Identifisering av eggstokkreft: tapte tid

COS’eggstokkreft?

Kvinner er født med to eggstokker, en på hver side av livmoren. Eggstokkene er en del av det kvinnelige reproduksjonssystemet, og er ansvarlig for produksjonen av hormoner, inkludert østrogen og progesteron.

Kvinner kan utvikle svulster eller cyste til eggstokkene. De er vanligvis godartede, det vil si, ikke kreft, og vil forbli i eller på eggstokkene. Mindre vanlig, eggstokkene er karsinogener. Noen eggstokkende svulster forårsaker unormal vaginal blødning eller manglende perioder, men det er usannsynlig å være det unike symptomet.

Fortsett å lese for å lære mer om koblingen mellom en savnet periode og eggstokkreft.

Hva definerer en savnet periode?

En periode betraktes som mislyktes når du hopper over en hel syklus. De fleste menstruasjonssyklusene varer fra 21 til 35 dager. Varigheten av syklusen vil ikke variere mye i måneden i måneden, men det er ikke sjeldent for en periode å være sent eller på forhånd om noen dager. For noen mennesker er menstruasjonssyklusene uregelmessige og holdbarhet varierer betydelig etter måned til måned.

Det er en god ide å holde oversikt over syklusen din for å kjenne din kroppsrytme. Du kan gjøre det markerer en kalender eller bruker en’app som Clue. På denne måten vil du vite om du har regelmessige eller uregelmessige sykluser, og hvis du mister en syklus. Fikse en avtale med legen din hvis du hopper over syklusen, spesielt hvis du vanligvis har regelmessige sykluser.

Hvordan en savnet perioden påvirker risikoen for eggstokkreft?

Mesteparten av tiden de tapte perioder er ikke en grunn til bekymring. Graviditet, stress, intens fysisk trening, lav fett eller hormonell ubalanse kan føre til menstruasjonsforstyrrelser.

I sjeldne tilfeller, uregelmessige perioder er et tegn på noe alvorlig. De kan også øke risikoen for eggstokkene kreft. En studere Han oppdaget at kvinner med en historie om menstruasjonsforstyrrelser hadde dobbelt så sjansene for å utvikle eggstokkreft. Denne risikoen øker med alderen.

Uregelmessig eller savnet perioder er ikke den vanligste tegn på eggstokkreft. Det er andre vanligste symptomer. Kontakt legen din hvis du er bekymret for kreft i eggstokkene eller varsel noe annerledes i den månedlige syklus.

Hva er symptomene på eggstokkreft?

Mange kvinner vil ikke ha symptomer i tidlige stadier av eggstokkreft. Videre symptomene på eggstokkreft er felles for andre tilstander slik som syndromet av den’irritabel tarm. De kan være vage og mild, noe som kan føre til en forsinkelse i diagnostikk og verre utfall.

Fikse en avtale med legen din eller gynekolog hvis følgende symptomer oppstår mer enn 12 ganger i måneden:

 • Abdominal eller bekkensmerter
 • opphovning
 • Vanskeligheter med å spise
 • føler raskt når du spiser
 • urin endringer, herunder behovet for å gå ofte
 • smerte under sex
 • mageknip
 • kronisk utmattelse
 • forstoppelse
 • abdominal hevelse
 • Vekttap

Hvis du har eggstokkreft, er tidlig diagnose grunnleggende. Pass på at du ikke ignorerer disse symptomene, spesielt hvis de vedvarer.

Hva er risikofaktorene for eggstokkreft?

Noen faktorer kan øke risikoen for kreft til eggstokkene. Det er viktig å forstå risikoen og symptomene på eggstokkreft. Denne kunnskapen kan hjelpe med tidlig diagnose og behandling, noe som forbedrer resultatene.

Risikofaktorer for eggstokkreft inkluderer:

Alder: Eldre kvinner er mer sannsynlig å utvikle eggstokkreft. Mer enn Halvparten av kvinner med eggstokkreft de har 63 år eller mer.

