Miller Fisher Syndrome: Symptomer, behandling og andre

Beskrivelse

Miller Fisher Syndrome (MFS) er en undergruppe av en mer vanlig nervøsitet, men fortsatt sjeldne, kjent som Guillain-Barré syndrom (GBS).

Mens GBS bare påvirker 1 person i 100.000, MFS er enda mer sjeldne. Det er bare komponert 1 prosent 5 Guillain-Barré saker i den vestlige verden. I følge GBS / CIDP Foundation International, De fleste tilfeller av MFS utvikler seg i GBS i alle henseender.

Miller Fisher Syndrom mot Guillain-Barré syndrom

Våre initiativer

Både GBS og MFS aktiveres av A’viral infeksjon, mer vanlig L’influensa eller magesmerter. Symptomene begynner vanligvis å vises fra en til fire uker etter virusinfeksjonen.

Ingen er helt grunnen til at GBS og MFS utvikler seg som svar på disse vanlige sykdommene. Noen forskere hypoteser at virusene på en eller annen måte kan endre strukturen av celler i nervesystemet, og sørge for at kroppens immunsystem gjenkjenner dem som fremmede og kjemper dem. Når dette skjer, kan nervene ikke overføre signaler godt. Det kan utlede muskel svakhet som er karakteristisk for begge sykdommer.

Symptomer

Mens GBs har en tendens til å produsere muskel svakhet som starter på bunnen av kroppen og reiser mot det høye, begynner MFS generelt med en svakhet i øyemuskulaturen og går nedover. felles symptomer av MFS inkluderer:

 • tåkesyn
 • Dobbeltsyn
 • Glade ansiktsmuskler, som manglende evne til å smile eller fløyte, forvirret språk og refleksjon av redusert oppkast
 • knappe balanse
 • Shaky Gait
 • Ett skudd redusert når du berører kneet eller ankelen

De som er i fare?

Alle kan utvikle MFS, men noen er mer tilbøyelige enn andre. De inkluderer:

 • Menn. Dagboken til den amerikanske osteopatiske foreningen bemerker at menn har to ganger sjansene for å kontraherende MFS med hensyn til kvinner.
 • Middelaldrende mennesker. L’Gjennomsnittlig utviklingsalder på MFS er 43.6 år.
 • Taiwanske eller japanske mennesker. Sekund Et klinisk tilfelle Skrevet på’Hawaii’I Journal of Medicine & Folkehelse, 19% av GBS-tilfeller i Taiwan Returnerer til MFS-kategorien. Det tallet stiger til 25 prosent i Japan.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Det første legen vil gjøre er å ta en komplett medisinsk historie. For å skille MFene fra andre nevrologiske lidelser, vil legen spørre deg:

 • Når symptomene startet
 • Hvor rask muskel svakhet har utviklet seg
 • Hvis du har vært syk i ukene før symptomens utseende

Hvis legen mistenker MFS, vil bestille en lumbal punktering eller en lumbal punktering. Dette er en prosedyre der en nål settes inn i nedre rygg for å trekke ryggvæsken. Mange mennesker med MFS har høye proteiner i sin spinalvæske.

Også en blodprøve på jakt etter MFS-antistoffer (proteiner produsert av «8217; organismen og brukt av immunsystemet for å bekjempe infeksjoner) kan bidra til å bekrefte diagnosen.

Hvilke behandlingsalternativer er?

Det er ingen kur for MFS. Formålet med behandlingen er å redusere alvorlighetsgraden av symptomene og akselerere utvinningen.

De to hovedformene for behandling er immunoglobulin og plasmabehandling. Dette er de samme behandlingene som brukes til GBS.

Immunoglobulin terapi

Denne behandlingen innebærer administrasjon (gjennom A’injeksjon i en vene) av høye doser protein som immunsystemet bruker til å angripe infeksjoner. Forskere er ikke helt sikker på hvorfor dette bidrar til å redusere immunforsvaret til nervesystemet, men det virker som akselererer utvinning.

Plasmafereesis

Dette er en prosedyre hvor røde og hvite blodlegemer fjernes fra delen av plasma (eller væske) av blodet. Disse cellene blir deretter gjeninnført i kroppen, uten plasma.

Begge disse prosedyrene synes å være like Effektiv I å forbedre lidelsen. Imidlertid er intravenøs immunoglobulinbehandling lettere å administrere. Det kan være den første beviste terapien.

Fysioterapi kan også anbefales for å hjelpe musklene interessert i å finne styrke.

Det er komplikasjoner?

MFS symptomer har en tendens til å utvikle seg i flere uker, stabilisere og derfor begynne å forbedre. Generelt begynner MFS symptomer å forbedre innen fire uker. De fleste tar opp alle’seks måneder, Selv om noen gjenværende svakhet kan fortsette.

Fordi MFS muskel svakhet også kan påvirke hjerte og lunger, med følgelig hjerte og respiratoriske problemer, er det i løpet av sykdommen nødvendig og A’forsiktig medisinsk tilsyn.

Hva er perspektivet?

L’MFS er en ekstremt sjelden tilstand, heldigvis kortsiktig. Selv om det kan være alvorlige komplikasjoner, som åndedrettsproblemer, blir de fleste behandlet og helt gjenoppretter eller nesten.

Effektene er sjeldne og forekommer mindre enn 3 prosent saker. Finn ut mer om to kvinner med GBS-diagnose som fortsatte å ha et normalt liv.

Snakk med legen din ved det første tegn på symptomer. Tidlig behandling kan bidra til å akselerere utvinning.