Peter Pan Syndrome: Signs, årsaker og hvordan å håndtere det

Del på Pinterest

Alle barn, unntatt en, vokse & # 8221; skrev JM Barrie i sin roman fra 1911 & # 8220; Peter og Wendy & # 8221;. Han snakket om Peter Pan, den opprinnelige gutten som ikke ville vokse opp.

Selv om det ikke er noen ekte magi som hindrer barn fra fysisk voksende, fortsetter noen voksne å kle seg til de bekymringsløse dagene av ungdom og finne utfordrende følelsesmessige og økonomiske ansvar på opptil 8217; voksen alder.

& # 8220; Peter Pan & # 8221 syndrom; det nåværende navnet på denne modellen av atferd, vises for første gang i Dr. Book of Dr. Dan Kiley, # 8220; Peter Pan Syndrome: Menn som aldri har vokst & # 8221;.

Mens Kiley fokuserte på denne oppførselen hos menn, kan Peter Pan Syndrome slå folk av noe slag eller kultur.

Husk at dette ikke er en betingelse for anerkjent mental helse. Imidlertid er mange eksperter enige om at denne modellen av atferd kan påvirke relasjoner og livskvaliteten til noen.

Hva virker det virker

Du sa aldri: Jeg kan ikke få voksen i dag & # 8221;? Personer med Peter Pan Syndrome har en tendens til å leve i henhold til denne filosofien hver dag.

Siden Peter Pan Syndrome ikke er en klinisk diagnose, har eksperter ingen offisielle symptomer bestemt. Her er en PO & # 8216; konsensus om hvor ofte det manifesterer seg i relasjoner, arbeid og personlige holdninger til ansvar og ansvar.

Rapporteringskilt

I relasjoner, tror jeg dette manifesterer tydeligere i divergerende ambisjonsnivåer, forventninger, livsmål og evne til å ta forpliktelser og forklarer Patrick Cheatham, En psykolog i Portland, Oregon.

Hvis partneren din har Peter Pan Syndrome, kan du ha inntrykk av at de ville ha problemer med å gjøre det alene.

Deres retter kan akkumulere i vasken. De kan unngå å gjøre klesvask til de har noe renset for å ha på seg. Du kan regelmessig finne deg selv i hjemmet bare for å gjøre sitt hjem litt og mer beboelig.

Kan:

 • De tillater deg å planlegge aktiviteter og gjøre viktige beslutninger
 • forsømmer husholdningsarbeid og barns forvaringsansvar
 • Jeg foretrekker & # 8220; lever for i dag & # 8221; Og vis liten interesse for å gjøre langsiktige planer
 • Vis tegn på følelsesmessig utilgjengelighet, som ikke ønsker å merke eller definere relasjoner
 • bruke penger incutationally og ha andre problemer med personlig økonomi
 • stadig unngå adressering Rapporter problemer på produktive måter

Tegn relatert til arbeid

Personer med Peter Pan syndrom har også en tendens til å kjempe med arbeid og karriere mål, ifølge Cheatham.

Kan:

 • De har en modell tapsmodell på grunn av mangel på innsats, forsinkelse eller arbeidshopp
 • Gjør noen få reelle anstrengelser for å finne en jobb
 • De forlater ofte arbeid når de kjeder seg, utfordret eller stresset
 • Ta bare en deltidsjobb og har ingen interesse å forfølge kampanjer
 • Flytt fra et felt ALLE’Annet uten å kaste bort tid for å utvikle ferdigheter i ett’bestemt område

I noen tilfeller kan dette problemet til og med vises i form av urealistiske mål, som drømmer om å bli en profesjonell idrettsutøver eller å skaffe en rekordkontrakt.

Dette er absolutt muligheter for noen mennesker og ikke C’Det er ikke noe galt med å være sunn forfølgelse. Men hvis disse ambisjonene hindrer suksess i andre livssektorer, kan det være på tide å vurdere mer realistiske karrieremuligheter.

Slår disse drømmene som en realitet uten å gjøre noen reell innsats for å realisere dem, kan også foreslå Peter Pan’s syndrom.

Holdning, humør og atferdsmessige tegn

Personer med Peter Pan Syndrome kan virke som en PO & # 8216; hjelpeløs. Du kan ha det generelle inntrykk av at de ikke kan sette det sammen & # 8221; Og legg merke til ting som:

 • En modell av unrateasability og flaking
 • Emosjonelle eksplosjoner når det gjelder stressende situasjoner
 • en tendens til å finne unnskyldninger og klandre andre når ting går galt
 • Liten eller ingen interesse for personlig vekst
 • forventningene skal behandles
 • Frykt for negativ evaluering
 • en ordning av bruk av stoffer, Ofte med målet om å rømme følelser eller vanskelige ansvar
 • et ønske om å holde alternativene åpne i stedet for Lage konkrete planer

Disse tegnene kan også dekke andre problemer, men noen som viser mange av de nevnte tegnene og symptomene kan ha Peter Pan’s syndrom.