Vekt: Overvektige kvinner har større risiko for å utvikle eggstokkreft. L’fedme er når du har en 30 eller høyere kroppsmasseindeks.

Breed: Kaukasiske kvinner er mer sannsynlig til afroamerikanske kvinner for å utvikle eggstokkene kreft.

Familie historie: Fra fem til 10 prosent eggstokkene er knyttet til arvelige endringer eller mutasjoner i bestemte gener. En av disse genetiske mutasjoner er BRCA. Kvinner med BRCA1 mutasjon har en 35 prosent 70 Risiko gjennom hele livet for å utvikle eggstokkreft.

Ingen prevensjon: p-piller kan redusere risikoen for kreft i eggstokkene. Lenger er bruk, lavere risiko, som fortsetter selv etter å stoppe for å ta pillen. Minst fra tre til seks måneder med sammenhengende bruk er nødvendig før fordelene kommer inn i bildet.

Fruktbarhet narkotika: Forskning foreslås som fruktbarhet narkotika kan øke risikoen for en kvinne av ovarietumorer. Videre studier er nødvendig, men den innledende undersøkelser tyder på at risikoen er spesielt høy for kvinner som ikke forblir gravid som følge av disse stoffene for fruktbarhet. Videre kan infertile kvinner være mer utsatt for å utvikle eggstokkreft.

Hormoner: i henhold til American Cancer Society, Extrogenic terapi brukes etter menopause kan øke risikoen for kreft eggstokkene.

Reproduksjons Historie: kvinner som har hatt sin første lovlige graviditet i en alder av 35 år eller mer, eller som aldri har hatt barn kjøre en høyere risiko for eggstokkene kreft. Risikoen er lavere for kvinner som har barn før fylte 26. Risikoen avtar med hver fremover graviditet, så vel som med amming.

Menstruasjonssmerter: ca 16-19% av kvinnene rapporterer dysmenoré eller menstruasjonssmerter fra moderat til alvorlig. En studie foreslå som dysmenoré er forbundet med en økt risiko for kreft dell’epitelial eggstokk. Kreften dell’ovaio epitel er den vanligste typen kreft i eggstokkene.

Under tar til regelmessige kontroller

En tidlig diagnose fører til et bedre perspektiv for eggstokkreft. Av 94 prosent Kvinner som mottar behandling for eggstokkreft i de tidlige stadiene, lever mer enn fem år etter diagnosen. Men bare om det 20 prosent av eggstokkene er oppdaget i en innledende fase. Dette kan skyldes at mange av symptomene er vage og ikke-spesifikke og blir ofte ignorert eller tilskrives andre årsaker.

Under avtalen kan legen utføre en bekkenundersøkelse og en PAP-test. De vil lage en bimanual undersøkelse for å evaluere størrelsen, form og konsistens av eggstokkene. Disse eksamenene kan bidra til å diagnostisere eggstokkreft eller andre kreftformer av reproduktivt system i den første fasen.

Screening test

Screening tester kan oppdage en sykdom hos mennesker som ikke har noen symptomer. De to testene som er i stand til å detektere eggstokkreft, er den transvaginale ultralydet (TVUS) og # 8217; blodeksamen CA-125. Selv om disse testene kan oppdage svulster før symptomene er utviklet, har det ikke vist seg at de reduserer dødelighetsgraden av kvinner med eggstokkreft. Som et resultat, er de ikke anbefalt rutine for midt-risiko kvinner. For tiden er det ingen standarder for eggstokkreft screening, men forskere er på utkikk etter måter å forbedre tidlig diagnose.

Ta bort

Mange kvinner legger ikke merke symptomer før kreften har kommet til et avansert stadium. Men å vite hva symptomene søker kan hjelpe med tidlig diagnose. Fikse en avtale med legen din dersom du er bekymret for risikoen for kreft eller hvis du mister syklusen uventet.