Hvordan sjekke dine følelser: 11 Strategier for å prøve

Del på Pinterest

Evnen til å oppleve og uttrykke følelser er viktigere enn du kunne innse.

Som svar hørte på en gitt situasjon, spiller følelser en nøkkelrolle i dine reaksjoner. Når du er i tråd med dem, har du tilgang til viktig kunnskap som hjelper med:

 • beslutningsprosessen
 • Rapporter suksess
 • Daglige interaksjoner
 • selvpleie

Selv om følelser kan spille en nyttig rolle i ditt daglige liv, kan de få innvirkning på dine følelsesmessige helse- og mellommenneskelige forhold når de begynner å føle seg ute av kontroll.

Vicki Botnick, En terapeut i Tarzana, forklarer California at noen følelser & # 8211; Selv eufori, glede eller andre som normalt ville vurdere positivt & # 8211; kan intensivere til det blir vanskelig å kontrollere.

Med en PO & # 8216; av praksis, kan du imidlertid gjenoppta kontrollen. To studier av 2010 antyder at å ha gode følelsesmessige justeringsfunksjoner er koblet til velvære. Videre har sistnevnte funnet en potensiell sammenheng mellom disse ferdighetene og økonomisk suksess, så arbeid på den fronten kunne bokstavelig talt betale tilbake.

Her er noen forslag til å komme i gang.

1. Gi en’se på virkningen av dine følelser

Intense følelser er ikke alle negative.

& # 8220; følelser gjør livet vårt spennende, unikt og levende & # 8221; sier Botnick. Sterke følelser kan bety at vi fullt ut omfavner livet, som vi ikke undertrykker våre naturreaksjoner.& # 8221;

Det er helt normalt å prøve en følelsesmessig overveldende ved noen anledninger: Når noe fantastisk skjer, når noe forferdelig skjer, når du føler at du mistet noe.

Så hvordan vet du når C & # 8217, det er et problem?

Følelsene som regelmessig unnslipper for hånd, kan føre til:

 • Konflikt med forhold eller vennskap
 • Vanskeligheter med å forholde seg til andre
 • Problemer på jobb eller skole
 • Et ønske om å bruke stoffer til å hjelpe dine følelser
 • Fysiske eller følelsesmessige eksplosjoner

Finn tid til å ta vare på hvordan dine ukontrollerte følelser påvirker ditt daglige liv. Dette vil gjøre det lettere å identifisere problemområder (og overvåke suksessen din).

2. Pek på regulering, ikke å undertrykke

Du kan ikke kontrollere dine følelser med en ring (hvis bare det var så enkelt!). Men forestill deg for et øyeblikk for å kunne håndtere følelser på denne måten.

Du vil ikke ønske å få dem til å kjøre høyst hele tiden. Videre vil du ikke engang deaktivere dem helt.

Når du undertrykker eller undertrykker dine følelser, må du hindre deg i å prøve og uttrykke følelser. Dette kan bevisst skje (undertrykkelse) eller ubevisst (undertrykkelse).

Begge kan bidra til symptomer på mental og fysisk helse, inkludert:

Når du lærer å utøve kontroll over følelser, sørg for at du ikke bare legger dem under teppet. Et sunt følelsesmessig uttrykk innebærer å finne en balanse mellom overveldende følelser og ingen følelser.

3. Identifiser hva du føler

Ta et øyeblikk for å kontrollere humøret ditt, kan hjelpe deg med å gjenoppta kontrollen.

Anta at du har sett noen i noen måneder. Du prøvde å planlegge en avtale i forrige uke, men de sa at de ikke hadde tid. I går skrev du meg igjen og sa: & # 8220; Jeg vil gjerne se deg snart. Se deg denne uken? & # 8220;

Til slutt svarer de, mer enn en dag senere: «Jeg kan ikke. Opptatt.& # 8221;

Alle’plutselig er du ekstremt opprørt. Uten å stoppe å tenke, kast telefonen gjennom rommet, spill kurven og sparken skrivebordet, knuste dullness;.

