse krampene en kroppsstivning, lukkerbevegelser og vanligvis et bevissthetstap.
 • Kramper av fravær. Tidligere kjent som Petit Mal, karakteriseres disse kriser karakterisert ved korte perioder med faste, blinkende og små bevegelser av hender og armer.

Delvise kramper

Delvis kriser, også kalt fokal- eller lokaliserte kriser, er begrenset til en hjernehalvitt. Når de oppstår, kan du være klar, men ikke å vite at anfallet skjer. Delvis kriser kan påvirke atferd, bevissthet og reaktivitet. De kan også inkludere ufrivillige bevegelser.

Konvulsjoner som oppstår under søvn

Ifølge en artikkel i Neurologi avis, nevrokirurgi og psykiatri, Hvis mer enn 90 prosent av kriser oppstår i søvn, er det sannsynlig at du har natteliv. Rapporten oppdaget også at rundt 7.5-45% av personer som lider av epilepsi har kramper hovedsakelig under søvn.

Folk med bare nattkampanjer kan utvikle våken kramper. En studie fra 2007 har vist at omtrent en tredjedel av personer med konvulsiv krise av solo søvn kan utvikle kramper fra våken selv etter å være fri fra krisen i mange år.

Det antas at søvnskriser utløses av endringer i hjernen under noen faser av søvn og våkner. De fleste nattlinjer forekommer i Trinn 1 og trinn 2, At de er øyeblikk av lettere søvn. Nattkampulykker kan også forekomme ved oppvåkning. Under søvn kan både fokal og generell krise forekomme.

Nattkriser er knyttet til noen typer epilepsi, inkludert:

 • Mioclonic Youth Epilepsy
 • Tonisk-klonisk krise ved oppvåkning
 • Benigno Rolandico, også kalt godartet fokal epilepsi Dell & # 8217;
 • Epileptisk søvn av søvn
 • Landau-Kleffner syndrom
 • Frontal debut kramper

Nattkriser forstyrrer søvn. Påvirker også konsentrasjon og ytelse på jobb eller skole. Selv nattelivskrillene er Forbundet med en økning i risikoen for uventet plutselig død i # 8217; epilepsi, som er en sjelden dødsårsak hos personer med epilepsi. Mangelen på søvn er også en av de vanligste utløsningsfaktorene for kramper. Andre utløsende faktorer inkluderer stress og feber.

Nattkramper i nyfødte og små barn

Konvulsjoner og epilepsien er vanligere i nyfødte og barn enn noen andre aldersgruppe. Men barn som lider av epilepsi, slutter ofte å ha epileptiske kriser før de når den voksne alderen.

Neonati-foreldre forvirrer noen ganger en tilstand som kalles myoklono av godartet neonatal søvn med epilepsien. De nyfødte som lider av myoklono, har ufrivillige spasmer som ofte synes å være et angrep.

Et elektroencefalogram (EEG) vil sannsynligvis ikke vise endringer i hjernen som er kompatibel med epilepsien. Dessuten er myioclone sjelden seriøs. For eksempel er hikke og spasmer i søvn former for myoklonus.

Diagnose av nattlige kramper

Det kan være vanskelig å diagnostisere natteliv på grunn av den tiden de oppstår. Søvnkriser kan også forveksles med Parasonnia, en generisk begrep for en gruppe søvnforstyrrelser. Disse forstyrrelsene inkluderer:

 • Sleepwalking
 • Tenner sliping tennene dine
 • Ben syndrom uten hvile

For å avgjøre hvilken form for epilepsi du måtte ha, vil legen vurdere en rekke faktorer, inkludert:

 • Den typen krise du har
 • L’alder du begynte å ha epileptiske kriser
 • Epilepsi
 • Andre medisinske forhold du måtte ha

For å diagnostisere epilepsien, kan legen bruke:

 • Bilder av elektrisk aktivitet i hjernen registrert av en EEG
 • Strukturen i hjernen din som vist i en TAC eller i en magnetisk resonans
 • En oversikt over din konvulsive aktivitet

Hvis du mistenker at barnet ditt eller barnet ditt har nattkramper, kontakt legen din. Du kan overvåke barnet ditt:

 • Bruker en baby skjerm slik at du kan høre og se om et angrep oppstår
 • Følg tegnene om morgenen, som uvanlig døsighet, hodepine og tegn på drooling, oppkast eller våt sengen
 • Bruke en kriseskjerm, som har funksjoner som bevegelse, støy og fuktighetssensorer

Spørsmål:

I tillegg til å følge behandlingsplanen foreskrevet av legen, hvilke tiltak du kan gjøre i soverommet ditt for å beskytte deg i løpet av nattelivskrisene?

TIL:

Hvis du lider av nattkampulykker, ta noen forholdsregler for å beskytte deg. Fjern skarpe eller farlige gjenstander i nærheten av sengen. En lav seng med matter eller polstring plassert rundt sengen kan være nyttig hvis et angrep oppstår og faller.

Prøv å ikke sove på magen ned og begrenser antall puter i sengen din. Hvis mulig, spør noen om å sove i samme rom eller i nærheten for å hjelpe deg hvis du har et angrep. Du kan også bruke en kriseteksjonsenhet som advarer noen til å be om hjelp hvis en krise oppstår.

William Morrison, Mdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

Utsikter for L’epilepsi

Snakk med legen din hvis du tror at du eller din sønn er levende kramper under søvn. De kan bestille tester som vil bekrefte om du er levende kramper.

Narkotika er den første linjens behandling for epilepsi. Legen din vil hjelpe deg med å finne behandlingen som fungerer best for deg eller ditt barn. Med tilstrekkelig diagnose og behandling kan de fleste epilepsi-tilfeller styres med narkotika.