HPV hos menn: Kjenn symptomene, årsakene, forebygging og behandling

Forstå HPV

Human Papillomavirus (HPV) er Seksuelt overført infeksjon (STI) mest utbredt i USA.

Sekund Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Nesten alle de som er seksuelt aktive, men ikke vaksinert for HPV, vil ha på et tidspunkt i deres liv.

Nesten 80 millioner Amerikanerne er smittet av viruset. Av 14 millioner Nye saker legges til hvert år. For mange, l & # 8217; infeksjon vil gå bort alene. I sjeldne tilfeller, L & # 8217; HPV er en potensielt alvorlig risikofaktor for noen typer kreft.

Hva er symptomene på & # 8217; HPV?

Det er mer enn 100 HPV-typer. Omtrent 40 typer blir passert seksuelt. Hver type HPV er nummerert og klassifisert som HPV høy eller lav risiko.

Lav-risiko HPVer kan forårsake vorter. Generelt produserer de lite eller ingen andre symptomer. De har en tendens til å løse deg selv uten langsiktige effekter.

Den høyrisikoen HPV er mer aggressive former for viruset som kan kreve legehjelp. Noen ganger kan de også forårsake cellulære endringer som kan føre til kreft.

De fleste menn med HPV manifesterer aldri symptomer eller realiserer å ha infeksjonen.

Hvis du har en infeksjon i & # 8217 som ikke vil gå bort, kan du begynne å merke kjønnsvorter på:

  • penis
  • scrotum
  • anus

Vorter kan også forekomme i baksiden av halsen. Hvis det er kjent unormal hudendringer i disse områdene, må du umiddelbart konsultere en lege for A & # 8217; ytterligere evaluering.

Hva forårsaker HPV hos menn?

Både menn og kvinner kan kontrakt l & # 8217; HPV gjør vaginal sex, anal eller oral med en infisert partner. De fleste smittet fra # 8217; HPV overfører uvitne til din partner fordi den ikke er klar over HPV-staten din.

Risikofaktorer for HPV hos menn

Selv om L & # 8217; HPV er vanlig hos menn enn hos kvinner, er helseproblemer som følge av & # 8217; HPV er mindre vanlige hos menn. Tre mannlige underpopulasjoner er til størst risiko for å utvikle helseproblemer knyttet til HPV. Disse inkluderer:

  • menn ikke omskåret
  • Menn med et svakt immunsystem på grunn av WIV- eller organtransplantasjon
  • Menn som praktiserer analsex eller seksuell aktivitet med andre menn

Det er viktig å forstå forholdet mellom HPV og kreft både hos menn og kvinner.

Data fra 2010 til 2014 indikerer at det handler om 41 000 tumorer relatert til HPV I USA hvert år. Av disse har nesten 24 000 skjedd hos kvinner og ca 17.000 hos menn.

De primære svulster forårsaket av HPV er:

Cervical Cancer er den vanligste korrelerte kreften alle & # 8217; HPV Hos kvinner. Halsen kreft er den vanligste kreften relatert til & # 8217; HPV på menn.

Hvordan diagnostisert L & # 8217; HPV hos menn?

På grunn av & # 8217; høy korrelasjon mellom cervikal og HPV kreft, har mange anstrengelser blitt gjort for å skape verktøy for å diagnostisere HPV hos kvinner. For tiden er det ingen godkjente tester for å oppdage HPV hos menn. Noen mennesker kan bringe og kanskje spre viruset i årevis uten å vite.

Hvis kjente relaterte symptomer ALLE & # 8217; HPV, er det viktig å rapportere til legen din. Du bør umiddelbart konsultere legen hvis de er kjent unormal vekst i huden eller endringene i penisområdene, scrotal, anal eller hals. Disse kan være de første tegnene på kreftfremkallende vekst.

Behandling av HPV hos menn

For tiden er det ingen kur for HPV;. Imidlertid er de fleste helseproblemer forårsaket av HPV herdbare. Hvis kjønnsvorter utvikler, vil legen din bruke en rekke aktuelle og muntlige medisiner for å behandle tilstanden.

Selv tumorene knyttet til HPV er behandlet, spesielt hvis diagnostisert på et tidlig stadium. En spesialisert lege i behandling av kreft kan evaluere kreft og gi en passende behandlingsplan. L & # 8217; Tidlig intervensjon er grunnleggende, så du bør umiddelbart konsultere en lege hvis du finner uvanlige symptomer.

Hvordan redusere risikoen for HPV

Den beste måten å beskytte deg mot # 8217; HPV er vaksine. Selv om det er tilrådelig å få vaksinert Rundt 12 år, kan du vaksinere opptil 45 år.

Du kan også på en eller annen måte redusere risikoen:

  • Unngå seksuell kontakt med en partner hvis kjønnsvorter er til stede
  • Bruk kondomer riktig og konsistent