Slik kobler du til kronen, søvn og aktivitet

Del på PinterestIrene Goddard Design

Enten du snubler i sengen før soloppgangen eller som oppstår med roosters, kan de fleste av oss identifisere seg med en bestemt type søvn eller timing, selv om jeg ikke kalt L’Vi har noensinne kalt det.

Delt i fire kategorier viser kronen deg når du skal sove basert på din interne klokke. Det gir også informasjon om alle store daglige aktiviteter, for eksempel å spise, jobbe, trene og sosialisere.

Hva er Chronobs?

En historie er den sirkadiske typen av en person eller individuelle forskjeller i # 8217; aktivitet og om morgenen oppmerksomhet om morgenen og om kvelden.

& # 8220; Å vite kronen din kan hjelpe deg med å forstå hvordan din interne klokke fungerer og hvordan du kan synkronisere den med dine daglige aktiviteter og plikter for å bruke tiden din mer effektivt & # 8221; forklarer Eva Cohen, lærer av vitenskapsplanen av Kansas-Sleep.

Spesielt sier Cohen at kronen din definerer maksimale produktivitetstider, slik at du kan planlegge dagen med visdom.

Chronobs

De fleste søk deler chronobs i:

 • Morgen type
 • Type kveld
 • ingen

Noen beskriver fire typer, med navnene:

 • å holde ut
 • Ulv
 • Løve
 • delfin

Chronot av’bjørn

Del på PinterestIrene Goddard Design

De fleste faller inn i kategorien av en bjørnkronot. Dette betyr at deres søvn syklus og vigil går til solen.

Cohen sier at bjørnernes kroner våkner lett og sovner i å sovne uten problemer. Produktiviteten ser bedre ut før middag og er utsatt for DIP & # 8220; post-lunsj & # 8221; mellom 2: 4 og xnumx: xnumx

Ulven kronen

Del på PinterestIrene Goddard Design

Denne kronen har ofte problemer med å våkne om morgenen. Faktisk sier Cohen at ulvkronotypene føler seg mer energiske når de våkner kl. 12.00, spesielt fordi deres produktivitetspinne starter ved middagstid og slutter om 4 timer senere.

Wolf Typer får også en’andre skyve rundt 6: xnumx og finn ut for å gjøre mye mens alle andre endte opp for dagen.

Løven chronot

Del på PinterestIrene Goddard Design

I motsetning til Wolves, elsker Lion Chronobs å stå opp tidlig om morgenen. De kan lett våkne opp før’soloppgang og er på sitt beste opp til middag og «8221; sier Cohen.

Vanligvis kan fyren slappe av om kvelden og ende opp med å sovne med 9:10 eller xnumx: xnumx

Dolphin Chronot

Del på PinterestIrene Goddard Design

Hvis du har problemer med å følge et søvnprogram, kan du være en delfin.

& # 8220; ofte ikke sove nok på grunn av deres følsomhet overfor forskjellige forstyrrende faktorer som støy og lys & # 8221; sier Cohen.

Gode ​​nyheter? De har et maksimalt produktivitetsvindu fra 10: 2 til XNUMX: XNUMX, som er en flott tid å gjøre ting.

fordeler

Være i stand til å identifisere kronotypen din kan gi deg en’ide om søvn og våkne sykluser, samt perioder med maksimal produktivitet. Fordelene inkluderer:

 • Det hjelper deg å forstå når du sovner. Kvelden Chronotypes har vanligvis sovende ordninger programmert fra 2 til 3 timer senere enn morgenkronotypene, ifølge en Eldre studio.
 • Det hjelper deg med å holde styr på spisevaner. Å vite at kronen din også kan hjelpe deg med å overvåke spisevaner. En å gjennomgå Han undersøkte forbindelsen mellom Chronobs, Diet og kardiometabolisk helse. De har oppdaget at en kvelds Kronot, som ulver, er forbundet med en lavere å ta frukt og grønnsaker og et større inntak av energidrikker, alkoholholdige drikkevarer, sukkerholdige og inneholder koffein, samt større energiinntak fra fettstoffer.
 • Det hjelper deg med å forstå sammenhengen mellom sovende og mental helse. En annen å gjennomgå Han fant en sammenheng mellom en rekke negative psykiske helseutfall, som depresjon, for folk som foretrekker en kvelds kronot, sammenlignet med de som identifiserer med en morgenkronot.

Hva er min timing?

Du kan finne mer på ditt kronobespons på en quiz:

 • Kraften i når quiz. Dette Den er basert på Dr. Book. Breus, & # 8220; kraften i når & # 8221;.
 • Selvvurdering Meq. De Morning kveldsspørsmål (MEQ) er en annen beholdning som du kan ta for å bestemme søvntypen din.
 • Automeq. Du kan også bruke filen Automatisert versjon.

Timingen din avhenger av flere faktorer, inkludert genetikk, miljø, alder og kjønn, andre en studie.

Forskerne rapporterte også at eldre voksne identifiserer mer med en morgenkronot, mens tenåringer og unge voksne har en tendens til å tilpasse seg kvelden typen.

Når det gjelder kjønnsforskjeller, har de oppdaget at menn er mer tilbøyelige til å være forbundet med en kvelds-kronot, som kan skyldes endokrine faktorer.

Slik bruker du denne informasjonen

Identifiser og forstå chronotype og sovesykluser kan hjelpe deg med å maksimere våkne og sove bedre om natten.

Dr. Nate Watson, Sleepscore Councilor og Coaster of the University of Washington Medicine Sleep Center, Han sier at når det gjelder søvn og kronotyper, er de fleste verken morgen eller kveld.

Med andre ord faller de inn i kategorien «8220, ingen av de to» 8221;. Dette betyr at deres søvn ikke bør påvirkes.

Imidlertid påpeker det at folk som er kveldstyper, vil ønske å sove senere og tiden for å stå opp med hensyn til morgentyper.

Mens kronobene er for det meste faste, sier Watson at lyseksponeringen om morgenen kan hjelpe en kveldstype til å sovne før, og # 8217; lett eksponering om kvelden kan hjelpe de beste typene til å sovne senere.

Videre sier Watson at kvelden Chronotypes kan gi det beste med karriere som ikke krever en tidlig start om morgenen eller karriere med fleksibilitet om når arbeidet er gjort. Og kjøtt-typen Chronobs ville fungere bedre med tradisjonelle tider.

Søvn er bedre hvis det forekommer hovedsakelig om natten, uavhengig av timingen & # 8221; sier Watson. & # 8220; Jeg anbefaler til både Chronobs (morgen og kveld) for å høre på kroppene sine og gå i seng når de føler seg slitne og står opp når de føler seg hvile.& # 8221;

L & # 8217;

Å få en god natts søvn er viktig for din fysiske og mentale helse.

Kunne identifisere og forstå hvordan kronen din påvirker søvn og din våkne tid kan hjelpe deg med å maksimere produktiviteten, få informasjon om helsen din og lære nye måter å øke søvnkvaliteten din.