Narcissism kan (noen ganger) spille en rolle

Narcissisme oppstår ofte i diskusjoner om Peter Pan’s syndrom, men de er forskjellige konsepter.

Det er sant at noen som bor med dette syndromet, viser også noen narcissistiske trender. Men mange mennesker har noen narcissistiske egenskaper uten å tilfredsstille de komplette kriteriene for personligheten narcissistisk lidelse.

Videre har ikke alle mennesker med egenskaper av Peter Pan Syndrome også narcissism-seksjoner.

Når det er sagt, deler de to problemene noen likheter.

Personer med narcissisme kan også:

 • Ikke godta ansvar
 • Bash andre for feil
 • prioriterer personlige ønsker med hensyn til andres behov
 • frykt kritikk eller konflikter

Med narcissisme har imidlertid devalueringen av andre og mangelen på empati en tendens til å følge med disse oppføringene.

Mange eksperter anser den narcissistiske forsvaret en ekstrem metode for å kompensere for lav selvtillit og selvtillit. Folk som forsøker å utforske narcissistiske egenskaper i terapi, kan oppdage følelser av utilstrekkelighet og tomme.

Folk med Peter Pan syndrom kan komme til de samme følelsene gjennom en annen vei, ifølge Cheatham. Fortsetter å forklare at, med noen få personlige resultater å vise til andre, kan de lide mangel på respekt og avskedigelse.

Til slutt kan disse erfaringene spille i følelser av dårlig selvtillit og fiasko, som noen kan forsøke å administrere & # 8220; dobling & # 8221; På ting som følelser forskning og unngår utfordringer.

Det er mer vanlig hos menn (men ikke eksklusivt)

Peter Pan syndrom er i stor grad forbundet med menn (og har blitt startet fra & # 8217;. Det er imidlertid verdt å merke seg at det meste av søket etter Kiley ble utført i løpet av årene og 9216, når kjønnsrollene var litt og mer faste enn de er i dag.

Faktisk, informasjon fra # 8217; Universitetet i Granada og A 2010 studio Ser på 29 unge Navajo kvinner, foreslår begge at de er fremfor alt, men ikke alltid, menn som lider av Peter Pan’s syndrom.

Til dags dato mangler forskning som undersøker hvordan disse oppføringene manifesterer seg gjennom sjangeren. Studiene som eksisterer er ganske små.

C’er også et Wendy syndrom

Mens Kiley konsentrert sin forskning om menn, identifiserte han en motpart hos kvinner kjent som Wendy Syndrome, som refererte til Peter Pan Pan.

Akkurat som i historien tillater kvinner i denne rollen ofte Peter Pan i deres liv, ofte uten å innse det. De kunne gjøre det ta avgjørelser for dem, sette sine messer i orden og tilby ensidig følelsesmessig støtte.

Hvorfor det skjer

Det er ingen og den eneste årsaken til atferdene som er knyttet til Peter Pan Syndrome. Det er trolig resultatet av følgende komplekse faktorer.

D & # 8217 erfaringer; barndom

Noen foreldre stiler kan føre til at folk som ikke har lært livsferdigheter på nivået av voksen, er astute i # 8217; unngå ansvar og forpliktelser, de konsentrerer seg for mye på søken etter opplevelser og på’Hedonismen og romantiserer friheten og # 8217; Evasion & # 8221; sier Cheatham.

De med Peter Pan Syndrome har ofte overdrevet beskyttende eller svært permissive foreldre. Dette er to ganske forskjellige foreldre stiler, men her er nedbrytningen:

Permissive foreldre

Overdreven permissive foreldre plasserer ofte ikke mange (eller ingen) grenser for din oppførsel. Som et resultat, vokser å tro at det er greit å gjøre hva du vil.

Når du gjorde noe galt, tok foreldrene dine seg av noe tilbakefall, og de beskyttet deg til feil, så du har aldri lært at visse handlinger har konsekvenser.

Hvis du har tatt vare på dine økonomiske behov i den første voksenalden og ikke forventet at du jobbet for de tingene du ønsket, kan du ikke forstå hvorfor du må jobbe nå.

Beskyttende foreldre

De beskyttende foreldrene, D & # 8217, kan få deg til å føle deg som om den voksne verden var skummelt og full av vanskeligheter.

De kan oppmuntre deg til å nyte barndommen og ikke å kunne lære ferdigheter som budsjett, hjemrengjøring eller enkle reparasjonsferdigheter og forholdsvedlikeholdsadferd.

Foreldre som ønsker å forlenge ungdommen din, kan også unngå å diskutere disse voksne konseptene med deg. Dette kan ta deg rundt disse konseptene i livet ditt.

