Hvordan slutte å slipe tennene dine om natten og om dagen

Beskrivelse

Tenner sliping (bruxisme) oppstår ofte under søvn. Dette kalles søvn eller nattbruxisme. Du kan også male tennene eller ubevisst stram kjeften mens du er våken. Dette er kjent som søte bruxisme.

Hvis du gir tennene dine, er det ting du kan gjøre for å stoppe det. Noen rettsmidler kan fungere bedre enn andre, avhengig av den underliggende årsaken til slipingen av tennene og symptomene.

Din tannlege eller lege kan hjelpe deg med å veilede deg til din beste løsning for å fullføre Bruxisme.

Fortsett å lese for å lære om mulige rettsmidler for å male tennene dine.

1. Parados og slats

Parados er en art av okklusal splint som det kan være nyttig For søvnbruxisme. De jobber med å gni tennene og hindre dem i å slipe # 8217; en mot # 8217; andre mens du sover.

Paradikerne kan gjøres for å måle på tannlegenes studio eller kjøpt fra Banco (OTC).

Hvis du lider av kronisk bruxisme under søvn, kan skreddersydde sprang hjelpe deg med å beskytte tennene dine fra skader. De kan også redusere innsatsen på kjeften. Skreddersydde parados er dyrere enn OTC-alternativer, men de kan være et bedre valg for noen mennesker.

Skreddersydde parados er tilgjengelige i forskjellige grad av tykkelse. De er spesielt tilpasset størrelsen og formen på kjeften. Vanligvis er de mer komfortable enn de paradikerne kjøpt i butikken fordi de er laget av mykere materiale.

OTC Night Parados er vanligvis laget av plast. For noen mennesker er disse ikke så komfortable som de skreddersydde. Når du kjøper en OTC-paradisiker, se etter en myk plast eller en som kan kokes for å myke den.

OTC Parados kan ikke være effektive for alvorlig bruxisme som tilpassede typer, men deres lave kostnader kan gjøre dem til en attraktiv og praktisk løsning for personer med mindre tenner sliping.

2. Reduktiv coronoplasty

Den reduktive koronoplastikken er en tannprosedyre som kan brukes til å omforme eller nivå dental overflaten. Det kan være effektivt hvis sliping av tennene er forårsaket av overfylte, feiljusterte eller krøllede tenner.

I noen tilfeller kan en andre prosedyre kalt coronoplasty additiv brukes til å rekonstruere tennene. Tannlegen din kan kjøre begge prosedyrene.

3. Botox

I en Meta-analyse Av fire studier fant forskerne bevis på at botulinumtoksininjeksjoner (Botox) kan redusere smerten og frekvensen av sliping av tennene i ellers sunne deltakere.

Men forskere som førte til Etterfølgende studie Det har bestemt at ytterligere forskning er nødvendig for å bekrefte sikkerhet og # 8217; bruken av Botox for behandling av tenner sliping.

Diskuter fordelene og risikoen med legen din før du starter Botox injeksjoner for å behandle bruxisme.

For denne prosedyren vil en lege generere små mengder Botox direkte i masseteret. Dette er en stor muskel som beveger kjeften. Botox bryr seg ikke om bruxisme, men kan bidra til å slappe av denne muskelen. Dette kan avlaste tenner sliping og dens hodepine.

Du må kanskje gjenta injeksjonene. Fordelene generelt siste tre eller fire måneder.

4. Biofeedback

Biofeedback er en teknikk utviklet for å hjelpe folk få bevissthet og eliminere atferd. Den kan brukes til å lindre både søvn og våken bruksisme.

I løpet av biofeedback, vil en biofeedback terapeut lære deg hvordan å kontrollere bevegelsene kjevemusklene gjennom visuell, vibrerende eller auditiv feedback generert av’elektromyografi.

Forskning på # 8217; Effektiviteten av Biofeedback for behandling av bruksisme er begrenset.

en å gjennomgå De fant bevis for at det kan være kortsiktige fordeler hvis gjort med betinget elektrisk stimulering. Mer forskning er nødvendig for å forstå fordelene og den langsiktige effekten av andre biofeedback-metoder.

