Hvordan tisse: 10 rettsmidler som virkelig fungerer

Hvordan tisse

Du bør ikke streve for å tisse hvis du ikke trenger å gjøre det av medisinske grunner. Hvis du må streve, her er 10 strategier som kan fungere:

1. Skyv vannet

Åpne vasken kranen. Sitt på toalettet. Prøver å slappe av, lukke øynene og konsentrere seg om vannets støy;.

2. Skyll perineumet

Perineum er kjøttområdet blant kjønnsorganene og # 8217; anus. Sitt på toalettet og prøver å slappe av. Bruk en sprøyteflaske for å skylle perineum med varmt vann.

3. Hold hendene i varmt eller kaldt vann

Fyll en grunne bolle med varmt eller kaldt vann og legg i fingertuppene innvendig. Hold dem der til du hører rørpulsen, så prøv å gjøre det på toalettet.

4. Gå en tur

L’Fysisk aktivitet kan noen ganger stimulere blæren. Prøv å gå i et rom eller i en korridor til du føler behov for å tisse.

5. Lukter peppermynteoljen

L’Lukt av’Peppermyntolje kan gi deg lyst til å tisse. Sett noen dråper på en bomullspute og ta den med deg på badet. Sitt på toalettet, slapp av og sniffer bomullsputen. Du kan også prøve å sette peppermynteoljen direkte på toalettet.

Finn peppermynteoljen på Amazon.com.

6. Bøy fremover

Sitt på toalettet og slapp av. Når du er klar til å prøve peis, brettet fremover. Dette kan stimulere blæren din.

7. Prøv valsalva manøveren

Sitt på toalettet og brettet, som om du hadde en intestinal bevegelse. Usa l’underarm for å forsiktig trykke på bunnen av # 8217; magen, men vær forsiktig så du ikke trykker direkte på blæren. L’urin dateres tilbake til nyrer kan forårsake infeksjoner eller skade.

8. Prøv den subrapubiske kranen

Sitt på toalettet og slapp av. Bruk fingertuppene for å raskt berøre området mellom navlen og # 8217; pubic bein (for kvinner) eller penis (for menn). Trykk en gang per sekund i maksimalt 30 sekunder.

9. Bruk avslappeteknikker

Sitt på toalettet og slapp av så mye som mulig. For å slappe av lenger, lukk øynene dine og begynn å puste dypt. Forsøk å slappe av alle kropps muskler, fra hodet til tå.

10. Trykk på låret

Sitt på toalettet og slapp av. Kjærtegner låret med fingertuppene. Dette kan stimulere vannlating.

Hvorfor skal du tisse?

Du lurte aldri på hvordan kroppen din vet når det er på tide å urinere? Ditt nervesystem styrer kroppen din for å varsle hjernen din når blæren er full. Når du må tisse, føler du en følelse av press i # 8217; magen, signaliserer at det er på tide å gå på toalettet.

I noen situasjoner må du kanskje tvinge kroppen din. Dette kan skje når legen din ber deg om å administrere urinen for analysen under en sjekk. Dette kalles urinanalyse. Legen din vil gi deg en steril plastbeholder for å urinere og utføre forskjellige tester på urinprøven.

Eller du kan ha problemer etter intervensjonen hvis du utvikler en vanlig tilstand som kalles neurogenblære, som forstyrrer normale nervesignaler fra hjerneblæren. Dette gjør det vanskelig eller umulig for kroppen din å forstå om du trenger å frigjøre urinen;. L’urin inneholder avfallsprodukter som kan være farlig for kroppen hvis & # 8220; hold & # 8221;.

Mange stoffer kan forårsake midlertidig urin bevaring.

Ting å vurdere

Nøkkelen til å ødelegge kontrollen er å kunne slappe av nok til å la det skje. Selv om det kan være vanskelig å gjøre det, er det av medisinske grunner noen ganger nødvendig.

Hvis du fortsatt har problemer med å urinere etter å ha prøvd disse teknikkene, advarter legen din umiddelbart. Du må kanskje ha kateterisme, eller du kan ha en tilstand som kompromitterer din evne til å urinere.