Slutte å spørre:

 • Hva prøver du nå? (skuffet, forvirret, rasende)
 • Hva fikk meg til å føle meg som dette? (De feide bort uten forklaringer.)
 • Situasjonen har en annen forklaring som kan være fornuftig? (Kanskje de er stresset, syk eller har å gjøre med noen eller # 8217; annet enn de føler seg rolig å forklare. De kunne planlegge å forklare mer når de kan.)
 • Hva jeg vil gjøre med disse følelsene? (Skrik, staver min frustrasjon ved å starte objekter, svare med en uhøflig melding.)
 • C’Det er en bedre måte å håndtere dem? (Spør om det er greit. Spør når de er gratis. Gå en tur eller løp.)

Tatt i betraktning de mulige alternativene, vil du reformulere dine tanker, som kan hjelpe deg med å endre din første ekstreme reaksjon.

Det kan ta litt tid før dette svaret blir en & # 8217;. Med praksis, blir det enklere å utføre disse trinnene i hodet ditt (og mer effektivt).

4. Godta dine følelser & # 8211; alle

Hvis du prøver å forbedre følelseshåndteringen, kan du prøve å minimere dine følelser til deg selv.

Når du er i hyperventilasjon etter å ha mottatt gode nyheter eller kollapser på gulvet skrikende og sobbing når du ikke finner nøklene, kan det virke nyttig å fortelle deg selv: «Calmet & # 8221; O & # 8220; Det er ikke et stort problem, så ikke gal. & # 8220;

Men dette ugyldiggjør din erfaring. Det er et stort problem for deg.

Godta følelser mens du ankommer, hjelper deg med å føle deg mer rolig med dem. Øke din komfort rundt intense følelser gjør at du kan føle deg helt uten å reagere på ekstreme og ubrukelige måter.

For eksempel, bevis:

 • «Jeg er sint fordi jeg fortsetter å miste nøklene, noe som gjør at jeg gjør sent. Jeg burde sette en tallerken på hyllen i nærheten av døren, så jeg husker å forlate dem på samme sted. & # 8220;

Aksepter følelser kan Ta med til større livs tilfredshet og mindre psykisk helse symptomer. Videre tror folk at deres følelser er nyttige kan føre til Høyere nivåer av lykke.

5. Hold en dagbok Dell’humør

Skriv ned (eller skriv) dine følelser og svar som utløser kan hjelpe deg med å oppdage noen forstyrrelsesordninger.

Noen ganger er det tilstrekkelig mentalt sporing følelsene gjennom dine tanker. Sett følelser på papir kan tillate deg å reflektere over dem mer dypt.

Det hjelper deg også med å gjenkjenne når det gjelder bestemte forhold, for eksempel arbeidsproblemer eller familie konflikter, bidrar til å kontrollere vanskeligere følelser. L’Identifikasjon av spesifikke utløsere gir deg mulighet til å finne måter å administrere dem mer produktivt.

L’Innføring i dagboken gir de største fordelene når du gjør det hver dag. Hold dagboken med deg og legg merke til følelser eller intense følelser mens de skjer. Prøv å legge merke til utløsningsfaktorene og din reaksjon. Hvis din reaksjon ikke har hjulpet, bruk dagboken din til å utforske mer nyttige muligheter for fremtiden.

6. Pust dypt inn

C’Det er mye å si til kraften til et dypt pust, om du er latterlig glad eller så sint ikke for å kunne snakke.

Slowing down og ta hensyn til pusten din vil ikke forsvinne følelser (og husk, er ikke dette objektivet).

Imidlertid kan dype pusteøvelser hjelpe deg med å rote og ta et skritt tilbake fra den første intense flash av følelser og ekstreme reaksjoner du vil unngå.

Neste gang du føler følelser som begynner å ta kontroll:

 • Inhalere sakte. Dype åndedrag kommer fra membranen, ikke fra brystet. Det kan være nyttig å se pusten som stiger fra bunnen av magen.
 • Behold det. Hold pusten din ved å telle opptil tre, så la det gå ut sakte.
 • Vurder en mantra. Noen finner nyttige gjentatte en mantra, som «8220; de er rolige og O & # 8220; de er avslappet & # 8221;.

7. Lær når du uttrykker deg selv

C’Det er en tid og et sted for alt, inkludert intense følelser. Sobbing på en ukontrollabel måte er et ganske vanlig svar på tapet av en kjære, for eksempel. Skriking mot puten, selv å ta det stanset, kan hjelpe deg med å lindre sinne og spenning etter å ha lastet ned.

Andre situasjoner krever imidlertid en bestemt moderasjon. Uansett hvor frustrert er du skrikende til sjefen din for en ult at urettferdige regler hjelper ikke.