Økonomiske faktorer

Cheatham understreker også at økonomiske vanskeligheter og stagnasjon kan bidra til Peter Pan’s syndrom, spesielt i yngre generasjoner. Med andre ord, bli voksne & # 8221; kan være litt & # 8216; vanskeligere enn før.

Jeg tror vi vil ha mer skynd deg, selvmotivasjon og sosiale ferdigheter til å drive en karriere enn fortiden «8221; sier.

Feilet med å starte, En 2013-rapport generert av Georgetown University foreslår at teknologiske og strukturelle endringer i # 8217; amerikansk økonomi bestemmer en mer strengende overgang mellom ungdomsår og tidlig voksen alder.

Lavere lønninger og mindre karrieremuligheter i arbeidets verden kan også hindre den allerede lave motivasjonen til å gjennomføre en karriere du føler deg mindre enn entusiastisk.

Inskripsjonshastigheten Alle «8217; Universitetet som passerte inflasjonen, har skapt ytterligere økonomisk stress og angst, som noen prøver å håndtere å unngå økonomisk ansvar.

Det er virkelig så ille?

Opprettholde et lekende perspektiv kan Bidrar til å redusere stress og forbedre langsiktig følelsesmessig helse, så å ha en nysgjerrig og barnslig personlighet kan definitivt ha sine fordeler.

Noen med Peter Pan syndrom kan for eksempel leve mer spontant og oppfordre deg til å nyte de små tingene i livet. De kunne ha en søt og kjærlig personlighet. Du har sannsynligvis mye moro sammen.

Peter Pan’s syndrom går imidlertid utover daglig lekenhet og innebærer ansvarsforstyrrelser. Når denne mentaliteten begynner å krype inn i andre aspekter av livet, kan det utvikles problemer.

Når partneren din er Peter Pan

Alt dette høres litt og for mye som partneren din?

Selv om det er mulig å oppmuntre og støtte en positiv forandring i en partner, er det generelt ikke mulig å endre noen som ikke er klar eller villig til å gjøre jobben.

& # 8220; prøver å endre partnerens engasjement eller ambisjonsnivå, vil ikke frustrere både & # 8221; forklarer Cheatham. Advarer om å redusere eller radikalt endre forventningene dine for å fortsette forholdet.

I stedet rådgiver det å kommunisere sine ambisjoner, forventninger og livsmål.

Hvis du har gjort partneren din oppmerksom på hva du vil ha fra forholdet og livet ditt sammen, og ikke viser tegn på å dele de samme målene, er det på tide å avgjøre om det skal akseptere forholdet som COM & # 8217, er eller ser etter en partner hvis mål og atferd er i tråd med det du vil ha.

Send en slutt på gunstig atferd, hvordan å rengjøre etter partneren din eller betale regningene, kan hjelpe dem med å gjenkjenne behovet for en endring.

Alle relasjoner innebærer kompromitter og forhandlinger, men håper du kan finne en midtvei mellom å endre noen og gjøre det mulig for det & # 8221; konkluderer Cheatham.

Når du er Peter Pan

L’Voksen alder innebærer mange kompliserte ting å bekymre seg for: relasjonelle og foreldreproblemer, lån betalinger til studenter, arbeidsledighet og mer.

Kort sagt, det er ikke lett å være et produktivt medlem av selskapet som betaler skatt. Det er ganske normalt å ønske å kunne komme tilbake til tenårene, når ditt hovedansvar var biologiske eksamener og overvåkingen av din lille søster.

Hvis du skjønner at du pleier å unngå de nødvendige delene av’voksenliv, hvordan å finne en sammenhengende jobb eller ta vare på provisjoner og innenlandske saker, er det viktig å forstå hvorfor.

Selv om det sikkert er mulig å gjøre endringer alene, kan ikke identifisere de faktorene som spiller i disse ordningene, umiddelbart falle tilbake i dem.

Terapi er nøkkelen til A’utforskning av suksess. Terapeuter kan tilby ikke-dømmekraft for å hjelpe deg med å undersøke modellene i livet ditt og legge merke til hvordan de påvirker dine relasjoner og vellykkede muligheter.

I terapi kan du også utforske andre bekymringer som fører deg til å stole på partneren din for følelsesmessig og økonomisk støtte, inkludert bekymringer for penger, l’angst eller frykt for ensomhet.

Start med vår guide til økonomisk terapi.

Bunnlinjen

Peter Pan syndrom er mer et sett med atferd enn en offisiell diagnose. Selv om det vanligvis er forbundet med menn, kan det brukes til noen.

Hvis du tror at partneren din viser disse oppføringene, er alt du kan gjøre, avklare dine behov og mål. Fra det øyeblikket er det ditt valg hvis du tar dem som de er.

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.