5. Stressreduksjonsteknikker

For noen slår tennene dine kan kobles til til psykiske helseproblemer som stress, depresjon og angst. Videre forskning er nødvendig For å koble bruxisme til disse forholdene, skjønt.

Hvis du holder tennene, kan stressreduksjonsteknikker i noen tilfeller hjelpe. Stressreduksjon kan også dra nytte av din generelle helse, så det er et lavrisikobisiner.

Her er noen stressreduksjonsteknikker for å prøve:

Meditasjon

Meditasjon jeg kan hjelpe Redusere stress og lindre angst, smerte og depresjon.

Prøv å laste ned A’meditasjon app eller bli med en meditasjonsgruppe. Meditasjon krever praksis. Det kan også brukes til å være i kombinasjon med andre behandlinger. Finn ut hva som er den beste typen meditasjon for deg.

Yoga

TIL Liten studio Av de 20 deltakerne rapporterte en betydelig reduksjon i mild til moderat depresjon etter utøvelsen av yoga. Deltakerne gjorde to økter av Hatha Yoga på 90 minutter hver uke i åtte uker. Imidlertid er storskala studier nødvendig for å forstå effekten av yoga på depresjon.

Interessert i Yoga? Les vår permanente yoga guide for å starte.

Snakk om terapi

Snakker med en terapeut, en troverdig eller en pålitelig venn kan bidra til å redusere deigen, depresjonen og stresset. Hvis stresset ditt påvirker ditt daglige liv, kan en psykiater også foreskrive medisiner for å redusere stress og # 8217; om nødvendig.

Trening

L’Øvelse reduserer også stressproduserende endorfiner som gjør det bra.

Hvis du er ny i # 8217; trening, starter den sakte. I utgangspunktet, prøv å sette inn L’daglig aktivitet i livet ditt. Det kan også være nødvendig å utforske en rekke aktiviteter for å finne en som hjelper deg med å slappe av. Slik starter du.

6. Øvelser for musklene i tungen og kjeven

Øvelser for musklene i språket og kjeven kan hjelpe deg med å slappe av kjeven og ansiktsmuskelen og opprettholde riktig justering av kjeven. Du kan prøve dem hjemme eller jobbe med en fysioterapeut.

Prøv følgende øvelser:

 • Åpne munnen mens du berører tungen på forsiden. Dette bidrar til å slappe av kjeven.
 • Uttale brev & # 8220; n & # 8221; høyt. Dette vil holde øvre og nedre tennene berøre hverandre og vil hjelpe deg med å unngå å stramme.

Du kan også prøve å forsiktig massere kjeften for å oppløse musklene.

Hvilke bivirkninger og komplikasjoner av sliping av tennene dine?

Sliping av tennene dine kan føre til en rekke bivirkninger, inkludert:

 • hodepine
 • kjeve smerte, ansikt og ører
 • Tenner slitasje og flatt
 • løs eller vondt tenner
 • Sprukket, skadet eller brutt tenner
 • Ruptur av fyllinger og kroner

I ekstreme tilfeller, Problemer å tygge, snakke og swallen kan også forekomme.

Du kan ikke innse å male tennene til symptomene vises.

Risikoen for komplikasjoner for å male tennene kan øke hvis du lider av ubehandlet bruxisme i lang tid. Langsiktig komplikasjoner kan inkludere:

 • Kronisk øre og hodepine
 • utvidelse av ansiktsmuskler
 • Tannskader som krever tannprosedyrer, for eksempel tannbinding, fyllinger, kroner eller broer
 • Forstyrrelser i’midlertidig mandibulær ledd (ATM)

Når skal du søke hjelp

Hvis du vet hvordan du skal male tennene eller hvis du mistenker at sliping av tennene dine kan være årsaken til smerte eller andre symptomer, ta kontakt med en tannlege. De kan undersøke tennene for å sjekke om det er møller. De kan også se på bitt og l & # 8217;.

Avhengig av de mistenkelige årsakene, kan tannlegen gi råd til å konsultere legen din for behandling av en tilstand nedenfor.

L & # 8217;

Tennens sliping er en vanlig tilstand med mange mulige årsaker. Behandling av det tidlig er viktig å unngå betydelige tannkomplikasjoner. Din tannlege og legen din er begge gode ressurser for diagnostisering og behandling av bruxisme.