Vær oppmerksom på hva som omgir deg og situasjonen kan hjelpe deg å forstå når det er riktig å få følelser ut og når du kanskje vil være med dem for øyeblikket.

8. Gi deg en liten bit & # 8216;

Ta en viss avstand fra intense følelser kan hjelpe deg med å sørge for at du reagerer på dem på rimelige måter, ifølge Botnick.

Denne avstanden kan være fysisk, for eksempel å legge igjen en sjokkerende situasjon. Men du kan også skape en bestemt mental avstand distrahert.

Selv om du ikke vil blokkere eller helt unngå følelser, er det ikke skadelig å distrahere deg til du er på et bedre sted å håndtere dem. Pass på at du bare kommer tilbake til dem. Sunn distraksjoner er bare midlertidige.

Prøve:

 • gå en tur
 • Ser på en morsom video
 • Snakk med en kjære
 • Tilbring noen minutter med kjæledyret ditt

9. Prøv meditasjon

Hvis du allerede trener meditasjon, kan det være en av dine favorittmetoder for å takle ekstreme følelser.

Meditasjon kan hjelpe deg med å øke bevisstheten om alle følelser og erfaringer. Når du mediterer, lærer du deg selv å sitte med de følelsene, ikke å legge merke til dem uten å dømme deg eller prøve å forandre dem eller få dem til å forsvinne.

Som nevnt ovenfor, lærer å akseptere alle dine følelser, kan gjøre følelsesmessig justering enklere. Meditasjon hjelper deg med å øke disse godkjenningsegenskapene. Det tilbyr også andre fordeler, hvordan du hjelper deg med å slappe av og sove bedre.

Vår guide til ulike typer meditasjon kan hjelpe deg med å starte.

10. Hold deg opp med stress

Når du er veldig stresset, kan håndtering av dine følelser bli vanskeligere. Selv folk som generelt klarer å kontrollere sine følelser, kan finne det vanskeligere i perioder med høyspenning og stress.

Reduser stress eller finn mer nyttige måter å administrere det, kan hjelpe dine følelser til å bli mer håndterbare.

Selv bevissthetspraksis som meditasjon kan hjelpe med stress. De vil ikke bli kvitt det, men de kan gjøre det lettere å leve med det.

Andre sunne måter å håndtere stress inkluderer:

 • tilstrekkelig søvn
 • Finn tid til å snakke (og ler) med venner
 • trening
 • bruk litt tid natur
 • tid Slappe av Hobby

11. Snakk med en terapeut

Hvis dine følelser fortsetter å være overveldende, kan det være på tide å lete etter profesjonell støtte.

Emosjonell unpleasergulation og svinger D’langsiktig eller vedvarende humør er knyttet til visse betingelser for psykisk helse, inkludert Personlighet borderline lidelse Og bipolar lidelse. Selv følelsesbehandlingsproblemer kan bekymre seg traume, Familieproblemer eller andre bakgrunnsproblemer, forklarer Botnick.

En terapeut kan tilby medfølende og dømmestøtte mens:

 • Utforske faktorene som bidrar til ugrevne følelser
 • Takle de sterke svingene D’humør
 • Lær hvordan du reduserer intense følelser eller øker begrenset følelsesmessig uttrykk
 • utøves for å utfordre og reformulere følelser som forårsaker angst

Swings D’humør og intense følelser kan forårsake negative eller uønskede tanker som til slutt utløser følelser av fortvilelse eller fortvilelse.

Denne syklusen kan til slutt føre til ubrukelige håndteringsmetoder som selvskade eller til og med tanker om selvmord. Hvis du begynner å tenke på selvmord eller du føler deg som uselvisk, snakk med en elsket sin person som kan hjelpe deg med å få støtte umiddelbart.

Hvis du trenger hjelp nå

Hvis du tenker på å begå selvmord, eller du har tanker om å skade deg, kan du ringe Administrasjon av misbruk av psykiatriske stoffer og tjenester på 800-662-hjelp nummer (4357).

24-timers hotline, xnumx dager på xnumx, vil sette deg i kontakt med ressursene for mental helse i ditt område. Kvalifiserte spesialister kan også hjelpe deg med å finne ressursene til staten din for behandling hvis du ikke har en helseforsikring.

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.